Cruisereiziger
DrankpakketPersoonlijke blogVoorbereiding

Drankpakketten en drankprijzen bij Norwegian Cruise Line

Wat kost een drankje of een drankpakket bij Norwegian Cruise Line?

In dit artikel lees je wat een drankje kost bij Norwegian Cruise Line.  Je kunt bij hen drankjes aan de bar of bij een ober bestellen, gebruik maken van een drankpakket of je drankje bij een buffetrestaurant halen.

Inclusief

Bij Norwegian Cruise Line zijn de zelftap-drankjes in het buffet restaurant Garden Café inbegrepen in de prijs. Je vindt er koffie, thee, ijsthee en koud water. In de ochtend vind je bij het ontbijt ook sappen uit de tap-automaten aldaar. De gewone koffie en thee na je diner in het hoofdrestaurant zijn ook inclusief in de prijs.

 

Restaurants & Bars

Bij elk restaurant of bar kan je uiteraard drankjes (in dollar) bestellen. Bestel je bij een ober in het (buffet of specialiteiten) restaurant, bij het zwembad of bij een bar een drankje, dan betaal je daarvoor.

Daarnaast zijn er speciale bars zoals de Starbucks of de koffiebar in het atrium, waar je apart moet afrekenen. Een selectie van de Starbucks drankjes zijn inclusief in het Premium Plus drankenpakket. Wanneer je dus na het diner een specialiteitenkoffie vraagt aan de ober, dan zijn sommigen inbegrepen. Je krijgt dan bijvoorbeeld de Starbucks cappuccino.

Bijzonder is de Skyy Vodka Ice Bar op de Norwegian Epic, Norwegian Breakaway en Norwegian Getaway. Je betaalt ca. $20 als entree en daarbij inbegrepen zijn 2 drankjes uit een vooraf samengestelde drankkaart. Heb je een drankpakket dan is de entreeprijs lager. Voordat je naar binnen gaat krijg je een warme cape aan. Overigens kunnen per keer zo’n 25 mensen naar binnen. Vanwege de kou blijven de meesten maximaal 30 minuten binnen. Naast de Skyy Vodka drankjes op het menu staat er ook een alcoholvrije cocktail op het programma.

Bij Norwegian Cruise Line heeft vrijwel elke bar een basis barkaart. Wil je echter wat speciaals dan kan je soms maar in 1 bar terecht. Enkele bars daarvoor zijn: Maltings Whiskey bar, Shakkers: Martini’s, Sugercane: Moijto’s, Beach Vibe: voor allerlei shots.

Leeftijd

Wanneer je meevaart met Norwegian Cruise Line geldt in de Verenigde Staten dat je 21 jaar of ouder moet zijn voor het drinken van alcohol. Wijn en bier 16 jaar of ouder, maar dan wel met ouders erbij of brief/verklaring van de ouders bij je.

Wanneer de schepen in Europa varen, geldt dat je 18 jaar of ouder moet zijn.

Drankprijzen

Norwegian Cruise LIne is wat betreft drankjes iets duurder dan gemiddeld. De startprijs van een glas wijn is wel lager.

  • Koffie – vanaf $4,75
  • Frisdrank – vanaf $3,45
  • Wijn – vanaf $7,95 per glas (slechts enkele soorten voor die prijs)
  • Bier – vanaf $6,95
  • Cocktail – vanaf $9,95 / alcoholvrij vanaf $8,95

Drankpakket

Is het slim?

Of het slim is om een drankpakket aan te schaffen, hangt af van hoeveel je drinkt en de route die je vaart. Drink je zelden alcohol of veel? En heb je veel of weinig zeedagen? Bij Norwegian Cruise Line kan je voordelig een drankpakket aanschaffen via het Free at Sea pakket.  Het Free At Sea pakket biedt je een aantal extra’s waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld gratis fooien, wifi, dinerpakket of een gratis drankpakket. Kies je voor het drankpakket dan ontvangen alléén de 1e en 2e gast in de hut een drankpakket waarbij ze drankjes tot een prijs van $15 per stuk kunnen bestellen.

Je betaalt $99 voor een 1-weekse cruise per persoon voor het Free at Sea pakket.

De addertjes

Bij alle drankpakketten zijn er kleine lettertjes. Net als bij veel andere rederijen moeten beide personen in een hut gebruik maken van hetzelfde drankpakket. Je kunt dus geen drankjes uitdelen aan de ander en maar 1 pakket kopen ?

Gratuities 18%

Wanneer je een drankje bestelt, die valt onder een drankenpakket dat je hebt aangeschaft, betaal je in Europa ter plekke geen extra gratuities (18%) over die drankjes bij de bar. Met de drankpakketten en het Free at Sea betaal je dit bedrag namelijk vooraf.

Vaar je in bepaalde gebieden zoals USA of Puerto Rico? Let op! Dan betaal je wel gratuities op elk drankje. Dit vanwege de regelgeving daar.

Welke drankpakketten heeft NCL?

Bij NCL zijn een aantal pakketten verkrijgbaar, van frisdrank tot alcoholische drankjes. Tip! Kies je een drankje dat niet in je drankenpakket zit? Dan krijg je korting!

De pakketten:

  • Premium Beverage Package omvat ongelimiteerde drankjes. Daaronder vallen: cocktails, sterke drank zoals likeur, aperitief, meer dan 20 soorten wijn per glas, tapbier en bier in flesje, softdrinks en niet-alcoholische drankjes. Klik hier voor de gehele lijst. Dit pakket kost $109 per persoon per dag + 20% gratuities.
  • Premium Plus Beverage Package omvat ongelimiteerde drankjes. Daaronder vallen: cocktails, sterke drank zoals likeur, aperitief, meer dan 20 soorten wijn per glas, tapbier en bier in flesje, softdrinks en niet-alcoholische drankjes. Dit pakket omvat ook een selectie van wijn per fles, water, energie drankjes en specialiteitenkoffie (een selectie ook van Starbucks). Klik hier voor de gehele lijst. Dit pakket kost $138 per persoon per dag + 20% gratuities.
  • Softdrinks Package: omvat omvat ongelimiteerde softdrankjes zoals Pepsi, Diet Pepsi, Sierra Mist, Mt. Dew, Ginger Ale, Tonic water, Club Soda. Kinderen betalen $5,95 per dag. Volwassenen $7,95 per dag.

Ook zin om te cruisen met Norwegian Cruise Line? Kijk eens bij:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Zeetours

De mooiste aanbiedingen van dit moment:

Semi All Inclusive cruise Canarische Eilanden & Madeira met AIDAcosma

8-daagse fietscruise Eilandhoppen in Kroatië

Blue Cruise en Horizon Aparthotel

Egyptische Nijlcruise Deluxe

8-daagse fietscruise Noord-Holland, Texel en IJsselmeer

Cunard Cruise Westelijke Middellandse Zee voor topprijs!

Cruise Caribbean met Aruba en Curaçao

Cruise van Spanje naar Dubai rondom Afrika in 36 dagen!

De favorieten uit onze fanshop:

Deze prijzen zijn een indicatie en hieraan kunnen geen rechten aan ontleend worden. Stand 2020. Met dank aan Gert.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger