De grote scheepsbouwers ter wereld in Europa: STX Europe

STX Europe logo

Laatste update: juli 2017

Het ene na het andere schip werd de afgelopen jaren opgeleverd vanuit de grote bouwdokken van Europa. Er lijkt geen einde aan te komen. Amerikaanse en Europese cruisemaatschappijen laten hun cruiseschepen vrijwel allemaal bij een van de grote bouwers in Europa bouwen. Welke zijn dat en wat maakt ze zo bijzonder? In deze serie zoomen we in bij deze scheepsbouwers. Na de Meyer Werft in de eerste aflevering, deze keer een blik op STX Europe.

STX heeft in totaal 15 scheepswerven door de gehele wereld. De bekendste voor cruiseschepen is gelegen in Frankrijk, in St. Nazaire. De werf maakt met 14.000 werknemers zeker niet alleen cruiseschepen, maar ook ferry’s en andere gespecialiseerde schepen.

MSC Divina
MSC Divina in aanbouw bij STX.

STX France in Saint-Nazaire heeft de laatste jaren relatief grotere schepen afgeleverd. Bijzonder is dat een afdeling van STX France , STX France Cabins, zich helemaal heeft gespecialiseerd in het bouwen van hutten en kant en klare kamers. Niet alleen voor cruiseschepen maar voor elk schip en zelfs aan land waar nodig ook.

Lees meer over de andere scheepsbouwers:

Miriam

Miriam is ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ook het minder bekende riviercruisen heeft een plek in haar hart gekregen.