Cruisereiziger
OntspanningPersoonlijke blogVoorbereidingZwembad en glijbanen

Handdoekje leggen

zwembad norwegian gemEen cruiseschip zonder zwembad kan ik me niet meer voorstellen. Op een zonnige zeedag trekken bijna alle cruisepassagiers, waaronder ikzelf, naar het zwembad.

Hoewel, tijdens mijn laatste cruise wilde ik een baantje trekken en even zonnebaden, maar lukte het me niet om een ligstoel te vinden op een plekje in de zon. Eerst ging ik naar het zwembad met uitschuifdak, helaas geen lege ligstoelen over. Wel zag ik een aantal ligbedden met daarop alleen een handdoek en een boek. Daarna waagde ik een poging bij het zwembad achter op het schip. Ook hier helaas geen vrije bedjes in de zon. Er waren genoeg ligbedden met slechts een rommelige handdoek met iets eronder.

Op een zeedag als deze, lukte het me niet om een leeg ligbed in de zon te vinden. Op zich kan ik me daar bij neerleggen, maar niet als er ligbedden voor mijn gevoel louter bezet worden gehouden door een handdoek en een boek. Waar zouden deze mensen zijn gebleven als ze niet op hun ligbed liggen. In het zwembad? Dat kan natuurlijk altijd. Toch betwijfel ik of dat altijd het geval is. Zoveel onbezette bezet gehouden ligbedden en zo weinig mensen in het water. Zijn ze misschien een hapje aan het eten of hangen bij de bar? Ook een heerlijke optie. Met een feloranje cocktail met parasolletje waan je je in tropische sferen.

Ergernis?

Het kan niet anders dat deze ergernis meer mensen overkomt. Maar ja, wat doe je eraan? Officieel lees je op bordjes dat het verboden is om een stoel langer dan 30 minuten bezet te laten met een handdoek. In werkelijkheid is dit slecht te controleren. De jongens die verantwoordelijk zijn voor de handdoeken kunnen dit eenvoudigweg niet. En, ik vraag het eigenlijk ook niet van ze.

Bij Carnival Cruise Line hebben ze voor deze problematiek een oplossing bedacht: wanneer het personeel bemerkt dat een ligbed enkel bezet wordt gehouden door een handdoek, plakt men een sticker op de ligstoel met tijd van constatering. Bemerkt het personeel dat 40 minuten later de stoel nog steeds leeg is, dan volgt ontruiming van de ligstoel. De handdoek en andere spullen worden apart gelegd. Voor de rechtmatige eigenaar wordt een briefje neergelegd met uitleg. Hoera!

51 Explorer of the SeasIk vraag niet van iedere cruisemaatschappij om streng te controleren met stickers. Wat ik wel vraag is medewerking van alle cruisereizigers 🙂 Ga je slechts een half uurtje weg, prima. Wordt het langer? Wees dan zo gastvrij om de ligstoel aan iemand anders af te staan. Zo voorkom je irritatie. Ik weet zeker dat veel mensen veel blijer zijn. Een handdoek om zeven uur ’s ochtends neerleggen is dan ook niet meer nodig.

Op mijn zoektocht naar een ligstoel heb ik uiteindelijk besloten om een ligstoel te nemen in de schaduw. Tenminste toch nog een plek gevonden.

 

Deze column is tevens verschenen in het magazine Cruise editie 6 van Cruise Travel. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)