Cruisereiziger
Scheepsbezoek

Reportage: Luxe en rust op Azamara Quest

Miriam bezocht eind juni de Azamara Quest in IJmuiden, bij de Felison Cruise Terminal. Het schip van Azamara is in de vaart gekomen in 2000 en is via omwegen in 2007 bij Azamara aan de vloot toegevoegd. Kom je mee binnenkijken?

 

Miriam bij Azamra QuestDit relatief kleine schip voor maximaal 702 passagiers van Azamara is vrijwel identiek aan haar zusterschepen Azamara Journey, Azamara Pursuit en de Azamara Onward. Door haar fijne formaat kan het schip op haar routes makkelijk bij kleinere havens komen. De rederij doet veel routes waarbij je veel havens van één bepaald land bezoekt, en je je meer kunt verdiepen in het land. Land experts die aan boord komen, houden lezingen om je zoveel mogelijk mee te nemen in bijvoorbeeld de cultuur en historie van dat land.

Ontspanning

We starten de rondleiding bij de receptie en de prachtige trap die je een dek hoger leidt. De boutique stijl van het schip wordt direct zichtbaar. Bovenaan de trap zijn tal van zitjes, twee shops en een bar. Wanneer je plaats neemt, wordt je direct geholpen door één van de obers en, heerlijk gemakkelijk, veel drankjes (ook alcoholisch) zijn bij de prijs inbegrepen! Daarnaast zijn ook bij deze rederij standaard de fooien inclusief, én is er altijd een verrassings cultureel evenement ‘AzAmazing Evening’ aan de wal bij cruises langer dan 7 nachten.

We starten met de rondleiding in de lounges. Azamara Quest voelt aan als een thuis op zee, en dat zie je dan ook overal terugkomen. Zelfs op het scrabble bord, waar ‘Welcome Home’ op staat.

Je kunt in de Living Room (vertaling: woonkamer) je heerlijk terugtrekken. Dit is de lounge aan de voorkant van het schip (op dek 10) met groots uitzicht aan de voorkant van het schip. Er staan heerlijke banken om je neer te vleien. De spelletjeskamer zit aan de zijkant van deze lounge.

Wil je ergens anders rustig een boek lezen, dan raad ik je de fantastische bibliotheek aan, de Drawing Room geheten. Deze heeft een geweldig plafond, een kenmerk van deze klasse schepen. In de bibliotheek ligt overigens ook een 1000-stukjes puzzel voor de liefhebbers die gemaakt kan worden.

 

Sport

Aan boord van dit kleinere schip zijn er een aantal plekken waar je kan inspannen en ontspannen. Het zwembaddek is rijkelijk ingericht met veel ligbedden. Ook op een hoger dek, meer naar voren, is er een dek met extra ligbedden. De handdoeken liggen al klaar voor je!

Een fitness ruimte met een spa liggen vooraan, The Sanctum geheten. Je kunt er terecht voor fitness lessen of zelfstandig sporten. Suite gasten hebben exclusief toegang tot een zonnedek The Sanctum Terrace met whirlpool, cabana en ligbedden. Je kunt ook een pas aanschaffen of een behandeling boeken, zodat je toegang krijgt.

Restaurants

Aan boord van de Azamara Quest zijn een aantal restaurants inbegrepen in de prijs. Dit geldt overigens niet voor twee specialiteitenrestaurants.  Je kunt altijd in het buffetrestaurant Windows Café terecht, dat handig op het zwembaddek ligt. Een aardig groot buitenterras hoort ook bij dit restaurant!

Een andere eetgelegenheid die nabij ligt, bij het zwembad, is The Patio, waar je hamburgers e.d. kunt halen. In de avond worden de tafels mooi gedekt en kan je er buiten dineren.

Het hoofdrestaurant Discoveries biedt een open zitting aan, dus je kunt binnenlopen wanneer je wilt. De koks bereiden veel klassieke gerechten met, als het kan, een kleine variatie.

Specialiteitenrestaurants

Er zijn twee specialiteitenrestaurant met elk een beperkte toeslag (49,95 dollar). Prime is het steakrestaurant met op het menu diverse soorten vlees, maar ook lam met een kruidenkorst, gekonfijte eend, varkensvlees, zeebaars of een vegetarisch gerecht. Het uitzicht aan de achterzijde is fenomenaal, en doet zeer ruim aan.

Het tweede restaurant is Aqualina, een mooi licht restaurant met tal van Italiaanse gerechten op de kaart.

Ik mocht lunchen in Aqualina en genoot van elk gerecht! Van links naar rechts een selectie van gerechten die op de Azamara Quest geserveerd worden:

Tonijn tartaar met een tempura garnaal (voorgerecht), Koreaanse gefrituurde kip (voorgerecht) en een vissoep die ter plekke op je bord wordt ingeschonken  (tussengerecht), een gegrilde zeebaars met artisjok-risotto en knoflook garnaaltje (hoofdgerecht) en tot slot de nagerechten: een passiefruit/mango pavlova met groene thee ijs, of een chocoloade taartje met in gember gemarineerde aardbeien en mascarpone balsamico mousse.

Hutten

De hutten zijn op dit schip zijn gelegen op dek 4, 6, 7 en 8. Op dek 5 vind je de lounges, winkels, hoofdrestaurant en het theater.  Er zijn in totaal 26 binnenhutten, 94 buitenhutten, 199 balkonhutten en 44 suites.

We beginnen met het bekijken van een binnenhut (15 m2, no 7002), een lichte hut met een zitje. Deze hut biedt eigenlijk alles wat andere hutten ook hebben, behalve een raam naar buiten toe. De badkamer heeft wel nog een douchegordijn.

Standaard ontvang je op een Azamara cruise het volgende: badjassen en slippers, 24 uur roomservice, tas, paraplu, schoenpoetsservice en een turndown service in de avond met wat lekkers 🙂

Balkonhutten zijn in ruime mate aanwezig. Ze zijn met 16 m2 zeker niet heel groot, maar licht ingericht. Je hebt een klein bureau, met talloze stopcontacten, tot je beschikking. Achter 1 deur bevindt zich een koelkastje en achter een ander deurtje lades. Opbergruimte is er verder in de soort buffetkast met daarin planken en een kluisje. Uiteraard is er een kledingkast met drie deuren waarvan 2 het hanggedeelte herbergen en een gecombineerde: hang, lades en een leg plank. Het balkon heeft een tafel en twee stoelen, heerlijk om daar wat te eten, lezen of te zien wat er zoal op het water gebeurt.

Suite 8047: Club Continent Suite

Zestien continentsuites telt de Azamara Quest: dit zijn bijzonder mooie hutten, met net wat meer ruimte (24,7 m2 binnenruimte) en een balkon (5,6 m2). De hut is smaakvol licht ingericht met een modern wit dressoir en bureau ineen. Grote voordelen bij deze suite zijn de toegang tot het spa terras dat inclusief is, specialiteitenrestaurants die zonder toeslag te boeken zijn, en 1x per week een wasservice (1 zak).

Suite 9091: Club World Owner’s Suite

We blijven nog even in het suite-leven: hieronder zie je de categorie grootste suites aan boord. Met 52 m2 binnenruimte en 21,7 m2 terras heb je een mooie moderne ruimte die altijd op een hoek ligt, achteraan op een aantal dekken. Je hebt de beschikking over een riante woonkamer, zeer mooie master bedroom, en badkamer van marmer met bad en aparte douche. Het terras is mooi gelegen en doordat deze suite aan de achterkant ligt, heb je een prachtig uitzicht als je aan het varen bent.

Miriam bracht een aantal jaar geleden een bezoek aan de Azamara Pursuit, lees alles daarover:

Cruises op de Azamara Quest zijn boekbaar bij:

Cruisereizen Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Reportage: Luxe en rust op Azamara Quest

  • WAT is je / jullie Ecologische Voetprint met al dat (cruise) reizen en moet er wel zoveel gereisd worden in een tijd waarin men de mond vol heeft over de opwarming van onze Aardkloot en menige haven nog niet voorzien is van walstroom of schepen varen met vervuilende brandstoffen, zelfs LNG is niet echt schoon, dus hoe denken jullie in dit opzicht aan dit milieu en reis aspect. Ga maar lekker door met de verheerlijking van het cruisen, men was er mee begonnen en zal zeker niet ophouden van kleine plezier bootjes tot varende mega pretparken en het milieu die is toch al naar de kloten…?

    P.s. Reizen doe ik virtueel, want voor het echte heb ik de poen niet voor en bedenk mij vaak twee keer of reizen wel noodzakelijk is, doe ik het soms via een You tube kanaal of lees gewoon een goed boek en laat mijn fantasie verder een rol spelen…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger