Blog: Dag 10 Celebrity Infinity – Bergen (Noorwegen)

Woensdag doen we de laatste bestemming van onze cruise aan, Bergen (Noorwegen). Voordat we na een zeedag weer arriveren in Harwich waar we 1,5 week geleden zijn vertrokken. Als we ‘s ochtends voor het ontbijt het balkon oplopen zien we de stad voor ons liggen omgeven door….bergen. Een prachtig uitzicht met als enige minpunt de regen die met bakken uit de hemel komt. Voor de eerste keer deze reis hebben we de Celebrity-paraplu nodig uit onze hut. Gratis shuttlebussen (we like!) staan al klaar om alle passagiers zonder excursie naar het centrum van de stad te brengen. Ondanks het mistroostige weer hebben we gelijk een goed gevoel bij het centrum van de stad met leuke smalle steegjes en prachtige historische gekleurde pandjes. We besluiten na een korte wandeling de tandradbaan (de funicular) naar de top van de berg waar een deel van de stad op is gelegen, te nemen. Het blijkt een populaire trekpleister voor toeristen gezien de rij voor het loket. Eenmaal aan de top gekomen hebben we een prachtig uitzicht op de wijdse stad. 
Net als in Geiranger is de Celebrity Infinity ook in Bergen vergezeld door 3 andere cruiseschepen die in de andere gedeeltes van de haven zijn aangemeerd. Naast de inmiddels bekende Silver Whisper zien we ook de Empress (Pullmantur) en MS Deutschland liggen. Niet veel later zal ook weer een schip van Hurtigruten een bezoek brengen aan de stad. Na een reeks foto’s en de onvermijdelijke souvenirs – warme wanten – besluiten we gezien de tijd de tandradbaan ook weer naar beneden te nemen en de alternatieve looproute die diverse schapen met bellen wel nemen, links te laten liggen. Eenmaal beneden lopen we in de richting van de haven naar een kleine vismarkt waar de net gevangen vissen in alle soorten en maten in de diverse stands liggen uitgestald. Indien gewenst wordt de vis ter plekke op de BBQ gelegd en kan je deze aan lange tafels achter de stand eten. Na wat struinen over de markt doken we het moderne gedeelte van de binnenstad in met de vele overdekte winkelcentra. Daarna was het alweer tijd om de shuttlebus te zoeken richting het schip voor het vertrek aan het einde van de middag. ‘s Avonds kon de chique kleding weer uit de kast voor de tweede en laatste formal night, met de derde productieshow van de cast. Wat viel op vandaag:
  • Het uitdelen van grote paraplu’s door Celebrity aan de kade, prima service!
Lees ook:

Ook nieuwsgierig geworden naar een cruise met de Celebrity Infinity? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)