Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenReisverslag

Dag 1: MSC Magnifica – Vertrek vanuit Amsterdam

MSC Magnifica
Vandaag vertrekken we met een vierdaagse cruise op de MSC Magnifica. Het cruiseschip bezoekt Amsterdam regelmatig en vandaag gaan we aan boord mee. Met de auto en trein waren we snel bij de cruiseterminal van Amsterdam (PTA). Eindelijk vertrekken we een keer uit Amsterdam!  Op eerdere cruises zijn we weleens vertrokken uit Rotterdam en we zijn erg benieuwd hoe het in Amsterdam is.

Bij de Cruiseterminal geven we onze koffers af en krijgen we direct een inchecknummer. Om de rij niet te lang te laten worden nemen we even plaats tot ons nummer wordt opgeroepen. Het aantal nieuwe gasten valt relatief mee, aangezien geen complete in- en uitscheping plaats vindt. De MSC Magnifica heeft al veel mensen aan boord die een aantal dagen geleden in Hamburg zijn opgestapt voor een vijfdaagse cruise, van Hamburg op 10 september naar Helgoland, Dover en Amsterdam, om vervolgens terug te keren naar Hamburg. En dat is dan weer onze eerste bestemming! Dat is het mooie van MSC Cruises, je kunt op verschillende plekken inschepen voor een cruise.

MSC MagnificaEenmaal na het inchecken gaat het snel, direct door naar de beveiligingscontrole en vijf minuten later staan we aan boord. We worden naar de juiste lift en het dek, dek Positano op dek 14 verwezen. We ontmoeten onze kamersteward Arung waarmee we een klein praatje houden. Fijn om te weten wie onze kamer schoonmaakt.  We verkennen onze ruime kamer (Suite Deluxe) en het mooie diepe balkon. De badkamer heeft zelfs een heerlijk bad. Dat wordt genieten 🙂

De tijd tot aan de veiligheidsoefening gebruiken we om het schip ons eigen te maken. Van voor naar achter en van links naar rechts. Het schip straalt qua interieur een rust uit, niet te veel glitter en glamour. Elke ruimte heeft natuurlijk zijn eigen kleurstelling, bijvoorbeeld lila in de L’Ametista Lounge en geel in de Tiger Bar. De laatste is overigens de meest opvallende bar van het schip, met geel en tijgerstreepjes alom! ’ s Avonds bleek deze bar ook heel populair.

De veiligheidsoefening vond plaats in het theater waarbij we onze zwemvesten moesten meenemen. We kregen les hoe we deze om moesten doen. Met onze groepsleider vertrokken we daarna naar het punt waar we in het geval van een noodsituatie naartoe moeten komen. Een veilig idee!

In de middag ontmoeten we een aantal vaste bezoekers van Cruisereiziger.nl die ook aan boord zijn. Gezellig! In de avond maken we ons klaar voor het diner in Quattro Venti. Voordat we gaan dineren, winkelen we nog wat in de vele shops. Een nieuwe tas of toch iets met het logo van MSC erop? We zijn er nog niet uit en beslissen morgen, we hebben tenslotte nog een aantal dagen voor de boeg.

De MSC Magnifica heeft twee hoofdrestaurants met elk twee zittingen, een vroege en een late. We zitten in een rustige hoek met als ober Sudiantara uit Indonesië. Hij vertelt ons dat we niet moeten schromen om een extra gerechtje te vragen als we dat willen. Dat horen we graag. 🙂 Op de kaart van MSC staat traditioneel een pasta (of risotto ) gerecht vóór het hoofdgerecht. Dat is Italiaans genieten hoor. We eten ons buikje vol met tilapiavis, een beef roll, soep en twee desserts.

Wanneer we gaan slapen, kijken we uit op een regenachtige Noordzee. Hopen dat het morgen in Hamburg goed weer is.

Lees ook:

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar een cruise met de MSC Magnifica? Kijk eens bij:

MSC Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)