Blog: Dag 6 Celebrity Infinity – Reykjavik (IJsland)

Gisteren hadden we een intensieve dag met een prachtige excursie. Vandaag pakten we het wat rustiger aan, en met ons vele anderen. Bij het ontbijtbuffet om acht uur merkten we dat het rustig was en hoefden we minder lang in de rij te staan. Na het ontbijtje vertrokken we naar het dek waar we van de Celebrity Infinity afmochten. We stapten daarna binnen bij het Tourist Information Center waar we 2 bustickets kochten voor de shuttlebus naar het centrum. Helaas vonden we het lopend naar het centrum te ver, dus vandaar met de shuttlebus.

We hoefden slechts tien minuten in de bus te zitten totdat we bij het nieuwe operahuis eruit konden. We besloten een rustig rondje te doen in het centrum. Opvallend is dat Reykjavik geen heel oud centrum heeft zoals je dat in Europese steden wel ziet. De meeste gebouwen zijn in dezelfde stijl, van hout of bedekt met golfplaat. De huiseigenaren hebben ze in de meest prachtige kleuren geschilderd. Langs het parlement en het stadhuis (zeer modern) liepen we richting de meest opvallende kerk van Reykjavik: de Hallgrimskirkja. Dit gebouw ziet er uit als een nieuwe spaceshuttle. Binnenin geeft de kerk een sereen gevoel, erg mooi.

De winkels in de hoofdwinkelstraat waren nog niet allemaal open om 10 uur in de ochtend, ook al stond op de bordjes dat ze dit wel zouden zijn. We hebben wel de vele winkelvensters bekeken waarbij de moderne IJslandse mode goed aanwezig is.

Rond half 12 gingen we terug naar het schip met de shuttlebus. Om 13:00 uur moest iedereen weer aan boord zijn opdat we daarna zouden vertrekken naar de volgende IJslandse stad, Akureyri in het Noorden. Op het balkon daarna genoten we van het uitzicht op Reykjavik, maar vooral hoopten we een aantal walvissen te spotten. En ja hoor, na een koud kwartiertje zagen we enkele vinnen het water in duiken en even later een prachtige zwarte walvis die zich helemaal liet zien! Een prachtige beleving.

In de avond dineerden we met z’n tweeën, waarbij we kennismaakten met  onze buren uit Zwitserland. Het diner bestond vanavond uit een carpaccio van prosciutto (ham), lamsvlees en een bessendessert. Daarna haastten we ons naar de 2e productieshow van vanavond met als thema Disco. Erg aanstekelijk!

Wat viel op vandaag:

 • De dansers stonden na de show bij elke uitgang zodat je ze kon bedanken

Lees ook:

Ook nieuwsgierig geworden naar een cruise met de Celebrity Infinity? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

 

Hoe ziet het schip eruit? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Blog: Dag 6 Celebrity Infinity – Reykjavik (IJsland)

 • 3 juli 2013 om 13:11
  Permalink

  Tip om hier ook eens te doen als je van spanning houd: De jeep safari, kost wel wat maar is enorm mooi, je gaat offroad een berg op en ook een deel offroad in het landschap en door het water.

  • 7 juli 2013 om 23:02
   Permalink

   Hi Gert,

   Dank voor je leuke tips en eigen ervaringen. Wij vonden Ijsland helemaal geweldig. En zeker met de walvissen naast het schip bij reykjavik, bij Akureyri helaas niet! een land om nog een keer naar terug te gaan!

   Groet Miriam

Reacties zijn gesloten.