Cruisereiziger
Reisverslag

Celebrity Beyond: 8 verschillen met Celebrity Apex en Edge

De Celebrity Beyond is het derde cruiseschip in de revolutionaire Edge klasse van Celebrity Cruises. Het eerste schip, de Celebrity Edge werd zo goed ontvangen dat de rederij (in totaal) vijf schepen in deze klasse laat bouwen. De Celebrity Beyond is nummer drie na nummer twee Celebrity Apex.

Miriam cruiste mee van 25 tot 27 april 2022 op de Celebrity Beyond en doet verslag van het nieuwe schip. In dit artikel gaan we in op de verschillen tussen de Celebrity Beyond en haar twee voorgangers.

De Celebrity Beyond is een stuk langer (21,5  meter om precies te zijn) dan haar zusterschepen. Er is daardoor plek gekomen voor onder andere meer en grotere open ruimtes, een extra dek én 179 extra hutten. In totaal kan de Beyond maximaal 3.260 passagiers huisvesten.

De opvallendste 8 verschillen op een rij:

1. De vergrote en vernieuwde Sunset Bar

De Sunset Bar is op Celebrity Beyond niet langer een ondergeschoven bar waar eigenlijk altijd teveel wind stond. De bar is twee keer zo groot en prachtig ontworpen. Er zijn veel verdiepingen gecreëerd waar je altijd wel een gezellig plekje vindt. Ook vanuit het terras dat bij het Oceanview Café (een dek lager) hoort, geraak je makkelijk in de Sunset Bar. Via een pergola met prachtige Marokkaans getinte tegels arriveer je in het gebied. Je kunt bij de bar een cocktail halen mét uiteraard een perfect uitzicht op de ondergaande zon, zoals de bar haar naam eer aan doet! Echt een top transformatie.

Een gedeelte is overigens nog steeds een rokers-area, maar er zijn ook hoeken waar geen asbak staat.

2. Rooftop Garden

Het naast de Sunset Bar gelegen Rooftop Garden was op de twee eerdere schepen al een prachtige plek. Aan één zijde van de Rooftop garden zijn twee infinity pools toegevoegd en een verdiept gedeelte waar je kunt loungen. Door de extra lengte die dit schip heeft, heeft Rooftop Garden deze uitbreiding. Enigszins jammer vind ik dat de ‘golvende’ houten banken niet meer aanwezig zijn, dat gaf namelijk een zeer speels effect. De Garden heeft wel meer zitjes gekregen en is nog steeds de plek waar je een film buiten kunt kijken.

Naast de Rooftop Garden zit restaurant Rooftop Grill met iets meer windbescherming dan voorheen. Ik heb er helaas niet kunnen dineren, maar hopelijk waaien de servetten niet meer van de tafel af.

3. Resort dek

Het Resort dek is assymetrisch met een zwembad van 25 meter, omgeven door talloze ligbedden, twee whirlpools in de vorm van chapagneglazen en een Poolbar. Ditmaal wordt het dek opgesierd door een beeld van een witte olifant.

Het dek heeft bovendien twee nieuwe zitkuilen wanneer je aan de zijde van de olifant binnenkomt.

Opvallend is dat de cabana’s (toeslag) die op de twee andere Edge schepen aan de kant van het Magic Carpet zaten, nu precies omgekeerd zijn: richting het zwembad. Zo heb je veel meer interactie met het zwembad. De galerij leidt je naar de Magic Carpet – bar, waar je een drankje kunt nemen. Mits deze natuurlijk op het zwembaddek is aangesloten, 9 van de 10 keer zal dit op een zeedag zeker het geval zijn.

Het terras dat bij de Poolbar zat, is enorm vergroot en heeft veel zitjes erbij gekregen.

Een andere eyecatcher in dit gebied is het lichtspektakel boven de poolbar. Gedurende de dag verandert het licht constant, maar wel in rustige pasteltinten.

4. Retreat

Het exclusieve privé-gedeelte voor suite-gasten, The Retreat, is opnieuw ontworpen en groter dan op de Edge en Apex. Het vernieuwde Retreat zonnedek van twee verdiepingen biedt meer ruimte voor o.a. verscholen cabana’s, chique nieuwe meer afgeschermde zitgedeeltes, extra bubbelbaden en de exclusieve Retreat Bar. Fijn is dat het bubbelbad bij het grootste zwembad uit het zicht verdwenen is. In plaats van deze zijn er nu twee bubbelbaden te vinden, aan de zijkanten van het dek.

Dit resort dek is overigens op het nieuwe dek 17 en ook op dek 16 te vinden. Restaurant Luminae is naar een prachtige plek gegaan, van een bakboord dek 12 positie naar een open en naar voren gericht restaurant op dek 16.

De Retreat Lounge is een hernieuwde stijlvolle ruimte om te ontspannen. In tegenstelling tot de twee zusterschepen heeft de lounge alleen geen klein buitenterras meer waar je ook rustig even kunt plaatsnemen. Daarvoor zal je direct naar het resortdek (hierboven genoemd) moeten.

Het aangrenzende privérestaurant Luminae bevindt zich nu aan de zijkant én voorkant van het schip en biedt dagelijks wisselende menu’s.

5. Grand Plaza heringericht

We gaan verder met de veranderingen op de binnendekken van het schip, waarvan de meest opvallende het Grand Plaza is. De Grand Plaza is het hart van de Celebrity Beyond. Het is een multifunctionele plek in het midden van het schip waar vaak wat te doen is. De ruimte is geïnspireerd door Italiaanse piazza’s en beslaat drie dekken. Het nieuwe plaza heeft meer ruimte voor gezellige zitjes. Door de extra ruimte is de Martini Bar verplaatst naar het midden van de zaal als een volledige, midden bar, met een LED-kroonluchter erboven die lichtshows weggeeft. Een aantal maal per dag geeft het bar-team bovendien een show weg als jongleurs.

6. Nieuwe restaurants & Bars

Michelin sterren chef Daniel Boulud vergroot zijn rol als Celebrity Cruise Global Culinary Ambassador en lanceert zijn eerste restaurant op zee: Le Voyage. Deze Franse chef heeft talloze restaurants in New York, Singapore, Londen, Dubai en vele andere wereldsteden. Zijn restaurant in New York ‘Daniel’ heeft twee Michelinsterren.

Aan boord van de Celebrity Beyond is restaurant Le Voyage dé plek voor fine dining, met een intieme sfeer. Dit restaurant is een extra toevoeging en was op Apex en Edge nog niet op deze plek. Het is gesitueerd naast Le Bistro bij het Grand Plaza. Via een futuristische schuifdeur kom je binnen, waarna je in een oase van rust terecht komt. De toeslag is 75 dollar voor een 3 dinergangenmenu, 125 dollar voor een 6 gangen ‘tasters’ dinermenu en eventueel aanvullend wijnarrangement (+100 dollar). Het restaurant serveert alleen diner.

Zowel het menu als het interieur van de eetgelegenheid zijn gebaseerd op het thema reizen. Intieme zitcocons zijn omgeven door lichtgevende portalen. Daarnaast zorgen grafisch verlichte ‘glazen fluiten’ voor diverse lichtlagen en textuur, alles om een ‘betoverende’ ervaring te bieden aan 58 gasten. Heb je bovendien een gezelschap van 8 dan is er een privé gedeelte om afgeschermd van de overige gasten te kunnen dineren.

Nieuwe World Class bar 

In de World Class Bar van Celebrity Beyond maken deskundige mixologen cocktails op maat. De locatie komt tot stand in samenwerking met Diageo, een van ‘s werelds grootste producenten van sterke drank en bieren, die zeer geliefde drankmerken uit de gehele wereld naar de bars van Celebrity Cruises brengt. De World Class Bar ligt op dek 6, aan het Grand Plaza, op een nieuwe plek waar op de andere schepen voorheen nog geen bar was. Barman Santos Mercedes Enriquez, werd in 2015 tot beste bekroond in een wedstrijd onder alle bartenders op cruiseschepen. Wie weet tref je hem wel!

7. Nieuwe categorie suites:  AquaClass SkySuites

Nieuw op het schip zijn de AquaClass SkySuites, bestemd voor gasten die helemaal tot rust willen komen. De suites zijn voorzien privé veranda’s, luxe beddengoed en andere wellnessvoorzieningen. Je vindt de 22 suites op dek 10 vooraan, bakboord en stuurboord. Deze suites combineren eigenlijk het beste van de wellness aan boord én toegang tot The Retreat. Gasten kunnen als ze willen naar het populaire Blu restaurant of naar het suite restaurant Luminae. Daarnaast ontvang je alle extra’s die bij een AquaClass categorie horen (zoals yogamatten, dichtgelegen bij de Spa, toegang tot thermal suite) en de privé faciliteiten van The Retreat zoals zonnedek en lounge. Daarnaast is er een speciale Personal Retreat Host. Ofwel het beste uit twee werelden.

8. Nieuwe Shows

Net zoals haar zusters Celebrity Edge en Celebrity Apex biedt het theater een reusachtig LED scherm van 33,5 meter met 5 separate panelen waarmee elke show tot leven wordt gebracht. Het creatief team achter de nieuwe shows heeft zich in het verleden beziggehouden met Las Vegas, West End producties tot de Olympische Spelen.

De drie nieuwe shows met tal van technologische hoogtepunten worden ten tonele gebracht op het grootste theater tot nu toe in de Celebrity vloot.

  • Elements’ – is een reis door de vijf elementen – lucht, water, aarde, vuur en metaal.  Je beleeft acrobatische optredens en ‘lucht fonteinen’ van kunstenaar Daniel Wurtzel waarbij stukken stof door luchtblazers op de grond de lucht in worden geblazen.
  • Arte’ – dompelt het publiek onder in kunst, zoals het standbeeld Peace Makers van de Braziliaanse kunstenaar Rubem Robierb die je elders, bij het Oceanview Café, op het schip terugvindt. Met West End creatief leider Kendra Horburgh beleef je als publiek kunst op een bijzondere manier.
  • ‘Stage Door – is alsof je een exclusieve backstage-pas hebt naar het hart van de grootste Broadway- en West End-musicals. De uitvoering wordt begeleid door een volledig symfonieorkest dat werd opgenomen in het London Palladium. Allemaal tot leven gebracht door middel van geavanceerde technologie door de beroemde regisseur/choreograaf van West End’s Thriller Live!, Gary Lloyd.

Hieronder zie je wat impressies van ‘Arte’, een werkelijk verrassende show dat zeer zeker de moeite waard is.

Kortom

Celebrity Beyond is een schip dat zeer goede aanpassingen heeft gekregen, op precies de juiste plekken. Hoogtepunten zijn zeer zeker de Sunset Bar, de whirlpools bij de Rooftop Garden en de verbeterde plaatsing van de bar in het Grand Plaza.

Lees ook:

Ben je ook nieuwsgierig naar de mooie Celebrity Beyond? Bekijk de cruises bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

 

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Celebrity Beyond: 8 verschillen met Celebrity Apex en Edge

  • Mooie reportage en al doende leert men van de vorige edities.

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger