Costa Cruises verwelkomt 1e LNG schip Costa Smeralda

Costa Cruises heeft vandaag op 5 december haar 1e LNG schip in de vloot ontvangen, de Costa Smeralda. De ceremonie vond plaats op de Meyer Werft in Turku, Finland. Voor moedermaatschappij Carnival Corporation is de Costa Smeralda het tweede LNG schip, na de AIDAnova. LNG, vloeibaar aardgas, is momenteel een van de meest duurzame brandstoffen. De komende jaren zullen nog 9 LNG schepen aan de vloot van Carnival worden toegevoegd in verschillende rederijen.

Het tweede schip van Costa Cruises die op LNG zal gaan varen, is de Costa Toscana die momenteel in aanbouw is. Zij wordt opgeleverd in 2021.

De Costa Smeralda is vernoemd naar de spectaculaire Italiaanse kust van Sardinië, de Costa Smeralda. De bekende Carnival ontwerper Adam D. Tihany mocht aan de slag op de Costa Smeralda. Veel van de inrichting is van Italiaanse ondernemingen, zoals al het meubilair, licht en accesoires.

Het schip biedt bovendien het Costa Design Museum op zee, een Solemio spa, veel entertainment mogelijkheden, talloze bars, 16 restaurants en eetgelegenheden, zoals een speciaal familierestaurant.

Eerste LNG

De Costa Smeralda vertrekt op 6 december uit Turku waar ze op 18 december in Barcelona wordt verwacht. Daar zal ze weer worden voorzien van LNG voordat ze verder gaat naar Marseille en Savona. Op 21 december vertrekt het schip voor haar eerste cruise met passagiers naar Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Civitavecchia en La Spezia.

De Costa Smeralda vaart 1-weekse routes vanaf Savona. Je kunt ook in Marseille, Barcelona of Civitavecchia starten. Deze 8-daagse cruise vaart het schip elke week tot april 2021. Daarbij bezoekt de Costa Smeralda de havens van Savona (op zaterdag), Marseille (zondag), Barcelona (maandag), Palma de Mallorca (dinsdag), Civitavecchia (donderdag) en La Spezia (vrijdag). Tijdens de zomer 2020 brengt de Costa Smeralda een bezoek aan Cagliari op het eiland Sardinië in plaats van La Spezia. In het winterseizoen van 2020/21 vaart de Costa Smeralda vanaf 1 oktober in plaats van Cagliari naar Palermo op Sicilië. De route blijft verder hetzelfde.

Miriam zal in Barcelona de Costa Smeralda bezoeken en met eigen ogen kunnen zien hoe technologisch vooruitstrevend dit schip is.

Lees ook:

Ook geïnteresseerd in duurzaam cruisen? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)