Cruisereiziger
AccommodatieBinnenhutBuitenhutBuitenhut met balkonLanaiScheepsbezoekSuite

Huttenoverzicht Costa Smeralda: fris en retro Italiaans

Miriam bezocht de Costa Smeralda net voordat zij aan haar eerste cruise zou beginnen. In dit artikel zie je een aantal huttypen, de binnenhut, buitenhut, balkonhut en suite.

Italiaans design

De kamers zijn ontworpen door de ontwerpstudio Dordoni Architetti en zijn voorzien van geometrische patronen en afbeeldingen van steden, passend bij de deknamen van het schip. Er zijn in totaal 2612 hutten aan boord waarvan 28 suites, 106 hutten met een terras en balkon (nieuwe categorie), 1522 balkonhutten, 168 buitenhutten en 788 binnenhutten.

De inrichting is enigszins wennen, maar vrij licht, fris en praktisch met oog voor detail. De kleuren van de muren en afbeeldingen in de kamer variëren. Ze passen zich aan naar de naam van het dek, die naar Italiaanse steden zijn genoemd. Zo heet dek 5 Taormina, is op de 10 Rome het thema en op dek 14 Venetië.  De kleuren in de gangen passen zich ook mee aan.

Badkamers

Alle badkamers (uitgezonderd de suites) hebben een zelfde inrichting. Een leuk tegeltjesmotief op de vloer, grote wasbak en ruime douche. De opbergruimte bevindt zich ditmaal eens bij de ingang van de badkamer. Iets minder praktisch maar mooi ontworpen.

Binnenhut

Wij bewonderden de binnenhut in twee verschillende indelingen. Een vierkante kamer en een langgerekte. Vooral de vierkante kamer doet goed aan. Er is een bankje waar ook een derde persoon kan slapen. De Costa Smeralda heeft 788 binnenhutten (incl. 3 voor mindervalide gasten), variërend van 12,6 m2 tot 16,6 m2. Je kunt met maximaal 4 personen in een binnenhut.

Buitenhut

De buitenhut heeft bij het raam een zitje. Vanaf deze categorie is er een leuk detail bij de badkamer: de douche heeft deels uitzicht op de kamer. Wil je dat niet, dan kan je een gordijn wegschuiven zodat iemand in de hut niets kan zien in de badkamer.  In de categorie buitenhut staat net voor de doorkijk een kaptafel. Er zijn standaard twee Europese stopcontacten, 2 usb poorten, een fruitmand en een föhn.  Je ziet hier een hut op dek 5 (met Taormina als thema).

De Costa Smeralda heeft 168 buitenhutten (incl. 4 voor mindervalide passagiers), op dek 4 (Palermo) en dek 5 (Taormina). De hut varieert in grootte van 19,1 m2 tot 19,7 m2.

 

Balkonhut

De balkonhut heeft twee verschillende indelingen: het bed vooraan in de kamer of dichtbij het raam. De kamer heeft net als de buitenhut een fleurige muur en ook weer de doorkijk naar de badkamer. Het verschil met de buitenhut is wel dat de kaptafel niet bij dat doorkijkje staat. Uiteraard vind je in deze kamer ook weer Europese stopcontacten, usb poorten en een föhn. In totaal zijn er 1628 hutten (incl. suites) met balkon.

Er zijn in totaal 1442 balkonhutten (26 voor mindervaliden) van 13,8 tot 20,4 m2. Het balkon is 4m2. Ze liggen op de dekken 5 (Taormina), 9 (Napoli), 10 (Rome), 11 (Firenze/Florence), 12 (Genova/Genua), 14 (Venezia/Venetië), 15 (Milano/Milaan), 16 (Como), 17 (Bellagio). De hut is 19m2 en daarmee dus binnen kleiner als een buitenhut.

Balkonhut met terras

De balkonhut met terras heeft naast een soort van serre (terras genoemd) ook een eigen balkon. De hut heeft in de extra overdekte ruimte twee chaise-longues staan. Op de foto’s zie je een balkonhut waarbij twee extra personen in het ‘stapelbed’ kunnen overnachten. De stoelen op het echte balkon zijn overigens op dit schip een soort regisseursstoeltjes.

Deze 106 balkonhutten liggen alleen op dek 8 (Capri) en dek 9 (Napoli, ook onderstaande foto’s). Deze hutten variëren in grootte van 16,6 tot 17 m2, het terras en balkon zijn samen 8m2.

 

Suite

Wij bezochten één suite voor je, een Suite die op de hoek van de achterkant van het schip ligt. De suites liggen allemaal aan de achterkant en voorkant op de hoeken. Ze hebben altijd een masterbedroom en aparte woonkamer. De suites zijn minimaal 32,5 m2. De iets grotere Grand Suites zijn minimaal 37,6 m2.

Routes

De Costa Smeralda vaart 1-weekse routes vanaf Savona. Je kunt ook in Marseille, Barcelona of Civitavecchia starten. Deze 8-daagse cruise vaart het schip elke week tot april 2021. Daarbij bezoekt de Costa Smeralda de havens van Savona (op zaterdag), Marseille (zondag), Barcelona (maandag), Palma de Mallorca (dinsdag), Civitavecchia (donderdag) en La Spezia (vrijdag). Tijdens de zomer 2020 brengt de Costa Smeralda een bezoek aan Cagliari op het eiland Sardinië in plaats van La Spezia. In het winterseizoen van 2020/21 vaart de Costa Smeralda vanaf 1 oktober in plaats van Cagliari naar Palermo op Sicilië. De route blijft verder hetzelfde.

Lees ook:

Interesse in cruisen met de nieuwe Costa Smeralda in de Middellandse Zee? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger