Cruisereiziger
DrankpakketPersoonlijke blogVoorbereiding

Drankpakketten en drankprijzen bij TUI Cruises

Wat kost een drankje of een drankpakket bij TUI Cruises?

TUI Cruises hanteert op haar schepen het Premium All-Inclusive concept. Dit betekent onder andere dat de meeste drankjes zijn inbegrepen in de prijs: in de bars én restaurants. In het drankmenu staat duidelijk aangegeven wanneer je toch voor iets (geldt ook voor eventuele toeslagen voor luxe ingrediënten) moet betalen.

Restaurants & Bars

Bij elk restaurant of bar kan je drankjes bestellen of zelf pakken. Zo vind je in het buffet restaurant en bijvoorbeeld de Tag & Nacht Bistro zelf-tapautomaten met koffie/thee, maar ook wijn (rood en wit), bier van de tap en een goede selectie aan softdranken en vruchtensapjes.

Zoals eerder gezegd staat in de kaart duidelijk aangegeven wanneer je wel moet betalen. Dit zijn meer de luxe drankjes. Gelukkig zijn deze dan nog heel goed geprijsd! Een aantal voorbeelden:

  • Whiskey Glenkinchie 12 jaar 4cl – €4,00
  • Wodka Beluga 4 cl – €8,00

Specialiteitenrestaurants in de Grosse Freiheit

Alleen voor de maaltijden én drankjes in de Grosse Freiheit (achter de ‘diamant’) betaal je wel. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Steakhouse of Sushi. Let wel op: voor de normale drankjes in deze specialiteiten restaurants betaal je wel. Ook dus je koffie, cola en wijn. Als uitzondering hoort hier ook de sapjesbar Saftwerft bij, gelegen naast de receptie.

Drankprijzen in de specialiteitenrestaurants in de Grosse Freiheit

  • Cola – vanaf €1,90
  • Bier – vanaf €2,60
  • Koffie – vanaf €2,20
  • Wijn – vanaf €3,60 per glas / vanaf € 25,00 fles
  • Verse sap bij Saftwerk – vanaf €3,90

Hut

Bij TUI Cruises staat in je hut een Inspresso/Espresso apparaat voor je gebruik klaar, inclusief 1 cupje per persoon per dag.  Thee kan je in deze machine ook zetten (even doorspoelen!). Theezakjes zijn niet aanwezig en moet je zelf bevoorraden. Voor je gemak staat er een karaf met twee glazen die je bij de liften met vers water kunt vullen. TUI verschaft je energie-edelstenen voor in het water.

Drankpakket bij TUI

Bij TUI Cruises kan je géén aanvullend drankpakket kopen. Het premium all-inclusive concept biedt je standaard al heel veel inclusief.

 

De prijzen zijn een indicatie en kunnen geen rechten aan ontleend worden. Stand 2019.

Zin in een gratis cocktail bij TUI? Kijk eens bij de volgende reisbureaus:

TUI Cruises Captain Cruise Cruisereizen TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger