Cruisereiziger

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Aanlegplaats voor je cruise in Palma de Mallorca

Cruise schepen meren aan bij de speciaal daarvoor gemaakte (vier) cruisekades van het Estacion Maritima in Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland Mallorca. De kades zijn aan elkaar verbonden door overdekte loopbruggen. De haven zorgt voor gratis shuttlebussen naar het centrum.

Afstand naar stad

Te voet is het langs de haven ongeveer 3,5 km lopen naar het centrum van Palma de Mallorca. Zeker als het niet te warm is, is dit een mooie wandeling. Anders is de shuttlebus een goede optie. De shuttlebussen zetten de passagiers af dichtbij de kathedraal van Palma.

Van de luchthaven naar de cruiseterminal en v.v. rijdt bus nummer 1.

Bezienswaardigheden en excursies op Palma de Mallorca

Palma de Mallorca profileert zich als winkelstad. Vele gezellige straten en pleinen bieden veel winkels van grotere ketens en lokale winkels.

De kathedraal La Seu (1300) is het hoogtepunt van de stad. Er staan over het algemeen een rij voor de ingang, dus kies voor een gunstig tijdstip om de kathedraal te bezoeken. Museumliefhebbers bezoeken het Almudaina Palace waar oude tapijten en schilderijen te bewonderen zijn.

Het strand met de naam C’an Pere Antoni Beach bevindt zich een kilometer vanaf de kathedraal. (Vanaf de cruiseterminal 5,5 km) 

Boek je excursies goedkoper bij Get Your Guide. Wij bezochten onder andere het kasteel met de hop-on-hop-off bus!

 

Fietsen in Palma

Je kunt in Palma een begeleide fietstour boeken, waarmee je in 3 uur alle highlights ziet. Een Nederlandse gids laat je de historie en het moderne Palma de Mallorca zien. En je kunt zelfs een e-bike huren als je dat wilt!

 

Meer over de fietstour

 

 

Lees wat Miriam en Marco zelf hebben gedaan in Palma de Mallorca op een cruise met de MSC Seaview en de Disney Magic.

Wil je ook een cruise maken naar Mallorca?

Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

 

Lees het laatste cruisenieuws over Palma de Mallorca

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie hieronder achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

Terug naar Bestemmingen

 

Eén reactie op “Palma de Mallorca

  • Sinds zomer 2016 zit er meteen buiten de cruise terminal rechts voordat je straat oversteekt naar HOPP on-off bus stop plek (alleen terminal dichtbij stad, niet terminal bij fort aan de zee kant waar vooral AIDA aanlegt) een fiets verhuur.
    12 euro voor gehele dag normale fiets en 20 euro voor elektrische. Inclusief mandje, map en eventueel helm (prijs kinderfiets onbekend). Prijzen jan. 2017.

    Vanaf de terminal wordt je stukje begeleid en daarna op kan je via een mooi fietspad gehele jachthaven rond, richting ook mooie stranden en natuurlijk kasteel en noem maar op.

    LET WEL OP: Fietsen gebeurt of op aangelegde fietspadden (wel smalle in verhouding tot in NL) of op stoep (staat vaak aangegeven). Weinig echt op de straat bij de auto’s.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *