Cruisereiziger
AccommodatieBadkamerBinnenhutBuitenhutBuitenhut met balkonReisverslagSpa hutSuite

Azamara Pursuit: Overzicht hutten van Club Stateroom tot Club Suites

Cruisereiziger Miriam reisde drie dagen op uitnodiging mee op de Azamara Pursuit en bekeek een aantal Club-hutten op de Azamara Pursuit voor je.

De hutten, die Club Staterooms & Club Suites genoemd worden, liggen op dek 4, 6, 7 en 8. Op dek 5 bevinden zich lounges, winkeltjes, hoofdrestaurant en theater. Op dek 9 de spa, zwembad, buffetrestaurant en bibliotheek. Op dek 10 de specialiteitenrestaurants en lounge met groot uitzicht. Hutten voor mindervaliden (binnen, balkon) zijn aanwezig op het schip, maar zijn niet bezocht.

Bij Azamara Pursuit wordt je hut ‘s avonds klaargemaakt door je steward. Luxe chocolaatjes (handgemaakt!) liggen op je bed, tesamen met het dagprogramma. Wil je je kleding laten wassen, dan ligt er een was-zak in de kledingkast. De Azamara Pursuit heeft ook een handige zelf-service wasserette waar je gratis wasmiddel pakt en je zelf je kleding kunt wassen. Deze is gelegen tegenover hut 7076 en is open van 08:00-21:00 uur.

Balkonhut ‘Club Verandah Stateroom’

De meerderheid van de hutten op die Azamara Pursuit zijn balkonhutten, waarvan 10 Deluxe die gelegen zijn aan de voor- en achterkant. De balkonhutten zijn rustig ingericht en voorzien van aarde kleuren. De hutten zijn niet heel groot, maar voorzien van alle gemakken. Je vindt er een kleine badkamer (met ietwat onhandig douchegordijn) met 1 wasbak en toilet. Azamara biedt je in een zij-kastje badproducten aan zoals shampoo, conditioner, body lotion en zeep, een glazen pot met watten, drinkglazen van glas en een doosje met accessoires.

De kamer heeft een loveseat met tafeltje, bureautje met koelkast en diverse lades. De inhoud van de koelkast (frisdrank) is inclusief. Bovendien staan er flesjes water (inclusief) in de hoekkast. Je vindt bij het bureau 1 Europese stekker, 2 Engelse en een Amerikaanse aansluiting.

In de kamer zijn twee verschillende nachtkastjes. Daarboven zijn aan de muur lichtarmaturen geplaatst met een leeslampje en bedlampen (wel fel). Aan de onderkant van het lichtarmatuur vind je een handige usb aansluiting voor het opladen van je smartphone of andere apparatuur.

De inloopkast bestaat uit twee gedeelten: een dubbeldeurs gedeelte met meer dan voldoende hangers, twee badjassen, badslippers (maat small en large) en een paraplu. Het enkeldeurs gedeelte bevat 3 diepe lades en een hanggedeelte. Tip: mocht je een Europees stopcontact te kort komen; in deze kast is een geheim stopcontact aan de rechterbovenkant tegen de achterwand.

Hét fijnste van de balkonhut is ongetwijfeld het balkon met een setje stoelen en tafel. Ik had van tevoren niet gedacht dat ik een dergelijk ‘grote’ tafel zou waarderen. Je kunt er ‘s ochtends aan ontbijten, je leesspullen er op kwijt mét je koffie-to-go van het buffet of Mosaic Café.

Er zijn twee mindervalide balkonhutten beschikbaar op dek 7.

Welke balkonhut is het beste?

Het beste dek voor je balkonhut is dek 7. Je bent in twee dekken naar beneden in het hart van het schip met het Mosaic Cafe, theater, lounge en hoofdrestaurant. Twee dekken naar bóven vanaf dek 7 sta je op het zwembaddek, spa en buffetrestaurant. Op dek 7 heb je geen last van eventuele geluiden op het zwembaddek op 9.

Buitenhut ‘Club Oceanview’

De Azamara Pursuit herbergt 79 buitenhutten op dek 4, 6, en 7.  Het overgrote merendeel van de buitenhutten zijn geschikt voor 2 personen. Zes buitenhutten zijn geschikt voor 3 personen, waarbij de derde persoon dan slaapt op het sofabed. Er zijn op dek 6 zijn er buitenhutten met beperkt zicht door de tenderboten. Deze zijn kleiner (13,3 m2 categorie 08) dan de reguliere buitenhutten (15,8m2). De buitenhutten hebben een patrijspoort (categorie 07) of een groot raam. De inrichting en badkamer zijn identiek aan de balkonhut, zonder balkon uiteraard.

Welke buitenhut is het beste?

Wil je onbelemmerd zicht, en weinig geluiden van onder gelegen dekken, kies dan voor een buitenhut op dek 6 of 7 helemaal vooraan.

Binnenhut ‘Club Interior’

Er zijn 26 binnenhutten op dek 4, 6, 7 en 8. Ze zijn ongeveer 14,7 m2 groot voor maximaal 2 personen. De inrichting en badkamer zijn identiek aan de buitenhut en de balkonhut.  Er zijn 3 mindevalide binnenhutten beschikbaar, op dek 4.

Welke binnenhut is het beste?

Op dek 7 liggen een aantal binnenhutten midscheeps. Je hebt daar weinig geluid van het dek daarboven en weinig last van het dek beneden, omdat dat beide dekken zijn met hutten.

Suites: ‘Club Continent Suite’

De 34 Club Continent Suites liggen op dek 8 en zijn ruime suites waarbij zit- en slaapgedeelte in één ruimte zijn ondergebracht. Er kunnen maximaal 3 personen in slapen. De lichte suites zijn voorzien van een mooi strak dressoir met veel extra bergruimte.  De Club Continent Suite heeft als één van de weinige hutten aan boord, een volwaardig bad.

Cruisereizigers hebben als extra een goed gevulde minibar (inclusief). De hut heeft een uitgebreid zitgedeelte en mooi design. Gasten ontvangen veel extra bij het boeken van deze suite; 300$ boordtegoed, voorrang bij in-/ontschepen, butlerservice, 1x per week wasservice, 240 minuten internet en voorrang in de specialiteiten restaurants.

Suites: ‘Club Spa Suite’

De Azamara Pursuit heeft 2 exclusieve Spa Suites naast de The Sanctum Spa op dek 9. De Spa Suite heeft een fantastische langgerekte badkamer met twee wasbakken, separaat toilet en een prachtige whirlpool met uitzicht op zee en daarbij een regendouche. Gasten ontvangen alle extra’s die hierboven bij de Club Continent Suite beschreven zijn. Dé beste Spa Suite is nummer 9000 omdat deze het rustigste ligt. Beide zijn zeer rustig gelegen omdat er geen doorloop is van mensen die ergens naar toe gaan. De andere spa suite (no. 9002) ligt tegen openbare toiletten aan (weliswaar een extra tussenmuur).

Suites: Club Ocean Suite & Club World Owner’s Suite

Het schip biedt 4 exclusieve Club Ocean Suites en 6 Club World Owner’s Suites aan. Beide categorieën suites omvatten een woonkamergedeelte en een masterbedroom met veel kastruimte en exclusieve badkamers (waaronder een extra badkamer met toilet). De suites zijn op de hoeken gelegen en dat zorgt voor extra veel balkonruimte. De Ocean Suites liggen aan de voorkant (dek 6 en 7), de World Owner’s Suites aan de achterkant van de Azamara Pursuit. Gasten ontvangen alle extra’s die hierboven bij de Club Continent Suite beschreven zijn. Deze suites bieden slaapplek voor maximaal drie personen.

Video’s van de hutten zijn binnenkort op Youtube beschikbaar.

Lees ook:

Cruises op de Azamara Pursuit zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)