Scheepsbezoek Marina: Oceania Cruises kiest voor ontspannen sfeer

In september 2012 bracht de Marina een eenmalig bezoek dit jaar aan Zeebrugge. Oceania Cruises maakte het mogelijk om een bezoek aan dit middelgrote schip te brengen. Het vrij nieuwe schip (66.084 brutoton) zag in 2011 het levenslicht. Met plek voor slechts 1250 gasten en 800 bemanningsleden is het mogelijk dat per gast meer dan 1,5 bemanningslid klaar staat. Zusterschip Riviera kwam in 2012 in de vaart. De Marina en de Riviera zijn daarmee overigens de twee grootste schepen in de vloot van Oceania. De twee anderen zijn kleiner, namelijk de Regatta en de Nautica die elk slechts 684 gasten en 400 personeelsleden herbergen.

Rondgang door het schip

Bij binnenkomt ziet de cruisepassagier allereerst de geweldige entree, dat het hart vormt van het schip. Een prachtig atrium en veel rustgevende lichte kleuren. Al snel wordt duidelijk dat er is gekozen voor niet te veel glamoursfeer, eerder een casual country ontspannen omgeving. Opvallend zijn de prachtige kunstwerken door het gehele schip. Een kunstcollectie van vier miljoen dollar hangt aan de muur.

Atrium

In het atrium bevindt zich de receptiebalie, conciergeservice, excursiebalie en de toegang tot enkele boutieks. De dekken 5 en 6 vormen receptie, theater en restaurants. De dekken 12,14 en 15 zijn bestemd voor zwembad, spa en ook enkele restaurants. Dek 13 ontbreekt gelukkig. Passagiers verblijven op de dekken 7 tot en met 11. Opvallend is dat er nauwelijks binnenhutten zijn en veel mooie balkonhutten. Ook het aantal buitenhutten is zeer beperkt.

Ontspanning

Horizons

Oceania Cruises heeft gekozen voor een kleiner theater dan gemiddeld, slechts 1 dek hoog. Bijzonder is de lounge met uitzicht op zee, met de toepasselijke naam Horizons, erg ruim en prettig om te verblijven. Ik kan me voorstellen dat menig dansavond daar plaats vindt. Net als elk ander luxe cruiseschip is er een zwembad aanwezig en een uitgebreide fitness met spa. Voor extra rust kunnen passagiers tegen betaling vertoeven op een spa-buitendek met extra faciliteiten. De bibliotheek vormt een ander rustpunt met gezellige nissen en donkerbruine bibliotheekkasten.

Een van de meest bijzondere ruimtes is zeker de plek waar kookworkshops gegeven worden. Elke kok of kokkin heeft maar liefst een eigen werkplek ter beschikking. Culinair genieten staat bovenaan bij Oceania.

Eten en drinken

Prive dinerzaal

Op de Marina zijn maar liefst zes restaurants te vinden die allen zonder toeslag te bezoeken zijn. Uiteraard zijn er een buffetrestaurant en een hoofdrestaurant. Het buffetrestaurant Terrace Cafe doet al bijzonder aan met gedekte tafels voor ontbijt, lunch of casual diner. Het hoofdrestaurant Grand Dining Room verzorgt het diner in een open zitting. Ook de andere restaurants vereisen geen vaste dinertijden. Er is voor ieder wat wils. Wat te denken van een privé dinerzaal voor echt intiem dineren? Deze bijzondere kamer ligt tussen het grill restaurant Polo Grill en het Italiaanse Toscana. Koks die werken bij Oceania nemen geregeld hun bijvoorbeeld Italiaanse familierecepten mee die de gasten gepresenteerd krijgen. Uniek.

Waar wel een toeslag voor bestaat, is een avond in La Reserve, waar een klein aantal mensen zich culinair kan laten verwennen met bijpassende wijnen. Tot slot zorgt het smaakvol ingerichte restaurant Red Ginger voor het Aziatische tintje en Jacques voor de Franse keuken.

Hutten

Sfeervolle hut

Zoals eerder genoemd zijn er nauwelijks binnen- of buitenhutten. Veel mensen boeken een van de vele buitenhutten met balkon. De hutten zijn eveneens in een rustige countrystyle met donker hout en lichte stof kleuren. De grote badkamers zijn voorzien van een bad en verschaffen eindelijk eens een ruimtelijk gevoel. Een kleine sofa met tafeltje, een bureau en flatscreen tv zijn uiteraard standaard inclusief. Ook inbegrepen zijn de softdrinks en water in de minibar (overigens op het hele schip).  Ideaal om op je balkon op te drinken wanneer je Zeebrugge weer verlaat op weg naar de volgende haven.

Meer foto’s vind je op de Flickr pagina van Cruisereiziger.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)