Azamara Pursuit: een wervelende Franse AzAmazing Afternoon

Azamara Club Cruises biedt op elke cruise van 7 dagen en langer (niet op transatlantische cruises) haar gasten een AzAmazing Evening aan. Dit zijn exclusieve avondexcursies die zijn inbegrepen in de cruises. Het zijn zeer bijzondere evenementen waarin Azamara graag de lokale gebruiken en cultuur van de bestemming wil laten zien en de cruisereizigers echt contact wil laten maken met de bestemming. Op meer dan 70 bestemmingen worden deze AzAmazing Avonden aangeboden.

Onder de noemer Destination Immersion (‘onderdompeling in de bestemming’) passen de AzAmazing evenementen perfect in de cruise. Voorbeelden van een AzAmazing Evening zijn bijvoorbeeld een balletvoorstelling in het Mikhailovsky theater in St. Petersburg of een openluchtconcert van tenoren op de heuvels van Toscane onder het genot van lokale hapjes en drankjes.

Op de bijzondere doopcruise maakte ik in het Franse Cherbourg een dergelijk AzAmazing evenement mee.  Het thema van deze Franse bestemming was uiteraard het Franse leven. Nadat we (dek voor dek) van boord mochten, werd ik ontvangen in een oud gebouw La Cité de la Mer. Dit is een gebouwencomplex dat voorheen vertrekpunt was, het ‘Gare Maritime Transatlantique’,  van de emigranten uit Frankrijk die hun geluk zochten overzees. Het prachtige Art Deco gebouw opende in 2002 als toeristische trekpleister met o.a. een onderzeeër, aquarium en wisselende tentoonstellingen zoals over de Titanic. 

Bij binnenkomst van het AzAmazing Event werden we ontvangen op een Franse boerenmarkt met allerlei heerlijke Franse lekkernijen zoals Franse kaas, wijn, crepes die ter plekke gemaakt werden met jam, en een Franse patissier met een enorm grote hoeveelheid macarons  … wat een verwennerij! Het geheel werd omlijst door live muziek van een trio met uiteraard Franse chansons. Geurende bloemen kwamen me tegemoet en elke gast mocht dan ook een vers boeket bloemen uitzoeken.  Met een beetje geluk trof je een ‘silhouette’ kunstenaar die van jouw hoofd een silhouette in een kaart knipte, net als in die dagen dat er nog geen fotografie bestond.

Het tweede deel van het AzAmazing Afternoon bestond uit een Franse show ‘So Frenchy’ Cabaret. De naam doet je al wat vermoeden en jazeker, het Franse cabaret van destijds met een fantastische bigband, zanger, dansers en Can Can-danseressen. Een half uur lang werden we getrakteerd op een show die zo uit Parijs kwam. Een wervelend optreden dat de kroon was op deze AzAmazing Afternoon.

Cruisereiziger Miriam reisde van 28-30 augustus 2018 op uitnodiging mee met de nieuwe Azamara Pursuit. Vanuit Southampton voer de Azamara Pursuit naar Cherbourg en terug naar Southampton.

Lees ook:

Cruises op de Azamara Pursuit zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravelstore

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)