Dag 2: MSC Magnifica – de vele gezichten van Hamburg

Na een heerlijk rustige nacht gaat om 08:00 uur de wekker. Het eerste wat we doen is naar het raam lopen en de gordijnen openslaan. Het is een standaard-ritueel geworden tijdens elke cruise, als we in het gelukkige bezit zijn van een buiten- danwel balkonhut. Dit keer zien we een groen landschap met idyllische dorpjes met elk een vuurtoren langzaam aan ons voorbij trekken. Een prachtig schouwspel, zeker als de zon uitbundig schijnt. De MSC Magnifica vaart al sinds 04:00 uur met wisselende pilotbootjes op de rivier de Elbe op weg naar Hamburg, de eerste bestemming van de cruise. Naarmate we de tweede stad van Duitsland naderen neemt de bedrijvigheid, zoals je die verwacht bij een grote haven, aan de oever toe.

Om 09:15 uur spoedden we ons naar de Sahara Cafeteria, het buffetrestaurant, op dek 13 waar we nog net op tijd zijn om een stevig ontbijt in te slaan. Als we een goede bodem hebben gelegd voor een dag sight-seeing meren we rond 10:00 uur aan bij de nieuwste state-of-the-art Altona cruiseterminal. Al snel kunnen we van boord en zoeken we de shuttlebus op richting het centrum. Onderweg daarnaartoe vangen we de tip op om de snellere lokale bus 111 te nemen die ook vertrekt voor de terminal. Een aanrader, want in no-time zijn we vertrokken. Voor het centrum van Hamburg is het verstandig om uit te stappen bij halte Landungsbrucken (om vervolgens de U-bahn (metro) verder te nemen richting hartje Hamburg). Anders kan je zomaar in de buurt van de andere cruiseterminal belanden (we spreken uit ervaring ;)).

Altona Cruiseterminal
Altona Cruiseterminal

Hamburg bestaat grofweg uit 6 wijken met ieder zijn eigen charme. 1 dag is eigenlijk te kort om allen te bezoeken. Wij lieten ons verrassen in 3 wijken, St. Pauli, Hafencity & Speicherstadt en Alstadt, Neustads & St. Georg. St. Pauli staat bekend om de Reeperbahn, het beruchte uitgaangsgebied dat vooral ’s nachts tot leven komt. De bus naar Landungsbrucken rijdt er dwars doorheen en geeft je zo al snel een goed beeld. Bij laatstgenoemd punt kan je opstappen op een van de vele Hafenrundfahrts, populair bij veel toeristen. Aangezien we pas net op wal staan kiezen we voor een wandeling in de Speicherstadt met zijn prachtige historische pakhuizen waar o.a. ook het Maritiem Museum en het Automuseum te vinden is.

Na enkele mooie plaatjes te hebben geschoten lopen we verder richting Altstadt en Neustadt, het centrum van de stad. Oude prachtige statige panden worden afgewisseld met moderne, architectonische gebouwen. We vergapen ons aan de vele luxe winkels in de binnenstad. We snappen nu waarom Sylvie en Sabia zich hier zo thuis voelen. Nabij het Rathaus komen we terecht bij de Binnenalster, een binnenmeer waar op dat moment roeiwedstrijden worden gehouden voor roeiverenigingen uit het gehele land. Het is er gezellig druk langs de kant. De zon is inmiddels verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor vies motregen. We besluiten de lokale bevolking te volgen naar de talrijke overdekte winkelcentra. Als we het shoppen zat zijn nemen we de U-Bahn en bus weer terug.

Na een korte late-middag snack op het schip moeten we er dan toch echt aan geloven. Voor de eerste keer in 8 jaar cruisen besluiten we de fitnesszaal op te zoeken, een primeur. Eindelijk hebben we dus de sportkleding eens niet voor niets meegebracht! De fitnesszaal heeft een prachtig uitzicht omdat deze aan de voorkant van het schip zit, tijdens de loopband komen  er dan ook vele scheepjes en schepen voorbij gevaren. Na een work-out op de loopband van een klein half uur gaan we met een zeer goed gevoel terug naar de kamer. Niet veel later zitten we alweer aan het uitgebreide diner. Ditmaal nemen we als voorgerecht mosselen en mozarella/tomaatsalad, daarna risotto met garnalen, een kabeljauw en  een kipschnitzel als hoofdgerecht  en besluiten we na aandringen van onze enthousiaste ober om nog een extra toetje te nemen. We zijn immers op vakantie!

Lees ook:

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar een cruise met de MSC Magnifica? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravelstore

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)