Dag 3: MSC Magnifica – Onverwachte dag op zee

Helgoland
Helgoland

Om kwart voor acht vanmorgen werden we wakker van de aankondiging dat ons bezoek aan Helgoland niet zou doorgaan. Vanwege de hoge golven (2 meter) en de harde wind vindt de kapitein het niet verantwoord om met tenders het eiland Helgoland te bezoeken. De pilot boot zien we dan ook terug keren naar het eiland. We besluiten om ons nog een keer om te draaien en nog een paar uurtjes slaap mee te pakken. We worden wakker van post die wordt rondbezorgd; een extra programma met activiteiten omdat dit natuurlijk een onverwachte zeedag wordt.

Rond 10 uur zijn we goed wakker en haasten we ons naar het ontbijt. Gelukkig, een langslapers (continental breakfast) ontbijt staat achterin het Sahara cafetaria voor ons klaar. We lopen daarna even alle activiteiten af die er op dat moment zijn, we maken een roos in het Arts & Craft uurtje, we zien een trivia quiz in de Tiger Bar en een demonstratie van de Spa. Dat laatste lijkt me een goed idee 🙂

In de Spa is het mogelijk om voor een aardige prijs een uurtje van de sauna, stoombad en relaxation Room gebruik te maken. Vanwege de zeedag zijn een aantal andere behandelingen afgeprijsd met 30%.  Het stoombad is mijn favoriet; je waant je in het tropisch regenwoud met alle stoom. Uitrusten doe ik daarna met m’n oranje handdoek in de Relaxation Room waar drie bubbelbaden en een aantal ligbedden op me staan te wachten. Heerlijk!

In de middag lunchen we en pakken we onze rust, even een uurtje of wat een middagslaapje meepakken. Je wordt toch wel moe van de zeelucht 😉

Aan het einde van de middag doen we een drankje in de Sportsbar om op de hoogte te komen van de laatste voetbaluitslagen.  Inmiddels druppelen de eerste mensen binnen op de dekken met gala-kleding.  Het is vanavond gala-avond en de mensen met een eerste zitting, doen een drankje voordat ze om 18:00 de eerste zitting hebben.  We besluiten om ons op te frissen. Omgekleed en wel, nemen we een kijkje bij de kleurrijke theatershow. Voor ons diner sluiten we de dag af met een cocktail in de Topazio bar en kopen we nog een presentje (die we komende week zullen verloten, meer details volgen!). Het diner was een heerlijke  afsluiting van deze drie dagen. Morgen zullen we uitschepen in Amsterdam en mogen anderen het schip weer betreden voor een cruise naar Hamburg.

Lees ook:

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar een cruise met de MSC Magnifica? Kijk eens bij:

MSC Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)