Cruisereiziger
AanmerenPersoonlijke blogRenovatieScheepsbezoek

Scheepsbezoek Norwegian Jade: succesvol gepolijst

Cruiseschip Norwegian Jade (2005, maximaal 2400 passagiers) van rederij Norwegian Cruise Line bezocht afgelopen maandag Rotterdam. Cruisereiziger Catelijne bracht een bezoek. Het cruiseschip maakte deze zomer vanuit Southampton diverse cruises naar Noord-Europa. Afgelopen maart werd het schip in twee weken tijd geheel gerenoveerd. Over het gehele schip van Norwegian Cruise Line zijn diverse verbeteringen doorgevoerd, waaronder twee nieuwe restaurants, twee nieuwe bars en lounges, een nieuw design en nieuwe inrichting voor een aantal openbare ruimtes en een upgrade van alle hutten. De renovatie maakt onderdeel uit van The Norwegian Edge, een investeringsprogramma voor de gehele vloot.

Premium All-Inclusive voor Norwegian Jade

Sinds april 2017 biedt Norwegian Cruise Line op alle schepen, en dus ook op de Norwegian Jade het Premium All-Inclusive concept aan. Cruisereizigers betalen één prijs waarbij veel in de prijs inbegrepen is. Inclusief zijn onder andere de fooien en tips en een selectie van alcoholische en niet-alcoholische dranken. Daarnaast is er onbeperkt sap, water en frisdrank, Lavazza koffie bij de maaltijd en een fles water per hut per persoon per dag. Ook de klimbanen en alle shows in het theater aan boord in het theater zijn inclusief. Tot slot krijgen Suitegasten van The Haven daarnaast nog vele extra’s en privileges. Het Premium All Inclusive pakket bevat dus vrijwel alles behalve de excursies, wifi, dinershows en enkele specialiteitenrestaurants. Norwegian Cruise Line meldt trots dat het concept in Europa goed aanslaat. “Het heeft zich inmiddels bewezen en we zijn overweldigd door de vele positieve reacties van onze gasten,” aldus Christan Böll, Managing Director van o.a. Europa van de rederij. “Uit feedback die we hebben teruggekregen van onze gasten, blijkt dat zij veel meer een ontspannen cruise hebben doordat ze veel extra’s inclusief hebben zoals drankjes, tips of verplichte fooien.”

Restaurants

De Norwegian Jade heeft definitief afscheid genomen van haar vorige leven onder de naam Pride of Hawaï. Kleurrijke tapijten en Hawaï- en Caribische inrichting zijn met het oog op de Europese markt na deze renovatie verdwenen. In plaats van felle kleuren zijn er hoofdzakelijk lichte en rustige tinten gebruikt in bijvoorbeeld het buffetrestaurant Garden Café. Waar vroeger rieten stoeltjes waren en bloementapijt, heerst nu een serene sfeer. Het geliefde buitendek aan de achterkant, aangrenzend aan het Garden Café, is nog steeds één van de favoriete plekken van menig cruiser op het schip.

Na het grote succes van O’Sheehan’s Bar & Grill op de grotere klasse (o.a. Norwegian Breakaway en Norwegian Getaway) cruiseschepen heeft ook de Norwegian Jade deze casual pub gekregen. Je vindt er op de 24-uurs menukaart overheerlijke fish ‘n’ chips, burgers en Britse pie’s. O’Sheehan’s zit op dek 8 aan beide zijden boven het atrium. Dit restaurant is inclusief in de prijs. Wil je weten of je ergens kunt eten? De Norwegian Jade heeft op strategische plekken tv-schermen hangen waar je precies kunt zien in welk restaurant op welk tijdstip plek is. Er zijn dan ook géén vaste dinertijden of zittingen.

foto: NCL
foto: NCL

Oorspronkelijk zat restaurant Moderno Churrascaria op de plek van O’Sheehan’s. Norwegian Cruise Line heeft Moderno Churrascaria verplaatst naar dek 13 waar ook de nieuwe Sugarcane Mojito Bar te vinden is. Bovendien heeft het nabijgelegen Cagney’s Steakhouse (extra bijbetalen) een sfeervolle nieuwe inrichting gekregen.

Een laatste topper is The Pit Stop. Dit buitenrestaurant in een jaren ’50 diner stijl, biedt op zonnige zeedagen een burger en frites met uitzicht op het zwembad.

Ontspanning

De Norwegian Jade biedt veel verschillende rustige plekken. De rederij heeft goed zijn best gedaan om ‘knusse’ hoeken of ruimtes te creëren voor iedereen. In de Spinnaker lounge (eerste afbeelding hieronder) is overdag geen muziek, terwijl het ‘s avonds een bruisende lounge is waar live muziek gespeeld wordt. Flink moderner is de gloednieuwe Bliss Ultra Lounge (derde afbeelding hieronder) waar ook ruimte is voor live-muziek.

Het vernieuwde atrium is een heerlijke centrale plek waar je je mede cruisepassagiers ontmoet. De moderne kroonluchter verandert regelmatig van kleur.

Het zwembaddek heeft een ware metamorfose ondergaan. Waar eerder de wervelende glijbaan en kleurrijke lampen stonden, daar is nu een overzichtelijk dek gecreëerd met twee zwembaden en veel ligbedden.

De Norwegian Jade vaart tot eind september 2017 vanuit Southampton haar laatste cruises. Daarna vertrekt ze naar New York en vervolgens naar Miami waar ze een reeks Caribische cruises zal maken. Vanaf mei 2018 tot eind september 2018 zal de Norwegian Jade afwisselend uit Southampton en Hamburg vertrekken. Er zijn ook een aantal zeer korte cruises beschikbaar van 3 dagen. De cruises gaan voornamelijk richting Noorwegen, Noordkaap en IJsland, maar ook Frankrijk en Spanje.

Tot slot nog een kleine rondleiding over het schip:

Boek een cruise op de Norwegian Jade bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)