Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Culinaire hoogstandjes op Seven Seas Splendor

Cruisereiziger Miriam cruiste mee op de ultraluxe Seven Seas Splendor op uitnodiging van Regent Seven Seas Cruises van Riga naar Kopenhagen, met stops in Klaipeda (Litouwen), Gdynia (Polen) en Warnemünde in Duitsland. In dit deel lees je over alle culinaire hoogstandjes aan boord.

Culinaire avonturen

Bij Regent Seven Seas Cruises is het all-inclusive cruisen, zonder je zorgen te maken over extra kosten van de drankjes en specialiteitenrestaurants.

We beginnen ons culinair avontuur in het buffetrestaurant La Veranda. Alhoewel buffetrestaurant de strekking niet helemaal goed weergeeft. De tafels staan bij het ontbijt en lunch volledig gedekt met tafellinnen en obers nemen graag je bestelling op om het vervolgens te halen. Je mag uiteraard ook zelf naar het buffet toelopen om een en ander te pakken. De keuze is ruim en biedt fijne producten. Eenmaal werd er kaviaar geserveerd en bij de lunch waren regelmatig heerlijke kleine gerechtjes te vinden. Het achterdek biedt een geweldige plek om te zitten, óók uit de wind met fijne overkappingen, een soort cabana.

In de avond verandert het buffetrestaurant in een Italiaans specialiteitenrestaurant Setti Mari (= Zeven Zeeën), met bediening aan tafel. De voorgerechten en nagerechten kun je naar wens zelf in het buffetgedeelte kiezen, maar worden met alle liefde ook voor je gehaald door de obers. Zoals een Italiaanse avond hoort, staan op het menu naast voor-, hoofd- en nagerecht ook de typische Italiaanse pasta-gang. Wist je dat het diner menu met authentieke Italiaanse specialiteiten is geïnspireerd op familierecepten? De pasta hoeveelheden waren overigens keurig aangepast en daardoor kon je ook nog van je hoofdgerecht genieten. Ik koos voor een Cioppino, een Italiaans zeevis stoofpotje met garnaaltjes, Sint-jakobsschelpen, kreeft, venusschelpen, mosselen en inktvis.

Pacific Rim

Het Aziatische restaurant Pacific Rim heeft een prachtige draak bij de ingang staan, zeer indrukwekkend en dat geldt óók voor de gerechten op de kaart. Het restaurant biedt pan-Aziatische gerechten, van sushi tot droogijs sashimi en van kipcurry tot Koreaanse barbecue lamskoteletten.

Prime 7

Steakhouse Prime 7 heeft tal van klassieke vleesgerechten op het menu staan in een sfeervol restaurant. De entree is indrukwekkend kunstrijk met Miro en Picasso aan de muur.

Op het menu vind je tal van gerechten die je verwacht in een steakhouse, zoals een New York strip, Surf & Turf, lam en filet mignon. De verrassing was het dessert: ijs met karamelpopcorn!

Chartreuse

Het meest klassieke restaurant aan boord is Chartreuse: waar je klassieke Franse gerechten op de kaart terugvindt. De inrichting is zeer smaakvol met prachtig groen glas. De gerechten op de kaart omvatten uiteraard escargots, coquilles en Franse kaas. Dit restaurant vond ik echt een belevenis, een Michelinsterren-waardig avondje uit. Bewaar dit restaurant dus zeker voor een bijzondere gebeurtenis als je wat te vieren hebt!

Compass Rose

Hoofdrestaurant is Compass Rose met een uitgebreide menukaart en waar naar wens van de gast vrijwel elk gerecht gemaakt kan worden. Zoals in elk restaurant aan boord zijn er veel tweepersoonstafels en valt de ruimte op tussen de restaurants. De prachtige Versace borden zijn speciaal voor gemaakt voor de rederij.

Tussendoortjes

Wil je snel even een koffie of thee met wat lekkers? Dan kan je altijd langs bij Coffee Connection, met een klein buffet met – afhankelijk van het tijdstip van de dag – lekkernijen. Fijn zijn ook de buitenzitjes op de promenade!

Pool Grill

De Pool Grill is een heerlijke plek om een lunch te halen in de middag. Aan beide kanten van het schip zijn meer dan genoeg tafeltjes en als het wat frisser is, zelfs met heaters zodat je warm zit.

De kaart omvat gerechten van de grill en gethematiseerde lunches zoals een TexMex. Wil je niet buiten zitten zoals ik een keer had, maar elders binnen? Geef je bestelling dan door en het gerecht wordt naar je toe gebracht door één van de obers.

Lees ook in de reportage:

Je boekt Regent Seven Seas Cruises bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours - Nieuw!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)