Scarlet Lady van Virgin Voyages te water gelaten in Genua

Het eerste cruiseschip van Virgin Voyages, Scarlet Lady, is vrijdag te water gelaten op de scheepswerf van Fincantieri in Genua Sestri Ponente. Er zal nu een begin worden gemaakt aan het interieur van het schip. De oplevering door de Italiaanse scheepsbouwer staat begin volgend jaar gepland. Het evenement werd namens de scheepseigenaar bijgewoond door Tom McAlpin, President en CEO van Virgin Voyages. Giuliana Rindone, werknemer op de scheepswerf, was de doopmoeder van de ceremonie. Ze knipte een lint door waardoor een fles champagne tegen de boeg kapotsloeg.

Scarlet Lady gaat 110.000 brutoton wegen, wordt 278 meter lang en 38 meter breed. Het krijgt een een capaciteit van 2.770 passagiers die plek krijgen in 1.400 hutten. Er zullen 1.660 bemanningsleden aan boord zijn om de gasten de bekende Virgin service aan te bieden. De eerste van in totaal 4 cruiseschepen die de komende periode door Fincantieri wordt gebouwd gaat vanaf april 2020 vanuit haar thuishaven Miami cruises maken naar de Caribbean.

Naast de tewaterlating vond op dezelfde scheepswerf ook de muntceremonie plaats van het tweede cruiseschip van de nieuwe rederij. Deze komt naar verwachting in 2021 in de vaart. Het derde en vierde schip volgen dan in 2022 en 2023.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!