Cruisereiziger
Reisverslag

Blog: Dag 1 Celebrity Infinity – Inschepen in Harwich

Harwich cruiseterminal en Celebrity InfinityDe Celebrity Infinity lag er om half zeven al prachtig bij in Harwich. Helaas moesten we wachten tot elf uur totdat het inchecken zou beginnen. Hoe het kwam dat we er zo vroeg waren? Gisteravond waren we in Hoek van Holland met de Stena Britannica opgestapt en na een rustige nacht al vroeg aan gekomen in Harwich. Om half zeven zagen we het schip liggen via de webcam van de Stena Britannica omdat de Celebrity Infinity voor ons lag. Overigens een ideale manier om snel in Harwich te komen. De cruise met de Celebrity Infinity gaat ons naar de Faröer eilanden, Ijsland en Noorwegen brengen.

Afijn, tot elf uur hebben we ons vermaakt in de ferryterminal (die ligt naast de cruiseterminal) met een uurtje gratis wifi en boeken. In de cruiseterminal zelf was het niet heel warm –buiten een koude 17 graden – en was uiteraard de drukte van de ontscheping begonnen, dus we vonden de ferryterminal wat warmer en plezieriger.

Om elf uur liepen we bij de incheck naar binnen en tien minuten later na de gebruikelijke veiligheidscontrole  liepen we het schip op.  Een foto voor onze boordpasje werd direct bij binnenkomst op het schip gemaakt. Met een glaasje jus d’orange (of naar wens champagne) werden we welkom geheten. We hebben het schip rustig verkend zodat we snel wisten waar alle ruimtes zich bevonden. De binnenkant van de Celebrity Infinity is mooi in het nieuw gestoken vonden wij. De hut, een spa hut – ook wel Aquaclass hut genoemd – is prachtig verzorgd met extra champagne, per dag twee waterflesjes, vruchtenlimonade, een bloemetje, fruit en in de badkamer een aantal geurstokjes,  heerlijke verzorgingsproducten en een spannend uitziende douche met veel waterstralen. Die gaan we snel uitproberen!

De veiligheidsoefening was het enige verplichte onderdeel vandaag en verliep vlotjes. We verzamelden ons in een lounge waar duidelijk werd verteld wat we moesten doen in het geval van een eventuele noodsituatie. Na de demonstratie van het reddingsvest en de huisregels van het schip mochten we weer ons eigen gang gaan.

De koffers kwamen net op tijd voor het avondeten zodat we snel wat kleding eruit konden trekken voor het diner in Blu, een restaurant voor de Aquaclass gasten met gezonde menu opties. Er waren veel tweepersoonstafeltjes, een pluspunt! Toch stonden deze dicht bij elkaar zodat je als je wilde ook snel contact had met je buren. Wij ontmoetten twee Britse dames die op pad waren op hun eerste cruise. Het diner was zeer goed verzorgd, mooi opgemaakt en snel aan tafel gebracht.  Precies op tijd voor de show waren we klaar. In de show presenteerde de cruisedirector JC ons de artiesten van het schip; de zangers, dansers en de instrumentalisten zoals het klassieke trio, de gitaristen, de pianist en de band van het schip. Tijdens het klassieke rondje in het theater waar iedereen vandaan komt, bleken we tijdens deze show te behoren tot een zeer kleine groep Nederlanders tussen veel Britten, Amerikanen en Canadezen.

Wat viel op vandaag:

  • Wortelstukjes met een sausje om te knabbelen naast het traditionele brood bij restaurant Blu
  • Een Apple winkel met de nieuwste gadgets, Apple computers om te internetten en Ipads als menukaart bij specialiteitenrestaurant QSine

 

Lees ook:

Ook nieuwsgierig geworden naar een cruise met de Celebrity Infinity? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)