Cruisereiziger
Gewonnen prijzen

MS EUROPA en MS EUROPA 2 wederom hoogst gewaardeerde schepen

MS EUROPA 2 en MS EUROPA zijn net als de afgelopen vijf jaar, de hoogst gewaardeerde schepen in de Berlitz Cruising & Cruise Ships Guide 2018. Beide schepen ontvingen als enige twee schepen een vijfsterren plus waardering. De EUROPA is overigens al 18 jaar leider in dit klassement. Het expeditieschip MS HANSEATIC ontving een vijf sterren waardering.

De EUROPA 2 verdiende 1.863 van de 2000 punten en bereikte de top in de categorie schepen van 251 tot 750 passagiers. Zusterschip EUROPA kreeg 1.852 punten.

“We zijn wederom trots dat we onze toppositie hebben verdedigd met de EUROPA 2 en de EUROPA”, zegt Karl J. Pojer, CEO van Hapag-Lloyd Cruises. “We willen onze personeelsleden aan boord en op het kantoor in Hamburg hartelijk bedanken. Zij zorgen elke dag voor unieke en buitengewone ervaringen voor onze gasten.”

Douglas Ward’s team van Berlitz heeft in totaal meer dan 300 cruiseschepen getest en gewaardeerd op bijvoorbeeld kwaliteit, restaurant menu’s, service, entertainment en cruise-ervaring.

Het boek (editie 2018) is nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar je kunt je eigen exemplaar Berlitz Cruising & Cruise Guide 2018 bij Bol.com reserveren. Je kunt uiteraard ook de gids van vorig jaar kopen (Berlitz Cruising & Cruise Guide 2017) deze is nog voorradig als boek of e-book.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)