Cruisereiziger
Expeditiecruisen

Fridtjof Nansen overhandigd aan Hurtigruten

Expeditieschip Fridtjof Nansen is overhandigd aan Hurtigruten door de scheepwerf Kleven. De vlaggenceremonie vond plaats op 20 december 2019. De Fridtjof Nansen is een zusterschip van de Roald Amundsen, een zeer duurzaam expeditieschip dat eerder in juni 2019 aan de vloot werd toegevoegd.

Het is het tweede cruiseschip ter wereld dat wordt aangedreven door hybride accu technologie. De hybride motoren zullen het brandstofverbruik aanzienlijk verminderen en ervoor zorgen dat het een periode volledig emissievrij kan varen. Dit nieuwe expeditieschip (265 hutten voor 530 passagiers) is ontworpen door Rolls Royce.  Expeditiecruiseschip Roald Amundsen ging de Fridtjof Nansen voor in 2019. Beide schepen zouden veel eerder in de vaart komen maar de nieuwe technologie veroorzaakte vertraging in de bouw.

“We feliciteren Hurtigruten met een gloednieuw expeditieschip! Het is een fantastisch schip dat we hebben afgeleverd – ook deze keer. Ik ben ongelooflijk trots en onder de indruk van het werk van onze getalenteerde medewerkers en partners. Het bouwen van zo’n geavanceerd schip is een een hele prestatie”, zegt Kjetil Bollestad, CEO van de Kleven Verft.

Snellere oplevering

De oplevering van de Fridtjof Nansen stond gepland voor maart 2020. Daarom heeft Hurtigruten met deze versnelde oplevering extra cruises ingepland tussen Groot-Brittannië en Noorwegen. Voorlopig blijft het duurzame schip even aan de kade bij de scheepswerf zodat onder andere het personeel kan wennen aan het schip.

De extra cruises van de Fridtjof Nansen starten op 7 maart vanuit Londen, 12 maart vanuit Liverpool en 17 maart vanuit Portsmouth. Deze 6-daagse pre-inaugurele reizen nemen gasten mee naar unieke bestemmingen in Groot-Brittannië. Zo kan je bijvoorbeeld de Isles of Scilly, Fowey, Isle of Man en Dartmouth bezoeken. Een 5-daagse reis neemt gasten tenslotte mee vanaf de Londense Tower Bridge naar Oslo via het Kanaal van Kiel en Aalborg.

Nieuwsgierig naar dit meest duurzame schip ooit? Kijk dan bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Corendon

 

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger