Cruisereiziger
DrankpakketEten en drinkenPersoonlijke blogVoorbereiding

Drankpakketten en drankprijzen bij Holland America Line

Drankpakketten en drankprijzen bij Holland America Line

Ben je op zoek naar de drankpakketten en drankprijzen bij Holland America Line? In dit artikel hebben we alle prijzen en pakketten op een rijtje gezet.

Wat kost een drankje of een drankpakket bij Holland America Line?

Bij Holland America Line zijn de zelftap-drankjes in het buffet restaurant inbegrepen in de prijs. Je vindt er koffie, thee, ijsthee en in de ochtend ook sapjes. Bestel je bij een ober in het (buffet of specialiteiten)restaurant of een bar een drankje, dan betaal je daarvoor. Hieronder zie je in het buffetrestaurant van de Rotterdam de koffie/thee counter:

Restaurants & Bars

Bij elk restaurant of bar kan je drankjes bestellen. Zoals eerder gezegd zijn alleen de zelftap-automaten in het buffetrestaurant gratis. Ook de (reguliere) koffie/thee die je ontvangt als afsluiting van je diner zijn inclusief in de prijs.

 

Drankprijzen

 • Cola – vanaf $2,50
 • Bier – vanaf $7,00
 • Koffie – vanaf $1,60
 • Wijn – vanaf $9
 • Cocktails – vanaf $9,75
 
Hier zie je het barmenu van de Rotterdam (mei 2022):

en van Westerdam (maart 2023, dank aan A. Scholz)

Drank mee aan boord

Je kunt bij Holland America Line als je ouder bent dan 21 jaar, een of meerdere flessen wijn of champagne van 750 ml mee aan boord nemen in je handbagage. Voor deze fles betaal je per stuk $20 corkfee (letterlijk ‘kurkgeld‘). 

Ga je overigens mee op een excursie van de rederij naar een wijngaard, dan mag je 1 daar aangekochte fles mee aan boord terug nemen.

Let op: je mag géén water in plastic flessen, bier, wijn in karton, sterke drank of deze in overmatige hoeveelheden meenemen aan boord. Doe je dit wel, dan wordt dit ingenomen en pas op de laatste avond van je cruise teruggegeven. Lees dit zeker even na bij Holland America Line als je hier vragen over hebt.

Alle Holland America Line drankpakketten

Is het slim?

Of het slim is om een drankpakket aan te schaffen, hangt af van hoeveel je drinkt en de route die je vaart. Drink je zelden alcohol of veel? En heb je veel of weinig zeedagen?

De addertjes

Bij alle drankpakketten zijn er kleine lettertjes. Zo mag je bij Holland America Line maar maximaal 15 alcoholische drankjes per dag. Net als bij veel andere rederijen moeten beide personen in een hut gebruik maken van hetzelfde drankpakket. Je kunt dus geen drankjes uitdelen aan de ander en maar 1 pakket kopen 😉 . Let er ook op dat als je een drankje koopt dat boven het maximumbedrag per glas (bijvoorbeeld $9) ligt, je het gehele bedrag voor dat drankje betaalt, bijvoorbeeld $11.

Drankpakketten

 • Coca-Cola pakket omvat ongelimiteerde softdrinks voor $8.00 per person per dag op de Nieuw Statendam en Koningsdam
 • Quench Beverage Package, met daarin onbeperkte non-alcoholische drankjes, fruitsap, fles water, non-alcoholische cocktails en bier en specialiteitenkoffie. Dit pakket kost $17,95 per persoon, per dag.
 • Signature Beverage Package: $54,95 pppd (bij vooraf boeken) – wijnen, bieren, cocktails (inclusief alcoholvrije), frisdranken en koffie met een limiet van 15 alcoholische drankjes per dag. Tot $11 per stuk.
 • Elite Beverage Package: $59,95 pppd – premium merken sterke drank, cocktails, wijn, bier, koffie, non-alcoholische drankjes, flessen water en softdrinks tot een waarde van $15 per stuk, met een limiet van 15 alcoholische drankjes per dag. Inclusief zelftapmachine van Coca Cola op Nieuw Statendam en Koningsdam.

Voor allemaal geldt dat drankjes uit de minibar, roomservice en op Half Moon Cay niet inbegrepen zijn.

Wijnpakketten

De rederij kent 3 wijnpakketten, elk met een selectie aan wijnen en prijzen:

 • Cellar no 1: populaire wijnen – 4 flessen $119 / 6 flessen $169 / 8 flessen $219
 • Cellar no 2: premium wijnen – 4 flessen $149 / 6 flessen $229 / 8 flessen $289
 • Cellar no 3: cellar master’s favorites – 4 flessen $189 / 6 flessen $269 / 8 flessen $329

Hieronder zie je een aantal pagina’s van de wijnlijst (mei 2022 op Rotterdam):

Alle prijzen zijn een indicatie en aan deze prijzen kunnen geen rechten ontleend worden. Stand mei 2019 & mei 2022 & maart 2023

Zin in een drankje bij Holland America Line? Kijk eens bij:

ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Bekijk de mooiste HAL cruises van dit moment:

Jaar >
2023
2024
2025
2026
Prijs >
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500
Bestemming >
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Groot-Brittannië
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Europa
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool

8-daagse cruise Noorse Fjorden met de Rotterdam

15-daagse cruise Noordkaap met de Rotterdam

De favorieten uit onze fanshop:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger