Cruisereiziger
Doop

Video: Hoogtepunten doop AIDAnova in Papenburg

AIDA Cruises heeft vrijdagavond haar nieuwste cruiseschip AIDAnova gedoopt. Tijdens een volledig uitverkochte AIDA Open Air, 25.000 toeschouwers, vond de spectaculaire doopshow plaats op het terrein van de Meyer Werft in Papenburg. De avond werd bekroond met de grootste solo-show van DJ en producer David Guetta.

De AIDAnova stond voor de bouwhal in Papenburg letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers met licht- en lasereffecten. Met een indrukwekkende lasershow kwam het schip tot leven. De 20 meerkleurige laserprojectoren, 300 flitsers en meer dan 100 schijnwerpers deden het schip stralen. Wateracrobaten vlogen met hun lichtgevende flyboards 20 meter de lucht in en zorgden voor imponerende stunts.

Voor de eerste keer was het niet een doopmoeder, maar een gehele (Duitse) familie die de daadwerkelijke doop verrichte: Sonja (31) en Asad (33) Mirza met hun kinderen Sophia (2) en Adrian (3) uit Hanau. Mama Sonja sprak de traditionele doopswens uit: ‘Lieve petekind, welkom bij de AIDA-familie. Je brengt de hele wereld samen op 1 plek en je zult veel kleine en grote gasten gelukkig maken. We dopen je met de naam AIDAnova en wensen je, je gasten en je bemanning een goede reis en altijd een handbreedte water onder de kiel’.

Vervolgens drukte Sonja op de knop waardoor een champagnefles succesvol kapotgeslagen werd tegen de boeg. Via een lasereffect glimlachte AIDAnova’s mond en fonkelden zijn ogen. Daarna verlichtte een enorm vuurwerk de lucht boven de AIDAnova in gouden kleuren, waarna het concert van David Guetta kon beginnen. Hij liet o.a. de hits ‘I Gotta Feeling’, ‘Flames’ en ‘When Love Takes Over’ horen.

Zie onderstaande video om alle hoogtepunten van de doop te zien:

Wil jij als eerste cruisen met de AIDAnova? Vraag een offerte aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!