Wereldhavendagen voor cruiseliefhebbers: een overzicht

Dit weekend (7, 8 en 9 september 2018) vinden in Rotterdam weer de Wereldhavendagen plaats. Rond de Erasmusbrug en in het gehele havengebied van Rotterdam zijn tal van maritieme activiteiten op en naast het water. De 41e editie van dit grootste jaarlijkse maritieme evenement in Nederland staat in het teken van het thema ‘Energize’. Ook cruiseliefhebbers komen in Rotterdam aan hun trekken.

– Vrijdagochtend vroeg, rond 06:00 uur, vertrekt het cruiseschip AIDAperla vanaf Cruise Port Rotterdam voor haar reguliere 8-daagse ‘Metropolen’ cruise met het Duitse Hamburg als eerste bestemming.

– Cruisemaatschappij Holland America Line heeft een stand op de Wilhelminakade, naast Hotel New York. Medewerkers beantwoorden tijdens de 3 dagen (10:00-18:00 uur) al je vragen over cruisen met de Holland America Line.

– Zaterdag ligt van 09:30-15:30 uur het cruiseschip Magellan van de Britse cruisemaatschappij Cruise & Maritime Voyages aan de Holland Amerika kade. Het schip is bezig aan een 17-daagse cruise naar de Oostzee.

Bij hoge uitzondering mogen bezoekers op de kade langs het schip. Om 15:30 uur vertrekt de Magellan naar Kopenhagen. Om 10:30 uur treedt een shantykoor op vanaf de balustrade aan de waterkant. Om 13:30 uur treedt het matrozenkoor op onder de arcade aan de straatkant.

– Stichting Vrienden van stoomschip Rotterdam biedt op zaterdag en zondag tussen 13:00 en 16:00 uur een gevarieerd programma in de Ambassador Lounge aan boord van het ss Rotterdam. De presentaties zijn vrij toegankelijk en je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Klik hier voor het programma.

– Het SS Rotterdam organiseert op zaterdag en zondag ook de rondleiding Stoom & Chroom, waarbij je meer te weten komt over de techniek aan boord van het SS Rotterdam. De rondleiding van 1 uur brengt je naar de laagste dekken onder de waterlijn waar de machinekamer zich bevindt. De prijs bedraagt 12,50 euro. Klik hier voor meer informatie.

– Bij Simwave Maritime Centres of Excellence in Barendrecht kan je een kijkje nemen op nagebouwde bruggen van verschillende type schepen en via de simulatoren ervaren hoe het voelt om de woelige baren te trotseren. De prijs bedraagt 5,50 euro. Klik hier voor meer informatie

– De Lijn, de vereniging voor voormalige en huidige werknemers van Holland America Line en belangstellenden, heeft een stand (18) langs de wandelpromenade aan de Veerhaven (nabij de Waterbussen en de Spido).

– Cruisereisbureau Captain Cruise heeft dit weekend ook een stand bij de Veerhaven. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)