Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepenPersoonlijke blog

De grote scheepsbouwers ter wereld in Europa: STX Europe/Chantiers de L’Atlantique

Het ene na het andere schip werd de afgelopen jaren opgeleverd vanuit de grote bouwdokken van Europa. Er lijkt geen einde aan te komen. Amerikaanse en Europese cruisemaatschappijen laten hun cruiseschepen vrijwel allemaal bij een van de grote bouwers in Europa bouwen. Welke zijn dat en wat maakt ze zo bijzonder? In deze serie zoomen we in bij deze scheepsbouwers. Na de Meyer Werft in de eerste aflevering, deze keer een blik op Chantiers de l’Atlantique.

Chantiers is gelegen in Frankrijk, in St. Nazaire, aan de Franse westkust. Het terrein is zeker 1 vierkante kilometer groot en omvat vrijwel alle facetten en daardoor wordt een schip vrijwel geheel in St. Nazaire geconstrueerd.

MSC Divina

Bijzonder is dat een afdeling van het bedrijf zich helemaal heeft gespecialiseerd in het bouwen van hutten en kant en klare kamers. Niet alleen voor cruiseschepen maar voor elk schip en zelfs aan land waar nodig ook.

Overname

Concurrent Fincantieri wilde graag een meerderheidsbelang bij STX France, maar de Europese politiek is met een onderzoek bezig. In de tussentijd veranderde STX France na een failissement in oktober 2017 haar naam naar Chantiers de L’Atlantique. De orders voor nieuwe cruiseschepen blijven binnenkomen en het ziet er goed uit voor de werf met mega-orders van Royal Caribbean Group en MSC Cruises.

De komende schepen staan in de planning: (niet compleet)

2019
MSC Grandiosa (oktober)

2020
Celebrity Apex
MSC Virtuosa

2021
Celebrity Beyond
Oasis klasse schip

2022
MSC World Europa

2023
Celebrity Ascent

 

 

Lees meer over de andere scheepsbouwers:

 

Hoe wordt een cruiseschip gebouwd? Bekijk het ook op ons Youtube kanaal:

[yotuwp type=”playlist” id=”PLuWxNd_mJTvsDl484lzCnDagygNYFwxJo” pagination=off” player=”mode=popup” player=”mode=popup”]

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)