Cruisereiziger
Accommodatie

Celebrity Beyond: een overzicht van de hutten

De 3.260 (was 2.910 op Apex en Edge) passagiers krijgen op Celebrity Beyond een plekje in één van de 1646 hutten. Het aanbod aan type hutten is groot. Grofweg bestaat de keuze uit binnenhutten, buitenhutten, infinity veranda hutten, balkonhutten en suites die variëren in ruimte, luxe en beschikbare voorzieningen zoals butlerservice of toegang tot de Spa.

De hutten verschillen overigens nauwelijks van zusterschip Celebrity Edge en Apex. In dit artikel even we je graag een overzicht van de hutten, zoals de diverse soorten suites en bijbehorende schip-in-een-schip-concept ‘The Retreat’ voor suitegasten.

Miriam cruiste mee van 25 tot 27 april 2022 op Celebrity Beyond.

Standaard faciliteiten in alle hutten

De hutten zijn ingericht in lichte kleuren. De muren zijn wit, lichtgrijs en lichte houtkleur. Er staan standaard een bureau met stoel en dressoir. Het bankje is een (vrij harde) chaise longue, en het dient in sommige hutten als bed (voor 3e/4e persoon).

Op het bureau/dressoir vind je een uitgebreid scala aan stopcontacten, verstopt in een wit houten kistje: 1 Europees (wel iets weinig), 2 x 110 volts en 2 usb poorten. Deze zijn verborgen in een wit omhulsel waarvan je de deksel dicht kunt doen; ook als je aan het opladen bent. De kabels lopen door kabel-inkepingen veilig naar je op te laden apparaat toe. Bij het bed zijn aan één zijde bovendien nog eens 2 usb poorten te vinden.

Uiteraard is er een koelkastje, hangkast, legkast met kluis en een grote tv. Je Celebrity Cruises app op de mobiele telefoon of tablet kan ook het licht en de temperatuurinstelling bedienen, de tv en het raam inclusief verduisteringsgordijn. Wist je dat deze app ook kan dienen als hutsleutel?

Badkamer

De badkamer van het merendeel van de hutten doet ruim aan. De muren hebben een hout- en marmermotief en er hangt een zwart/wit schilderij met de naam White Feather (2016) van Gregory Prescott.  Celebrity heeft standaard tissues en body lotion / badschuim / zeep / shampoo in flacons voor je klaar staan. De drinkbekers zijn van glas. De wasbak is mooi ruim en de douche zeker ruim van formaat.

Binnenhut

Op de Celebrity Beyond zijn binnenhutten gelegen op dek 7 tot en met dek 12, waarvan er 2 voor mindervaliden geschikt zijn.  De reguliere binnenhutten zijn 17m2, de mindervalide hutten zijn 21m2. Er zijn binnenhutten met verschillende breedtes en lengtes beschikbaar.

Binnenhut voor mindervaliden

Op Beyond nam ik een kijkje in hut nummer 10188. Uiteraard zijn er tal van aanpassingen aanwezig zoals een aangepaste badkamer, lager bureau, lager bed en handigheidjes in de kledingkast (uitschuifbaar hangrek). Ik sprak bovendien met de specialist van Celebrity Cruises die mij vertelde dat er vrij veel mogelijk is qua aanpassingen en hulpmiddelen. Als ze namelijk niet aan boord zijn, worden ze voor de gast speciaal aan boord gebracht.

 

Buitenhut

Op de Beyond is een klein aantal buitenhutten beschikbaar. Enerzijds zijn er buitenhutten met prachtig grote ramen, net als bij de Infinity balkonhutten. Daarnaast zijn er buitenhutten met grote ronde ramen en zijn er grotere buitenhutten aan de voorkant van het schip met prachtig uitzicht door een schuin raam. Deze zijn een aanrader als je met meerdere mensen in de hut verblijft, zoals met kinderen, omdat je zeker wat extra meters tot je beschikking hebt hebt.

In onderstaande foto’s zie nr 6236, een Panoramic Oceanview hut, gelegen aan de zijkant van het schip.

 

Het Infinite Balkon

De Infinite Veranda hut komt het meeste voor op de Celebrity Beyond, net als op de Apex en Edge. Alhoewel balkonhut niet de lading dekt; je hebt in de hutten (incl. een aantal voor mindervaliden) van dit type een soort van serre voor je zelf. Met een druk op de knop kan je een gedeelte van het raam naar beneden laten schuiven en heb je zo een open serre gecreëerd. Je kunt ook met dezelfde bediening een verduisterend scherm naar beneden laten zakken. Door deze infinity balkons heb je meer (23%) binnenruimte in je hut.

In alle hutten kan je zelf de temperatuur regelen, met behulp van je mobiele telefoon of het touchscreen (aan de muur). Bovendien kan je met daarmee ook het licht instellen of sluiten/openen van de gordijnen in de balkonhutten.

Single Infinite Veranda

Wanneer je alleen reist, raad ik je aan om een van de Single hutten te boeken met een infinite veranda. De kamer doet vrij ruim aan en biedt dezelfde faciliteiten als de infinite veranda hutten. Houd er wel rekening mee dat de badkamer kleiner is. De rederij heeft 32 stuks van deze hutten aan boord. Hieronder zie je hut nr. 6220:

Aqua Class balkonhut

Op de Beyond zijn net als op alle andere Celebrity schepen de Aqua Class hutten beschikbaar met een Infinite balkon. De hutten zijn gericht op wellness en daarom krijg je bij het boeken van deze hut een paar extra’s. In de hut vind je yogamatten en in de douche een massage douchekop met extra instellingen. De kamers zijn identiek aan die van de Infinite balkons.

Als AquaClass gast heb je gratis entree tot de Thermal Suite in de Spa. Vooral het feit dat je mag dineren in restaurant Blu (in plaats van de 4 grotere hoofdrestaurants) is een grote plus! Jaren geleden cruiste ik al eens met Celebrity in een Aqua Class hut en ik moet eerlijk zeggen dat vooral het dineren in Blu elke avond een feestje was, qua service en kwaliteit van het menu. Interessant zijn ook de Aqua Class Sky Suites (zie verderop) met flink wat meer ruimte én de mogelijkheid om dan gebruik te maken van het schip-in-een-schip-concept The Retreat voor suitegasten.

Concierge Class balkonhut

Gasten in één van de Concierge Class hutten zitten op de betere plekken op het schip. Dit wil zeggen midscheeps en/of de hoger gelegen dekken. De hutten zijn verder hetzelfde als de ‘gewone’ Infinity balkonhutten, dus zo’n 19 m2. Je krijgt bij een Concierge Class onder andere voorrang bij inschepen, lekkernijen, een exclusieve lunch, en tal van andere extra’s Je hebt verder de beschikking over een verrekijker en paraplu in je hut. Wat verder uitermate handig is: de conciërges staan voor allerlei vragen voor je klaar! Ik mocht zelf in hut nummer 12274 verblijven.

Een prachtige hut, maar niet zo geschikt voor zon-liefhebbers en uitslapers: omdat deze hut direct onder het buffetrestaurant en de keuken ligt, begonnen ‘s morgens vroeg al de voorbereidingen. Met als gevolg enige geluidsoverlast. Doordat het dek erboven bovendien vrij ver uitsteekt, krijg je weinig directe zon op je infinity balkon.

Sunset balkonhut

De Sunset balkonhut is een aparte categorie aan boord. De hutten zijn gelegen aan de achterkant van het schip en hebben een echt balkon. Je ziet hieronder nr. 12305.

Suites

Op de Celebrity Beyond staan talloze suites tot je beschikking. Het merendeel daarvan zijn Sky Suites, zeg maar de junior suites. Voor alle suite gasten geldt dat zij toegang hebben tot alle faciliteiten van The Retreat, met privé restaurant Luminae, lounge, zonnedek en zwembad. Opvallend is dat de suites wat rustiger zijn ingericht, zonder feloranje/rode accenten.

Sky Suite

De Sky Suites (incl. 2 mindervalide) zijn ruime bredere kamers met een echt balkon. Ze variëren in grootte van 27m2 tot 30m2. Sommigen liggen aan de achterkant van het schip op de hoek, dus met een prachtig uitzicht. Groot pluspunt van deze kamer is onder andere de butlerservice die helpt met allerhande vragen en de toegang tot exclusieve faciliteiten van The Retreat (restaurant, lounge en zonnedek).

In de badkamer heb je een ovale badkuip met douchemogelijkheid daarin. Erg leuk is de mogelijkheid om de spiegels in de badkamer opzij te schuiven zodat je de kamer en dus ook naar de zee kunt kijken terwijl je in de badkamer bezig bent!

De kamer biedt verder alle basisvoorzieningen die je in een reguliere infinity veranda hut vindt, dus inclusief technische gadgets. De Sky suite op de foto’s toont je de Sky Suite (nr. 12284) die gelegen is aan de achterkant van het schip, op een hoek.

Aqua Sky Suite

Nieuw op de Beyond zijn de AquaClass Sky Suites, bestemd voor gasten die helemaal tot rust willen komen. De suites zijn voorzien privé veranda’s, luxe beddengoed en andere wellnessvoorzieningen. Je vindt de 22 suites op dek 10 vooraan, bakboord en stuurboord. Deze suites combineren eigenlijk het beste van de wellness aan boord én toegang tot The Retreat. Gasten kunnen als ze willen naar het populaire Blu restaurant of naar het suite restaurant Luminae. Daarnaast ontvang je alle extra’s die bij een AquaClass categorie horen (zoals yogamatten, dichtgelegen bij de Spa, toegang tot thermal suite) en de privé faciliteiten van The Retreat zoals zonnedek en lounge. Daarnaast is er een speciale Personal Retreat Host. Ofwel het beste uit twee werelden.

Magic Carpet Sky Suite

Het meest opvallend aan de Celebrity Beyond is de Magic Carpet, een platform dat van dek 5 naar dek 15 kan schuiven en functioneert als tenderplatform resp. bar en restaurant. Deze schuift langs balkons omhoog en naar beneden, maar gedoseerd; meestal 2 keer per dag, in de ochtend en aan het begin van de avond. De suites die hier liggen worden als zodanig nu geclassificeerd: de Magic Carpet Sky suite.

Ik nam op zusterschip Celebrity Apex al een kijkje in een dergelijke Skysuite (op dek 11, nr 174) waar de Magic Carpet niet te missen is: het balkon is extra diep waardoor je als het ware gecompenseerd wordt voor het Magic Carpet. Deze suite lag op de hoek van de Magic Carpet met hierdoor een mooie oranje pilaar op de hoek. Voordeel is dat je vanaf dit balkon het mooiste uitzicht hebt op de zijkant van het schip. Deze hoek met een raam heb je overigens niet op dek 12! Wel van dek 6-11. Deze bijzondere Magic Carpet Sky Suites liggen met vier op een rij waarvan de 2 hoeksuites met extra mooi uitzicht en inclusief oranje paal 😉

Celebrity Suite

De Celebrity Suite (20 stuks) is ingericht met een masterbedroom die afgeschermd kan worden van de woonkamer. Daar kunnen twee extra personen slapen op een bedbank. De badkamer heeft een bad met daarin de douchemogelijkheid. Je vindt deze suites op de hogere dekken, 11 en 12. Hier zie je nr. 12121.

Royal Suite

De zes Royal Suites zijn gelegen op dek 12, nabij de Iconic Suites en Penthouse Suites. De suites zitten qua grootte tussen de Sky Suites en de Penthouse Suite in. Je hebt een aparte woonkamer. Hieronder zie je nr. 12103.

Penthouse Suite

De twee penthouse suites omvatten twee slaapkamers en twee badkamers en uiteraard een mooi woongedeelte. Hieronder zie je nr. 12110.

Iconic Suite

De topsuites op de Celebrity Edge zijn zonder twijfel de 2 nieuwe Iconic Suites, gelegen aan de voorkant van het schip op dek 12. Je hebt hier hetzelfde uitzicht als de kapitein op de brug, want de Iconic Suites zijn een dek hoger gelegen dan de brug. Maximaal zes personen genieten van de eigen woonkamer, twee slaapkamers en twee badkamers. Fantastisch is het balkon met een hot-tub, een cabana en talloze zitjes. Hieronder zie je nr. 12100.

Edge Villa

Inmiddels is een accommodatie met twee verdiepingen niet meer weg te denken op nieuwe schepen. Ook op de Celebrity Beyond zijn zes Edge Villa’s voorhanden. Op de begane grond bevindt zich de ruime woonkamer, groot balkon en bubbelbad. Op de verdieping erboven is de master bedroom en de badkamer. Vooral het balkon is voorzien van alle gemakken: een loungebank, ligbedden en het genereuze bubbelbad. Een minpuntje van deze Edge Villa: wanneer je op de bovenste verdieping van je Edge Villa de deur openmaakt voor directe toegang tot het zonnedek van The Retreat: je hebt daar een mini terras, maar helaas volledig afgeschermd van de zon.

The Retreat voorzieningen

Zoals ik je al eerder vertelde mogen alleen suite gasten gebruik maken van The Retreat. Dit zijn exclusieve ruimtes op dek 15, 16 en 17 die alleen toegankelijk zijn voor suite gasten. In de lounge (op dek 15) staat een concierge team voor je klaar en zijn drankjes (24 uur per dag) verkrijgbaar en hapjes op bepaalde tijdstippen. In het vernieuwde restaurant Luminae, nu ook met met uitzicht aan de voorzijde van het schip, worden exclusieve gerechten geserveerd. Een dek hoger ligt het resortdek (dek 16 en het nieuwe dek 17) met onder andere bar, zwembad, bubbelbaden en luxe ligbedden en zitjes.

Lees ook:

Ben je ook nieuwsgierig naar de mooie Celebrity Beyond? Bekijk de cruises bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)