Cruisereiziger
BestemmingenReisverslag

Azamara Pursuit: gast én bestemming centraal

Cruisen met Azamara Club Cruises doe je op één van hun drie kleine intieme schepen. De Azamara Pursuit is de derde en nieuwste aanwinst. De rederij bestaat nog maar 11 jaar en probeerde destijds in 2007 een nieuwe manier van cruisen neer te zetten. Na twee dagen op een Azamara Club Cruises schip zie je de verschillen. Waar zit dat precies in? Ik geef het weer in 6 punten.

1. Sfeer aan boord

Op de Azamara Pursuit wordt de cruise gemaakt door de crew aan boord. Bij elk personeelslid merk je een oprecht enthousiasme als ze wat voor je kunnen doen. Ik merkte het toen ik even aan het wachten was bij het Mosaic Café rondom het atrium en winkels aan boord. Niet eens me realiserende dat ik er wat kon drinken, kwam er een ober op me af of ik wat wilde drinken 🙂 Omdat bij Azamara drankjes inclusief zijn (uitgezonderd een aantal), merk je dat er absoluut geen druk bij de personeelsleden is om drankjes of drankpakketten te verkopen. De bereidwilligheid om te helpen, voelt oprecht aan. Een warme crew die het graag naar je zin wilt maken op je cruise.

2. Inrichting

Aan boord van de Azamara Pursuit wordt in het interieur een hartelijke sfeer gecreëerd. Je vindt er lichte, creme- en aarde- kleuren die gecombineerd zijn met het donkere hout van de tijd dat het schip gebouwd werd. Overal aan boord kan je even ergens gaan zitten en voel je je direct op je gemak. Je vindt er nergens hele felle kleuren maar vooral rustig interieur. Alleen in de lounge The Living Room, heeft de interieurontwerper zich even laten gaan met felgekleurde bordeaux-rode zetels 🙂 Het is niet super modern ingericht, maar wel eigentijdse kleuren.

3. Service & restaurants

Kenmerkend voor deze klasse schepen is dat er buitendeks veel ruimte is om te ontbijten, lunchen of te dineren. Buffetrestaurant Windows Café heeft bijvoorbeeld een uitgebreid achterbuitendek ‘Sunset Verandah’. Je kunt er onder een afdak (ook in wat kouder weer met een heater!) of een tafel aan de reling rustig wat eten.  Obers staan klaar om je te helpen aan een drankje.  De tafels in het Windows Café zijn altijd netjes gedekt, en in de avond zelfs met een tafellaken. De keuze is erg ruim en wat er ‘s avonds in het hoofdrestaurants op de kaart staat, wordt ook in het buffet geserveerd. Een favoriet van mij is onbetwist The Patio; een hamburgerrestaurant op het zwembaddek met een aantal speciale burgers en fingerfoodhapjes. Uiteraard biedt de Azamara Pursuit een hoofdrestaurant aan, met open zittingen, genaamd Discoveries. Een predinner drankje haal je bij de Discoveries bar, nabij de ingang van het hoofdrestaurant. Daar worden zomogelijk lokale gerechten geserveerd.  Tot slot heeft de Azamara Pursuit twee specialiteitenrestaurants; het Italiaanse Aqualina ($30 pp, voor suitegasten inclusief) en Prime C ($30 pp, voor suitegasten inclusief).

4. Bestemmingen

Azamara Club Cruises onderscheidt zich vanaf de beginperiode van de rederij door de focus te leggen op Destination Immersion, ‘onderdompeling in de bestemming’.  Dit doet de rederij door zoveel mogelijk tot (laat) in de avond in een haven te blijven, al dan niet met een extra overnachting. De routes zijn bij Azamara erg bijzonder. Vooral de zogenaamde ‘land intensive’ cruises die focussen op bijvoorbeeld één land. Je blijft met je schip bijvoorbeeld een week langs de kust van Italië met alle fijne kleinere bestemmingen.  Om je nog meer in bepaalde bestemmingen onder te dompelen, organiseert de rederij AzAmazing Evenings. Dit zijn exclusieve evenementen voor al haar gasten aan boord, waarin Azamara graag de lokale gebruiken en cultuur van de bestemming wil laten zien en de cruisereizigers echt contact wil laten maken met de bestemming. Op meer dan 70 bestemmingen worden deze AzAmazing avonden aangeboden. Ik maakte zelf een AzAmazing Afternoon mee in Cherbourg. Lees er hier meer over.

5. Ontspanning

Na zoveel indrukken elke dag, heeft de Azamara Pursuit uiteraard genoeg rustige plekken om in te spannen of te ontspannen. Het zwembad met twee whirlpools heeft meer dan genoeg ligbedden en voor echte rust is er aan de voorkant van het schip bij de spa een Sanctum Terrace met privé whirlpool. Bij de Sanctum Spa bevindt zich bovendien een salon en een relatief grote fitnessruimte. Joggen mag bovendien ook op één van de bovenste dekken.

6. Lounges

Voor wat rust heeft het cruiseschip een aantal lounges.  Boven op dek 10 bevindt zich de prachtige The Living Room, de lounge aan de voorkant van het schip mét fantastisch uitzicht. Langs de ramen staan heerlijke loungebanken of comfortabele zitjes, al naar gelang wat je wilt. In deze lounge vind je tevens een dansvloer, bar en spelletjestafels. Een gloednieuwe ruimte voor Azamara Club Cruises is The Den, dat op dek 5 gelegen is. The Den was bij vorige rederijen (en ook op de 2 andere schepen van Azamara) een casino en Azamara besloot om meer ruimte te creëren voor gasten zodat ze elkaar echt kunnen ontmoeten. The Den bestaat uit een loungeruimte die overvloeit naar de excursie desk en hoge tafels waar boeken geraadpleegd kunnen worden over de bestemmingen.  Wat mij betreft is The Den een zeer geslaagde nieuwe invulling van deze ruimte. Wanneer je verder doorloopt kom je bij het theater, The Cabaret Lounge.

 

Cruisereiziger Miriam reisde van 28-30 augustus 2018 op uitnodiging mee met de nieuwe Azamara Pursuit. Vanuit Southampton voer de Azamara Pursuit naar Cherbourg en terug naar Southampton.

Lees ook:

Cruises op de Azamara Pursuit zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Azamara Pursuit: gast én bestemming centraal

  • Interessant, zo’n “klein” schip met zoveel mogelijkeheden!

  • Klinkt heel erg aantrekkelijk, te meer omdat wij de Prinsendam van de Hal moeten gaan missen. De Hal heeft onder het mom van ” onze gasten willen dit ” de Prinsendam per Juli 2019 verkocht aan Phoenix Reisen uit Duitsland. Wellicht is de Azamara Pursuit of een van haar zusterschepen een goed alternatief. Je kunt natuurlijk ook bij Phoenix boeken.

Reacties zijn gesloten.