Cruisereiziger
Kiellegging

Kiel gelegd van baanbrekende AIDAnova bij Meyer Werft

Op de scheepswerf van Meyer Werft in het Duitse Papenburg is woensdag het eerste bouwblok van de AIDAnova, het eerste cruiseschip ter wereld dat zowel op zee als in de haven kan opereren op LNG, in het droogdok geplaatst. In het bijzijn van AIDA President Felix Eichorn en de CEO’s van Meyer Werft Bernard Meyer en Tim Meyer plaatsten twee trainees Louisa Louisa Tröbner (AIDA Cruises) en Martin de Boer (Meyer Werft) de traditionele geluksmunt onder de eerste van in totaal 90 blokken.

De kiellegging van de AIDAnova is voor Carnival Corporation de officiele start van de bouw van 7 ‘next-generation’ cruiseschepen die volledig worden aangedreven door LNG, vloeibaar aardgas en brandstofcellen waardoor broeikasgassen aanzienlijk verminderd worden. Deze schepen zijn bestemd voor vier van de tien cruisemerken van de moedermaatschappij, namelijk Carnival Cruise Line, Costa Cruises, Carnival UK en AIDA Cruises. Allen worden tussen 2018 en 2022 gebouwd door Meyer Werft in Papenburg en Turku in Finland.

De AIDAnova zal in haar inaugurele seizoen voor AIDA Cruises vanaf december 2018 routes gaan varen rond de Canarische Eilanden. Haar zusterschip, met een brutotonnage van 180.000 en 2.600 hutten, zal in de lente van 2021 in gebruik worden genomen.

Boek een cruise op de AIDAnova bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!