De grootste scheepsbouwers ter wereld: Mitsubishi

Mitsubishi_Heavy_Industries_LogoHet ene na het andere schip werd de afgelopen jaren opgeleverd vanuit de grote bouwdokken van Europa. Er lijkt geen einde aan te komen. Amerikaanse en Europese cruisemaatschappijen laten hun cruiseschepen vrijwel allemaal bij een van de grote bouwers in Europa bouwen. AIDA Cruises maakte een verrassende keuze door twee van haar nieuwste schepen buiten Europa te bouwen bij Mitsubishi in Japan.

De werven van Mitsubishi zijn onderdeel van een groter bedrijf, Mitsubishi Heavy Industries. Het bedrijf heeft verschillende takken waarin ze gespecialiseerd zijn. Onderdelen van vliegtuigen, tanks en schepen worden allemaal geproduceerd door Mitsubishi.

De werven van Mitsubishi liggen in Nagasaki, Kobe en Shimonoseki in Japan. Ze bouwen bijvoorbeeld tankers, ferry’s en ook cruiseschepen. De afgelopen jaren zijn een handjevol cruiseschepen door Mitsubishi in Nagasaki gebouwd.

Als eerste cruiseschepen werden de Fuji Maru (1989) en de Nippon Maru (1990) afgeleverd. Beide maken momenteel korte en langere cruises voor de Japanse markt.Voor Crystal Cruises werd de Crystal Harmony gebouwd, tegenwoordig bekend onder de naam Asuka II en ook voornamelijk voor de Japanse markt bestemd. Voor Princess Cruises werden de Diamond Princess (2004) en de Sapphire Princess (2004) gebouwd.

De huidige orderportefeuille (2014) bestaat uit twee schepen voor Aida Cruises. Daarmee wordt de lijn doorgezet voor de Carnival Group, waarvan Princess en Aida Cruises beide onderdeel zijn. De Aida schepen worden opgeleverd in 2015 en 2016. De maidenvoyage van het eerste schip staat gepland van 22 maart tot en met 16 juni 2015. De 86 dagen durende reis gaat van Japan naar Duitsland inclusief bezoeken aan 39 havens in 22 landen.

Klik hier voor de website van Mitsubishi scheepsbouw.

Nieuws over Mitsubishi

[RSSImport display=”10″ feedurl=”https://www.cruisereiziger.nl/tag/mitsubishi-heavy-industries/feed” date=true]

Lees meer over de andere scheepsbouwers:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)