Nieuw cruise-initiatief: Clara’s Choice, Clara weet het!

Clara’s Choice is dit jaar een nieuwe naam bij wie je cruises kunt boeken. Achter Clara’s Choice zit Clara Gruben. Miriam sprak met Clara over haar nieuwe bedrijf.

Wat is Clara’s Choice?

Clara Gruben is eigenaar en de enige medewerker van Clara’s Choice. Wellicht ken je haar nog van de tijd dat ze eigenaar was van Dock C en Carias Zorg op Zee. Clara: “Ik wil graag mensen ontzorgen bij het boeken van een cruise. Met Clara’s Choice heb ik meer tijd voor persoonlijk cruise-advies, indien gewenst bij de mensen thuis. Niet alleen geef ik advies over de best passende cruises, maar ook regel ik de vluchten of een extra verblijf voor of na een cruise.” Wat je niet op internet vindt, kan Clara wel voor je regelen. Denk aan een themacruise voor een groep of een bijzondere gelegenheid. Clara is een doorgewinterde dame die al bijna 100 cruises in haar leven heeft gemaakt. “Na ruim 23 jaar in de cruise-branche ben ik eerlijk gezegd de tel kwijt geraakt!” aldus een lachende Clara. De naam Clara’s Choice is dus een verwijzing naar de beste keuzes volgens haar. “In 1 oogopslag zie je dat deze naam zo goed past bij mij!”

Voorliefde voor …

Zonder twijfel antwoordt Clara op de vragen welk gebied haar voorkeur heeft. “Elk vaargebied, of het nou Antarctica, de Middellandse Zee of Azië is, heeft zo zijn charme. Maar mijn mooiste bestemming is zonder meer Alaska! Ik vind het zo’n mooie combinatie van cultuur en natuur. De geschiedenis van de ‘native’ inwoners is zo interessant. Je kunt geen ander gebied met Alaska vergelijken.” Op de vraag wat volgens haar de beste rederij is antwoordt ze: Er is voor iedereen een passende rederij. De uitdaging is juist om de cruise te selecteren die bij de klant past. Zo boek ik regelmatig Holland America Line, maar bijvoorbeeld ook luxere rederijen als Regent Seven Seas en Hapag Lloyd. Persoonlijk reis ik ook graag met Oceania Cruises. Bij deze rederij is het op culinair gebied echt perfect, het eten in combinatie mét de wijnen is zo goed en ze hebben prachtige vaarroutes.”

Vandaar dat de eerste begeleide groepsreis van Clara’s Choice naar Alaska gaat met rederij Oceania Cruises. Deze begeleide cruise op het intieme cruiseschip Regatta start op 2 mei 2020 in San Francisco en gaat naar de mooiste plekken van Alaska; Sitka, Skagway, Juneau, Ketchikan en Wrangell. “Alaska is een schitterend vaargebied wat steeds weer blijft boeien en bekoren. Veel plaatsen zijn over de weg moeilijk bereikbaar, wat een cruise extra aantrekkelijk maakt. Imposante fjorden, stadjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan en een interessante geschiedenis maken Alaska tot een adembenemende ‘must-see’ bestemming.”

Tips van Clara

Eén van de recente verrassingen vond Clara een riviercruise met Crystal Cruises. “We voeren van Passau naar Wenen over de Donau. Wat een service aan boord! Live cooking, het varen overdag en in elke bestemming stonden de fietsen klaar voor een fietsexcursie.” Clara biedt naast zeecruises van alle rederijen ook riviercruises aan, die net dat extra bieden.

Tot slot nog een leuke tip van Clara: “Probeer als het kan wat dagen eerder te gaan of een aantal dagen na je cruise toe te voegen. Er zijn bijvoorbeeld zoveel mooie treinreizen, zoals de Rocky Mountaineer in Canada of de Rovos-rail in Zuid-Afrika. Het maakt je reis veelzijdiger.”

Meer informatie over Clara’s Choice vind je uiteraard op de website van Clara: https://www.claraschoice.nl/ en wil je meer info over de groepscruise naar Alaska? Kijk dan even op: https://www.claraschoice.nl/alaska

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)