Cruisereiziger
Reisverslag

Blog: Dag 7 Celebrity Infinity – Akureyri (IJsland)

Vanmorgen werden we wakker toen we al stil lagen in Akureyri. De lange tocht door de fjord hebben we compleet gemist. Vanmiddag  om twee uur vanmiddag varen we het gehele stuk nog een keer om de fjord weer uit te komen, dus geen man overboord. Vandaag hadden we een wat drukker ontbijt, maar we slaagden er wonderwel in om op tijd in het theater van het schip te zijn. Om kwart voor negen moesten we ons daar melden met onze excursietickets voor een excursie naar een waterval buiten het stadje Akureyri en een bezoek aan Akureyri.  De stad is de op een na grootste van IJsland en is overigens nog heel overzichtelijk als je het zo tegen de bergen aan ziet liggen.

We namen plaats in een bus die wat hoger op z’n banden stond. De gids vertelde ons dat we een weg gingen berijden die in de winter regelmatig vanwege teveel sneeuwval afgesloten is. De bussen hebben dus zo af en toe wat te verduren. Vandaag was het echter prima weer (12C). Na een drie kwartier rijden, arriveerden we bij de waterval van Godafoss.

Akureyri_01We werden met klem verzocht om voorzichtig te zijn omdat er soms mensen niet opletten en struikelen over de lavastenen.  De waterval was mooi om te zien, maar viel ietsje in het niet bij de waterval Guldafoss die we bij de Golden Circle tour zagen. Wat kan een mens snel aan iets wennen. Met het maken van foto’s zagen we dat een dame verkeerd stapte over een paar rotsen en half in het ondiepe ijskoude water belandde. Gelukkig was het ondiep en werd zij snel om hooggehesen, inclusief camera.

De bustour ging terug richting Akureyri waar we een kleine rondrit deden inclusief een bezoek aan de botanische tuin van de stad. Veel planten en bloemen waren ons wonderwel zeer bekend omdat deze ook in Nederland alom hebben. Bijzonder is dat de tuin door tuinmannen met leerlingen van middelbare scholen wordt onderhouden. De leerlingen kunnen in de zomer wat vakantiegeld bijverdienen door mee te helpen.

Rond half 1 gingen we terug naar het schip. Ruim op tijd voor het vertrek van 14:00 uur en voor de prachtige fjord waar we vervolgens uitvoeren.

In de avond dineerden we in Blu met twee Amerikanen uit Atlanta. Wat een lol hebben we gehad. Het diner bestond uit boursin rolletjes, fazant en een bananendessert. Heerlijk!

Akureyri_03Wat viel op vandaag:

  • Een ijskoude gangway om binnen te komen, maar daarna wel warme chocolademelk

Lees ook:

Ook nieuwsgierig geworden naar een cruise met de Celebrity Infinity? Cruises zijn boekbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Blog: Dag 7 Celebrity Infinity – Akureyri (IJsland)

  • Hoi,

    Ja is erg mooie he daar? Ik ben er verleden jaar geweest met AIDA en heb de zelfde excursie gedaan, naar de waterval.
    Heb je nog Walvissen gezien in de Fjord van Akureryi? Wij wel, vlak naast het schip zelfs. Erg mooie daar en zeker ook de stad, je loopt er zo door heen en toch behoord het bij de grootste.
    Fijne reis nog.

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger