Cruisereiziger
FotoreportageNieuwe cruiseschepenScheepsbezoek

Fotoreportage: Binnenkijken op de Costa Smeralda

Miriam was op uitnodiging in Barcelona om de Costa Smeralda te bekijken. Naast het feit dat het schip erg duurzaam is, was ik uiteraard erg benieuwd naar het interieur van de Costa Smeralda. Ze is aan de buitenkant bouwgelijk aan de AIDAnova, dus waar zouden de verschillen zitten? Ik neem je mee op een rondleiding door het schip.

De Costa Smeralda is een ode aan de kust van Sardinië, de costa smeralda. Overal aan boord wordt de Italiaanse historie gevierd, van het Colosseum tot de Spaanse Trappen.

Atrium

Het Colosseo Atrium is het bruisende middelpunt van het schip. AIDA fans kennen dit atrium als de plek waar elke avond diverse shows plaatsvinden al dan niet op de LED schermen. Ook bij Costa zal ditzelfde gaan plaatsvinden op het ronde podium met daarom heen over 3 dekken, zitjes en bankjes. Rondom het atrium zijn diverse bars van de grote premium drankmerken; Ferrari of Campari.

 

CoDe Museum

Het Costa Design Museum is echt een pareltje op het schip. Op 400 m2 is een museum gemaakt met de mooiste ontwerpen uit de Italiaanse geschiedenis. Er zijn meer dan 470 stukken die je vaak een glimlach bezorgen.

Piazza di Spagna

Jawel, de Spaanse trappen op de Costa Smeralda. Aan de achterkant van het schip is een arena gemaakt met een groot LED scherm en een glazen loopbrug. Ongetwijfeld zullen hier wat mooie sail away feestjes gevierd kunnen worden.

Zwembaden

Het grootste zwembaden complex kan overdekt worden: de Spiaggia Beachclub. Er zijn veel lounge-achtige zitjes. Een aantal whirlpools zijn wel voor durfals: je kunt zo naar binnen kijken. Het twee dekken hoge zwembad heeft op het bovenste dek een Nutella crêpe bar.

Op het bovendek zijn diverse zwembaden. Aan de voorkant van het schip ligt het Settimo Cielo (‘Zevende Hemel’) zwembad met daarbij cabana’s en een exclusief Private 19 Solarium.

Aan de achterkant van het schip liggen twee zwembaden in het gebied Lido Caracalla. Ze voelen aan als de twee kindvriendelijkere zwembaden. Ook vind je op het achterdek bij de Spaanse trappen, dus vlakbij, een aantal water speeltoestellen voor de allerkleinsten.

Tot slot zijn er natuurlijk nog de glijbanen 🙂 Een lange glijbaan en een trechterglijbaan. Het sportveld ligt dichtbij en is voor wandelaars een belevenis, je kunt helemaal bovenom lopen op de Volare Skywalk.

Superba Bar

Een hele mooie plek om een drankje te pakken is achter op dek 7. De helft van deze Superba Bar is voor rokers.

Via deze plek aan de achterkant loop je de trap (stuurboord of bakboordzijde) naar dek 8 waar je op de promenade kunt flaneren. Je ziet er overal zitjes en ligbedden.

Sport en Spa

Sporten doe je in de fitnesszaal, de (kleine) Virtus Gym op dek 16. Aan de overkant van de fitness ligt de spa met een mooie hydropool en sauna faciliteiten.

Restaurants

Aan boord zijn er 15 diverse restaurants zodat er genoeg keuze is voor alle passagiers. Dit passagiersaantal varieert overigens van 5.224 tot maximaal 6.554 cruisereizigers als alle bedbanken bezet zijn.

Op het plein Trastavere, genoemd naar de bekende wijk in Rome, kan je plaatsnemen voor een ijsje terwijl je naar muzikanten luistert of straatartiesten bewondert. Rondom dit plein aan de voorkant van dek 8 zijn een aantal (specialiteiten)restaurants gelegen. Zo is er een pizzeria, Teppanyaki, een restaurant voor kookworkshops en twee fine dining restaurants, Bellavista Club en Panorama Elite.

De vier hoofdrestaurants liggen wat lager op dek 5 en 6: ristorante Arlechhino, ristorante La Colombina, Ristorante Il Meneghino en Ristorante Il Rugantino.

Het buffetrestaurant is werkelijk prachtig op dek 8: het La Sagra dei sapori Buffet. Daarnaast is er een familiebuffetrestaurant waar ik je later wat meer over vertel.

Kinderen

Voor kinderen zijn er diverse kinderclubs. Helaas was nog niet alles optimaal ingericht bij de kinderclubs voor oudere kinderen. Nieuw bij Costa is een crèche voor 1-3 jarigen. Ook ouders mogen met hun kleintje komen spelen, speelgoed genoeg 🙂

Restaurant Tutti a Tavola (Iedereen aan tafel!) is het familierestaurant aan boord van de Costa Smeralda. Dit vrij kleine restaurant ligt tegenover de kinderclubs. Er is een fijn buitengedeelte dat bij dit restaurant hoort.

Routes

De Costa Smeralda vaart 1-weekse routes vanaf Savona. Je kunt ook in Marseille, Barcelona of Civitavecchia starten. Deze 8-daagse cruise vaart het schip elke week tot april 2021. Daarbij bezoekt de Costa Smeralda de havens van Savona (op zaterdag), Marseille (zondag), Barcelona (maandag), Palma de Mallorca (dinsdag), Civitavecchia (donderdag) en La Spezia (vrijdag). Tijdens de zomer 2020 brengt de Costa Smeralda een bezoek aan Cagliari op het eiland Sardinië in plaats van La Spezia. In het winterseizoen van 2020/21 vaart de Costa Smeralda vanaf 1 oktober in plaats van Cagliari naar Palermo op Sicilië. De route blijft verder hetzelfde.

Lees ook:

Interesse in cruisen met de nieuwe Costa Smeralda in de Middellandse Zee? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)