Crystal Endeavor succesvol uitgedokt bij MV Werften

De Crystal Endeavor, het nieuwe expeditieschip van Crystal Cruises, kwam afgelopen weekend voor de eerste keer in aanraking met water bij het succesvol uitdokken uit de bouwhal van Genting’s Duitse scheepsbouwer MV Werften in Stralsund.

’s Werelds grootste Polar-klasse schip (19.800 brutoton) wordt volgens planning in januari 2020 opgeleverd. Na diverse charters en evenementen zal het in augustus 2020 vertrekken voor haar maiden voyage vanuit het Japanse Tokyo.

Het 164 meter lange schip krijgt een capaciteit van 200 passagiers, die worden gehuisvest in 100 suites variërend van 28 tot 105 vierkante meter. Het zijn daarmee de ruimste suites in het expeditiecruisen, met balkon en butlerservice voor elke suite.

Tot de andere voorzieningen behoren o.a. 6 restaurants, een volledige spa, fitnessruimte en een zonnedek met zwembad. Het schip is verder uitgerust met de laatste navigatietechnologie, een mini-onderzeeboot, helikopter en zodiacs.

In haar 2020-seizoen zal het jacht expeditiereizen varen door Japan en het Russische Verre Oosten; Antarctica via de Rosszee; Nieuw Zeeland en Tasmanië; Australië en het Great Barrier Reef; en Borneo, Indonesië en de Filippijnen.

In 2021 voegt de Crystal Endeavor de sub-Antarctische eilanden van Nieuw-Zeeland toe; Alaska en de Aleutiaanse eilanden; Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk; Canarische Eilanden, Atlantische Oceaan en Zuid-Amerika toe aan haar repertoire evenals een exclusieve reis door de zelden bereisde Northeast Passage.

Zie onderstaande video voor beelden van het uitdokken:

Cruises met het nieuwe expeditieschip Crystal Endeavor zijn o.a. boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!