Blog: Dag 4 Disney Magic – Palma de Mallorca

De laatste bestemming die we op de Disney Magic tijdens de 5-daagse cruise in de Middellandse Zee aandoen is het Spaanse Palma de Mallorca, de hoofdplaats van het eiland Majorca. Om 07:45 uur legt de Magic aan bij de terminal gelegen naast de mooie jachthaven. Vanwege de late film (Monsters University) de dag ervoor komen we wat later op gang. Na een ontbijtje in het Topsider Buffet lopen we om 10:30 uur van het schip. Dat was net op tijd om de Costa Serena binnen te zien komen. Na een fotomomentje ontvangen we van de vriendelijke lokale VVV-medewerker een plattegrond van de stad en worden vervolgens met een ‘complimentary’ (lees: gratis) shuttlebus nabij de belangrijkste bezienswaardigheid van Palma, de kathedraal La Seu, gebracht.

Na een snelle slalom door een woud aan (dezelfde) levende standbeelden en (Afrikaanse) verkopers van onzinnige prullaria en een korte toer bij de kathedraal belanden we bijna automatisch in het centrum van de stad. Aangezien we eens een keer niet ons huiswerk hebben gedaan lopen we eigenlijk zonder bestemming op ons gemak door de vele, vele winkelstraatjes met her en der verborgen kerkjes, mooie pleinen en historische gebouwen. Na het sponseren van enkele Spaanse winkeliers en lokale muziekstudenten (de nep-Micky Mouse en Donald Duck op crocs negeren we) zoeken we de shuttlebus weer op om nog even te zonnen bij de Quiet Cove zwembad op het schip. Aan het einde van  de middag doen we nog mee aan de best pittige quiz ‘Who Wants to Be a Mouseketeer?’ ala Weekend Miljonairs.

De avond begint met de laatste grote musical live show, Disney Dreams – An Enchanted Classic, waarin alle grote musicals met hoofdrolspelers van Disney langskomen. Dat betekent letterlijk en figuurlijk vuurwerk. Daarna dineren we in Animator’s Palace, een op het oog zwart-witte tekenstudio die bij elke gang van kleur verandert. Na een surprise-bezoek op de eerste avond van Minny Mouse  maakt vandaag Micky Mouse zijn opwachting net voor het dessert. Weer weet Micky, dit keer met een heuse dansact, de tent op zijn kop te zetten. Zowel het jonge als oude publiek vind het prachtig. Na uitgebreid afscheid te hebben genomen van ons Britse tafelgezelschap en bediening dansen we nog mee op de 80’s party en kijken we op het buitendek in een ligstoel naar een Pirates of the Caribbean film. Dan wordt het toch echt tijd om in te gaan pakken.

Lees ook:

Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!