Cruisereiziger
Persoonlijke blogScheepsbezoek

Scheepsbezoek Star Flyer: ongedwongen en sportief

Star Flyer (gebouwd 1991) is een klein zeilcruiseschip van Star Clippers. Vorige en deze zomer deed de Star Flyer IJmuiden, Den Helder en Amsterdam aan. Het prachtige zeilschip geeft een bijzondere cruise-ervaring aan slechts 170 passagiers die verwend worden door 80 personeelsleden. Wat maakt Star Flyer zo uniek?

Star Flyer
Star Flyer

 

Rondgang door het schip

Star Flyer
Zwembad op achterdek

Bij het betreden van Star Flyer valt direct de ongedwongenheid op. Je kamersleutels hangen op een ouderwets bord – waar een beveiligingsman bijstaat-. Op het bovenste dek kom je door een trapje, begeleid door de touwen van de masten en drie zodiacs. Een zwembad met zoet water en talloze blauwe ligbedden geven je een tropisch gevoel.  Is het achter-zwembad vol, dan bevindt zich in het midden van het schip een zoutwaterzwembad dat wordt gevuld met bijvoorbeeld Caribisch zeewater. Ook op de voorboeg mag je gerust komen en wil je in de netten liggen of in de brug kijken? Alles mag en kan.

Kruip door sluip door

Via vele trappetjes betreed je de dinerzaal waar ‘s ochtends en ‘s middags in buffetvorm de maaltijden gepresenteerd worden. ‘s Avonds wordt er a la carte gedineerd, waarbij je de keuze hebt uit een vijfgangendiner met diverse keuzemogelijkheden. Star Clippers kent geen verplichte tafelindeling of een zitting waarbij je op tijd aanwezig hoeft te zijn. De dinerzaal heeft gezellige ‘trein’-zitjes voor zes personen en een flink aantal achtpersoonstafels. Je zult dan zelden lange tijd alleen of met z’n tweeën zitten. Gala-avonden op de Clippers zul je niet aantreffen.

Star Flyer
Snacks in de middag

Doordat er weinig passagiers zijn, ontmoet je elkaar snel bij een van de zwembaden of de twee bars. De Tropical Bar is een gezellige ontmoetingsplaats die op het bovendek ligt. Bij warm weer sta je gezellig onder de sterrenhemel een drankje te drinken met je mede cruisers. Een andere bar bevindt zich recht boven het restaurant en mocht het wat minder weer zijn, dan is dit de plek waar je je mede-cruisers kunt ontmoeten. Hier zie je oude scheepsschilderijen aan de muur hangen en staat de piano. De verschillende pianisten worden door de reder aan boord gehaald.

Hutten

 

Star Flyer
Categorie 5 buitenhut

Het schip heeft verschillende soorten hutten, 85 stuks. Buitenhutten zijn in de meerderheid. Van klein intiem tot wat groter en met wat geluk is er zelfs een hut beschikbaar met een deur die op het dek uitkomt. Je hebt in ieder geval altijd een eigen badkamer tot je beschikking. (op de foto het bed van een van de kleinste hutten)

Kayakken of toch maar windsurfen?

De troef van Star Clippers is de mogelijkheid om zeer sportief bezig te zijn. Allerlei watersporten mag je vanaf het schip of vanaf het strand gratis beoefenen. Kayakken, windsurfen en onder andere snorkelen behoren tot de mogelijkheden. Al naar gelang de bestemming is een duikinstructeur mee. Je neemt de eerste proefduik in het zwembad en daarna ga je echt het zeewater in.  Op het droge dek kan je deelnemen aan yogalessen tijdens speciale yoga cruises.

Kortom

Star Flyer is een schip voor cruisers die sportief zijn en een informele sfeer zoeken. Niks is teveel voor het personeel en vrijwel overal mag je een kijkje nemen. Kortom, een intiem gezellig schip waar je heerlijk kunt ontspannen.

Op de Flickr-pagina van Cruisereiziger vind je de foto-reportage waar je meer foto’s ziet van het schip.  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger