Holland America Line’s Volendam is weer terug in de vaart

Holland America Line heeft vanaf zaterdag weer alle cruiseschepen uit haar vloot in de vaart. De Volendam vertrok ’s avonds om 19:00 uur voor de eerste keer sinds de coronastop weer met passagiers voor een cruise vanuit het Italiaanse Triëst. Het gaat om een 14-daagse reis naar Kroatië, Griekeland, Israël en Turkije.

Om deze feestelijke gelegenheid te vieren hield Holland America Line in de cruiseterminal een ceremonie. De inscheping werd officieel gestart met het doorknippen een van een lint. Dit gebeurde in aanwezigheid van de kapitein en hogere officieren van het schip.

“Dit is een mijlpaal, want Volendam begint aan zijn eerste volledige cruise sinds de industriebrede pauze”, zegt Gus Antorcha, president van Holland America Line. “We zijn dankbaar voor het ongelooflijke werk van het team aan boord de afgelopen zes maanden, de zorg voor Oekraïense gezinnen. Nu we weer aan het cruisen zijn, zijn we verheugd om gasten op Volendam te verwelkomen voor een reeks langere reizen, waaronder verkenningen van de Middellandse Zee, de Amazone en Zuid-Amerika.”

Volendam heeft de afgelopen zes maanden in Rotterdam onder charter van de gemeente Rotterdam doorgebracht om Oekraïense gezinnen te huisvesten. Het schip was een tijdelijk onderkomen voor maximaal 1.500 vluchtelingen.

Na deze eerste cruise vaart het schip 14-daagse routes naar Griekenland, Turkije, Italië, Kroatië en Montenegro. Eind oktober zal het schip herpositioneren naar Fort Lauderdale, Florida, om een ​​28-daagse Amazon Explorer-reis aan te bieden, gevolgd door een reeks Caribische cruises. In januari 2023 vertrekt het schip op de 74-daagse Grand South America en Antarctica Voyage die het continent rondvaart.

Wil jij weer cruisen met Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel - Nieuw! Cruisewinkel Stip TUI

Hoe is het cruisen bij Holland America Line? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Holland America Line’s Volendam is weer terug in de vaart

 • 26 september 2022 om 15:57
  Permalink

  Zover ik weet is ligt de Volendam voor de kade in Schiedam vol met vluchtelingen en worden geboekte reizen omgezet naar andere reizen op de andere schepen.

  • 3 oktober 2022 om 09:14
   Permalink

   Hallo, dat was inderdaad het geval. Deze charter is inmiddels beëindigd. Na een korte droogdok is het schip inmiddels weer in de vaart.

Reacties zijn gesloten.