Cruisereiziger
Bestemmingen

Oceania Cruises maakt eerste wereldcruise van 180 dagen met Insignia

Oceania Cruises heeft bekendgemaakt dat het in 2015 met de Insignia een eerste wereldcruise zal gaan maken van maar liefst 180 dagen. De start van deze cruise staat gepland op 10 januari 2015 vanuit Miami.  In totaal zullen 44 landen en 89 havens worden aangedaan. De Insignia (684 passagiers) zal daarbij in 11 havens een extra nacht blijven liggen. In Kaapstad (Zuid-Afrika), Yangon (Myanmar), Singapore (Singapore) en Shanghai (China) verblijft men zelfs 2 extra nachten. De wereldcruise begint vanuit de Verenigde Staten waarna het achtereenvolgens koers zet naar de Caribbean, Zuid-Amerika,  het oostelijke gedeelte van Afrika, India, Azië, Australië, Nieuw Zeeland, het zuidelijke gedeelte van de Pacific en Hawaii. Via het Panamakanaal keert het op 8 juli 2015 weer terug in Miami.

‘Als de specialist in bestemmingscruises wilden we een unieke reis aanbieden waarbij de havens echt centraal staan en die aansluiten bij de dromen van de echte ontdekkingsreiziger. We willen hiervoor de tijd nemen in plaats van zo snel mogelijk van de ene naar de andere haven te varen die makkelijk bereikbaar zijn zoals tegenwoordig de norm is in wereldcruises van 100 tot 110 dagen. Door af te stappen van de beperking van 100 dagen hebben we de vrijheid om een echt bijzondere reis samen te stellen waarbij ‘s werelds meest aantrekkelijke bestemmingen worden aangedaan, aldus Kunal S. Kamlani, CEO van Oceania Cruises.

Tijdens de wereldcruise zal de evenaar vier keer en alle 24 tijdzones worden gepasseerd. Daarbij zal worden gevaren op 3 oceanen en 10 zeeën. Er worden 45 eilanden en 47 plekken op de lijst van de UNESCO Werelderfgoed aangedaan. Van de 89 havens die worden aangedaan tijdens de cruise zijn er 13 nieuw voor Oceania Cruises waaronder Corinto (Nicaragua), El Guamache (Venezuela), Langkawi (Maleisië), Santa Marta (Colombia) en Xiamen (China). De gasten zullen voorafgaand aan de cruise 1 nacht verblijven in een luxe hotel in Miami en gratis exclusieve excursies aangeboden krijgen in Walvis Bay (Namibië), Myanmar, Bangkok, Beijing en Honolulu.

De verkoop voor ‘Around the World in 180 day’s’ cruise van Oceania Cruises gaat van start op 17 juli 2013. Er zijn speciale twee-voor-de-prijs-van-een tarieven en gratis vooruitbetaalde fooien. Daarnaast ontvangen gasten een on board credit van 2000 dollar per hut, gratis onbeperkt gebruik van internet en wasservice, gratis transfers van en naar Miami en gratis gebruik van medische service aan boord (primeur). ‘We verwachten dat veel passagiers ervaren cruises zullen zijn en boven de leeftijd van 60 jaar. Om alle stress weg te nemen omtrent dagelijkse medische zaken zal de medische zorg aan boord tijdens de gehele cruise gratis zijn’, aldus Kamlani. Gasten die willen profiteren van de vroegboekkortingen (prijzen vanaf 29.319 euro per persoon) dienen de cruise te boeken voor 17 september 2013.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!