Cruisereiziger
Scheepsbezoek

Scheepsbezoek MS Rotterdam: klassiek en overzichtelijk

MS Rotterdam

Op 8 september 2012 was het een bijzondere dag voor Rotterdam. Tijdens de Wereldhavendagen meerde de MS Rotterdam af. Midden in het feestgedruis op de kade bezocht Cruisereiziger het schip van de Holland America Line.  De MS Rotterdam is een vaste gaste in de stad Rotterdam. Het gehele jaar rond vaart het luxe cruiseschip vanuit Rotterdam over de gehele wereld uit.

Het gemiddeld grote schip, 61.849 brutoton, neemt per reis 1404 reizigers mee die worden verzorgd door 600 bemanningsleden. In 1997 werd het schip gebouwd en daarna gedoopt door Prinses Margriet.

Dekken

Het schip heeft drie dekken waar veel bedrijvigheid is. Op het vierde dek zijn het mooie atrium met een werkelijk prachtig uurwerk, te vinden. Het Culinary Arts Center, de Pinnacle Grill en het hoofdrestaurant La Fontaine Dining Room zorgen voor het culinaire gehalte. Het entertainment is te vinden in het theater aan de voorkant van het schip. Op het vijfde dek is eveneens het hoofdrestaurant La Fontaine Dining Room te vinden, maar dan de bovenste verdieping van het restaurant. Als je een keer de kans hebt, loop eens vanaf daar naar binnen. Je hebt een prachtig uitzicht over het hele restaurant.
‘s Avonds is het ongetwijfeld op het vijfde dek erg gezellig. Vele speciale bars en winkeltjes zorgen voor vermaak.

La Fontaine Dining Room

Overdag bruist het op dek 8, met de uiteraard toepasselijke naam Lidodek, met een spa, de twee zwembaden en het Lidobuffet.

Passagiersdekken zijn de dekken 1, 2, 3 en 6 en 7.

Ontspanning

Overal op het schip zijn gemoedelijke vooral kleinere ruimtes waar je kan vertoeven. Favorieten vond ik zelf de Explorers Lounge en de bars bij de Mix. Daar is het ‘s avonds gezellig druk. Bij het Exploration Cafe vind je tijdschriften en boeken. De spa heeft een mooie thermal suite: een ruimte (met toeslag) waar je kan ontspannen op spa ligbedden met uitzicht op zee en een whirlpool. Vooral de sierlijke mozaieken met vogels maken de ruimte af.
De Crow’s Nest is de ruimte waar je de gehele dag door zicht hebt op zee. Met een drankPersoonlijk vond ik de ruimte wat donker, bij een eerstvolgende cruise zal ik eens kijken of dat echt zo is.

Achterdek

Het zwembad op het achterdek deed mij verrassen. Alhoewel zwembad een onjuist woord is. Het zwembad is feitelijk een ondiep gedeelte waar heerlijke ligbedden in het water staan met tafeltjes ernaast. Zo kan je op een warme dag je boek meenemen naar een van de witte of rode ligbedden. Het zwembad in het midden van het schip kan overigens overkapt worden. Mocht het minder mooi weer zijn dan kan je toch een baantje trekken. Een setje zeeleuwen (of zijn het zeehonden?) kijkt toe.

De zitjes in het theater vond ik heerlijk. Een aantal tafeltjes staat bij het podium en helemaal achteraan zijn heerlijke banken waar je tijdens een show lekker in kan wegzakken. Ik geloof best dat deze het snelste bezet zijn!

Eten en drinken

Net als de andere HAL schepen biedt het Lido restaurant bijna de gehele dag door vele maaltijden. Voor het ontbijt, lunch en diner kan je er terecht. De orchideeën staan volop te bloeien op de tafels. Het hoofdrestaurant La Fontaine Dining Room omvat twee verdiepingen. Andere dinermogelijkheden zijn te vinden bij het achterdek: Slice voor pizzapunten, het Italiaanse Canaletto bij het Lido restaurant en de Pinnacle Grill voor exclusief dineren. De laatste twee restaurants vragen wel een toeslag. De gerechten bij de Pinnacle Grill komen zeker bij een gala-avond echt tot hun recht. De gehele ambiance zorgt voor een chique diner-ervaring.

Suite op dek 7

Hutten

De hutten hebben rustige aardekleuren en rood erin verwerkt. Het merendeel van de hutten zijn buitenhutten. Op dit schip zijn ook de unieke Lanai hutten te vinden. Deze grenzen aan het promenadedek. Vanuit de kamers loop je naar je eigen ligbedden op het openbare promenadedek. Het merendeel van de hutten zijn binnen- en buitenhutten. Slechts twee dekken hebben balkonhutten (dek 6 en 7) en de ruimere suites en penthouses (dek 7). Alle standaard HAL extra’s vind je terug in de hutten zoals badjassen en bijvoorbeeld een dvd collectie waar je uit kan kiezen.

 

Tot Slot

De Rotterdam is erg vergelijkbaar met de Ryndam. Beide zijn gemiddeld grote schepen met niet meer dan 1400 mensen aan boord. Voor mensen die een cruise-ervaring willen op een niet al te groot schip is de Rotterdam een uitstekende keuze. Zeker omdat het schip het komende jaar uit Rotterdam blijft vertrekken is het een unieke ervaring om midden uit Rotterdam de Europese landen om ons heen te verkennen.

Op Flickr vind je meer foto’s van het scheepsbezoek aan de Rotterdam.

Cruises zijn boekbaar bij:

ANWB  Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)