Cruisereiziger
DoopReisverslag

Azamara Pursuit succesvol gedoopt in Southampton

Het nieuwe cruiseschip van Azamara Club Cruises, Azamara Pursuit, is dinsdagavond in het Engelse Southampton succesvol gedoopt. Het was de eerste keer in de historie van de Amerikaanse ultraluxe cruisemaatschappij dat het een doop vierde. De andere twee cruiseschepen in de vloot, Azamara Journey en Azamara Quest, kwamen na een renovatie bij aankoop gelijk in de vaart.

De naam Azamara Pursuit verwijst naar het uitgebreide cruiseprogramma van de rederij over alle 7 continenten. Gasten worden gestimuleerd om zo veel mogelijk ervaringen op te doen tijdens de reizen, door in contact te komen met nieuwe culturen en een nieuw perspectief te krijgen op ‘s werelds meest bijzondere plekken. Een boodschap die tijdens de doopceremonie ook werd uitgedragen door de verschillende sprekers in het theater.

Na een vlaggenparade, die symbool stond voor de verschillende nationaliteiten aan boord,  was het woord aan de voorzitter en CEO van moedermaatschappij Royal Caribbean Cruises Ltd Richard Fain. Hij schreef het succes van Azamara Club Cruises toe aan de focus op bestemmingen en de bemanning ‘die het schip tot leven brengen’. Aansluitend volgde er een saluut met het spelen van de volksliederen van de Verengide Staten en Engeland, The Star Spangled Banner’ en ‘God Save The Queen’.

Vervolgens was het tijd om de Azamara Pursuit volgens traditie te zegenen voor geluk en voorspoed aan zowel de bemanning als haar passagiers. Dit gebeurde door dominee Canon Andrew Gibson Wright en rabbi Maurice Michaels. De Reading Scottish Pipe Band nam het over met een indrukwekkend staaltje doedelzakmuziek. Daarna was het de beurt aan Larry Pimentel, president en CEO van Azamara Club Cruises om de aanwezig toe te spreken. Hij stipte de specifieke kenmerken van het cruisen met Azamara aan: kleine boutique schepen die unieke bestemmingen bezoeken voor authentieke ervaringen, slow cruising d.w.z. langere verblijven waaronder veel overnachtingen en de Azamazing Evenings voor verrassende belevenissen. Tot slot roemde hij de inzet van de kapitein en zijn bemanning.

Na twee live boodschappen vanaf de zusterschepen Azamara Quest en Azamara Journey ‘Welcome to the Family’ stond het hoogtepunt van de avond op het programma, de daadwerkelijke doop. Twee reisjournalisten Ellen Asmodeo-Giglio van het Amerikaanse AFAR Media en Lucy Huxley van Travel Weekly UK hadden de grote eer om als eerste doopmoeders van de nieuwe aanwinst te fungeren. Zij drukten gezamenlijk op een knop waardoor buiten twee champagneflessen tegen de gerenoveerde boeg succesvol kapot werd geslagen.

Aansluitend aan de doopfestiviteiten vertrekt de Azamara Pursuit voor een korte 3-daagse doopcruise naar het Franse Cherbourg. Daarna zet het koers naar Barcelona via een 14-daagse wijncruise. Na diverse 9- tot 12-daagse cruises in de Middellandse Zee steekt het de Atlantische Oceaan over naar Zuid-Amerika voor een serie van reizen vanuit Buenos Aires. Begin april 2019 keert de Azamara Pursuit alweer terug naar Europa met Venetie en Civitavecchia als vertrekhavens.

De Azamara Pursuit, voorheen bekend onder de naam Adonia, werd medio maart officieel overgenomen van P&O Cruises. Na een droogdok op de Bahamas maakte het schip, dat oorspronkelijk werd gebouwd als de R Eight voor Renaissance Cruises, de transatlantische oversteek naar het Ierse Belfast. Op de scheepswerf van Harland & Wolff onderging het in vier maanden tijd een complete 50 miljoen pond kostende make-over zodat het voldoet aan alle eisen van Azamara Club Cruises. De renovatie was vergelijkbaar met de recente renovaties die uitgevoerd zijn bij Azamara Journey en Azamara Quest.

Cruisereiziger Miriam is van 28 t/m 30 augustus aan boord van de doopcruise en zal hiervan live verslag doen via de website en Facebook, Twitter en Instagram.

Cruises op de Azamara Pursuit zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)