Cruisereiziger
Reisverslag

Accommodaties Seven Seas Splendor: luxe en aandacht voor details

Cruisereiziger Miriam cruiste mee op de ultraluxe Seven Seas Splendor op uitnodiging van Regent Seven Seas Cruises van Riga naar Kopenhagen, met stops in Klaipeda (Litouwen), Gdynia (Polen) en Warnemünde in Duitsland. In dit deel lees je meer over de suite waarin Miriam verbleef en over andere accommodaties aan boord.

Deluxe Veranda en Veranda Suites

We starten ons overzicht met de instap categorie hutten: de deluxe veranda (20 m² + 8 m² balkon) en veranda suites (23,5 m² +8,1 m² balkon), gelegen op dek 6, 7 en 8. Het schip kent overigens geen binnenhutten of buitenhutten, dus vandaar dat we in dit overzicht direct met de Veranda Suites beginnen.

Deze wat langwerpige suites bieden een klassieke inrichting en een fijn balkon. Je vindt in deze suites een zitgedeelte en slaapgedeelte, met gordijn ertussen. Bovendien heb je in deze categorie ook al een inloop kledingkast en een redelijk grote badkamer met een douche. Kortom, een prima hut om te boeken als je nog niet eerder met deze rederij mee bent geweest. Standaard behoren bij deze categorie:

 • Wasservice
 • Wifi (1 apparaat per suite)
 • Badproducten en
 • Badjas en badslippers
 • Gepersonaliseerde mini bar
 • Hervulbare waterflessen die je mee op excursie mag meenemen

Superior en Concierge Suites

De categorieën Superior en Concierge Suites zijn de twee navolgende categorieën. Deze raad ik je aan, in vergelijking met de eerder genoemde Veranda Suite, wanneer je gesteld bent op meer ruimte.

De suites van bijna 31 m² kenmerken zich door een badkamer met marmeren tegels, een bad, aparte douche en een prachtige badmeubel met twee wasbakken. Heerlijk badproducten van L’Occitane staan voor je klaar.

Loop je verder de suite in, dan komt daarna de inloop kledingkamer waar je veel plek hebt voor je kleding. Het kamermeisje vraagt de eerste dag direct of er nog wat gestreken moet worden. Je vindt er trouwens een kluisje, een plaid én twee sjaals.

Ik verbleef zelf in een Concierge Suite: een prachtige ruime suite met vanuit het bed uitzicht op de zee, met een zeer ruim balkon (7 – 12 m²) en prachtige stoelen en een ligbed. De kamersteward zorgt ervoor dat ‘s avonds de kussens worden binnen gelegd en in de ochtend weer op de stoelen worden gelegd.

We gaan verder met onze rondgang in deze suites: een zitbankje met tafel (en orchidee) is de plek waar je kunt ontbijten en dineren of de uitgebreide roomservice kunt laten komen. In de kast daar tegenover hangt de tv met interactief menu (gratis films, roomservicemenu, restaurantmenu’s etc). Daar staat ook een Illy koffieapparaat (inclusief cups), vers fruit, hervulbare waterflessen (met naamstickertjes zodat je elkaars fles niet gebruikt) en water. In de koelkast staan drankjes waarvan je bij je kamerstewards kunt aangeven wat je graag wilt drinken (inclusief).

Bij het (lange) bureau zijn veel opberglades en kan je de make-up spiegel – met ring van licht – gebruiken. Opvallend zijn veel stopcontacten (ook Europees) en usb-punten.

Het verschil tussen de Superior en de Concierge Suites zit vooral in de extra’s van de Concierge Suite:

 • Inclusief 1 hotelnacht voorafgaand aan cruise, met transfers.
 • Wifi tot 4 apparaten per suite.
 • Voorrang bij online boeken van excursies en diner reserveringen
 • 10% korting bij exclusieve wijnen en dranken
 • 5% korting op exclusieve excursies (Regent Choice Excursies) en op pre/post hotel en landarrangementen.

Penthouse Suite

De 55 Penthouse Suites combineren elegantie en persoonlijke butlerservice. Er zijn drie categorieën van de Penthouse Suites (tot 60 m²) met een muur (met tv) dat de woonkamer van de slaapkamer scheidt. Glazen schuifdeuren in zowel de slaapkamer als de woonkamer leiden naar een extra groot balkon met comfortabel meubilair. Ook zijn luxe details in de suite verwerkt, zoals gevoerde laden. De Penthouse Suites zullen beschikken over uitgebreide kastruimte met twee ingangen wat meer dan genoeg ruimte en comfort biedt.

Exclusieve suites

De suite-categorieën Master, Grand, Splendor en Seven Seas Suites vertegenwoordigen de 32 zeer exclusieve suites aan boord van Seven Seas Splendor. Gasten die in deze suites verblijven, kunnen genieten van een persoonlijke butlerservice, gegarandeerde dinerreserveringen en aangepaste kussens en badproducten.

Seven Seas Suite

Deze suite biedt meer dan 74m² aan ruimte en geeft de gast een fijn appartementsgevoel in rustgevende kleuren met luxe meubels. De ruimtes lopen naadloos in elkaar over, van woonkamer tot eetkamer tot slaapkamer, met glazen schuifdeuren die toegang bieden tot een groot balkon. Een marmeren badkamer samen met grote walk-in closet maakt de suite af.

Splendor Suite

De Splendor Suites zijn 76m² tot 85m² groot met één slaapkamer en een badkamer en apart toilet. De Splendor Suites zijn ontworpen in de tinten crème, grijs en bruin en beschikken over fluwelen meubels, een grote eettafel die perfect is voor een roomservice diner in de suite, een ruime inloopkast en een marmeren badkamer.

Master Suite

Deze twee-slaapkamer suite is ingericht met warme houttinten en aubergine kleuren. De Master Suite is gelegen op dek acht en negen aan de achterzijde van het schip wat voor fantastische uitzichten zorgt. De vier Master Suites aan boord zijn tussen de 176m² en 196m² groot en beschikken over een uitgebreide woonkamer, complete bar en zeer grote balkons tot 93 m².

Grand Suite

De Grand Suite is voorzien van smaragdgroene accenten, geperfectioneerd door grijs-, bruin- en crème tinten. De Grand Suite, variërend van 119m² tot 170m² oppervlakte, beschikt over een groot balkon, twee badkamers en woonruimtes met stenen mozaïeken, houtsoorten en meubels op basis van haute couture. Vakmanschap is vooral te zien in de details en de gestoffeerde lederen muur in een ingewikkeld steekpatroon die dient als achtergrond voor de slaapkamer. De suite is erg ruim en beschikt over een woonkamer met bar die perfect is voor gezellige avonden.

Regent Suite

De grootste suite ooit gebouwd op een luxueus cruiseschip, is de Regent Suite. Op dek 14 gelegen, boven de brug, heb je een fenomenaal uitzicht en een grandioos verblijf met een Hästens bed van $200.000 en een prachtige privéspa in de suite. Deze luxueuze suite omvat 413m² aan woonruimte, slaapkamer, badkamer en een balkon met mini-zwembad.

De suite heeft een badkamer dat als privéspa fungeert met een sauna, stoombad en behandelruimte met onbeperkte spa-behandelingen. Deze is overigens 30% groter als de Regent Suite op zusterschip Seven Seas Explorer. Gasten hebben een onbelemmerd 270 graden uitzicht over de boeg van het schip vanaf de veranda van 120m² en er is een glazen solarium zithoek op de top van de brug die hetzelfde uitzicht biedt als dat van de kapitein.

Gasten in de Regent Suite genieten ook van een toegewijde persoonlijke butler, een persoonlijke chauffeur en gids in elke haven.

Op basis van een dubbele bezetting is de all-inclusive prijs $ 11.000 per nacht. De Regent Suite is overigens zeer populair en moet vroeg van te voren worden geboekt.

Lees ook in de reportage:

Je boekt Regent Seven Seas Cruises bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger