Star Pride weer onderweg na technische problemen

Het cruiseschip Star Pride is vrijdag korte tijd vanwege technische problemen stil komen te liggen in Buzzards Bay, Massachusetts. Volgens rederij Windstar Cruises ontstond het probleem door het verlies van koelwater voor het motorsysteem. Hierdoor werden de voortstuwings- en hulpmotoren automatisch uitgeschakeld. Na ongeveer 3 uur waren de problemen weer verholpen. In de tussentijd kon men terugvallen op een noodgenerator, waardoor de basisvoorzieningen beschikbaar bleven. De veiligheid van de 191 passagiers en 160 bemanningsleden kwamen hierdoor niet in het geding.

De Star Pride zette met hulp van de Amerikaanse kustwacht koers naar Newport, Rhode Island voor een nadere inspectie van de autoriteiten. Afhankelijk van de uitkomst kan het schip al dan niet haar geplande route naar New York vervolgen. De Star Pride was bezig aan een 18-daagse repositioneringscruise vanuit Reykjavik naar ‘The Big Apple’. Zaterdag staat al de volgende cruise op het programma, een 13-daagse cruise naar Montreal.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.