Cruisereiziger
BestemmingenReisverslag

Ultraluxe Cruise Seven Seas Explorer: Barcelona (1e dag)

Cruisereiziger Miriam cruist mee op de ultraluxe Seven Seas Explorer op uitnodiging van Regent Seven Seas Cruises van Barcelona naar Monaco, met stops in Toulon, Olbia (Sardinië) en St. Tropez.

Seven Seas ExplorerNa een goede vlucht vanuit Amsterdam naar Barcelona kwam ik rond 12 uur aan bij de cruiseterminal van Barcelona. Vanuit het vliegtuig heb ik al gezien dat er niet veel schepen liggen; slechts twee, waarvan één de hoofdrol speelt van deze cruise: de gloednieuwe ultraluxe Seven Seas Explorer. Na een comfortabele taxirit naar de terminal ga ik rond één uur aan boord waarbij ik direct ontvangen word door een van de 552 personeelsleden. Zij gaan de komende dagen ons, 750 passagiers, verwennen en ons onderdompelen in luxe.

Ik ben toe aan de lunch en snel vertelt mij een van de ontvangende personeelsleden dat op dek 11 buffetrestaurant La Veranda open is. Ik pak een bordje en na mijn keuze te hebben gemaakt, loop ik het buitendek op. Prompt wordt mijn bordje overgenomen zodat ik het zelf niet hoef te dragen. Ik kies een mooie plek uit onder een afdak, omdat de Spaanse zon en wind vrij spel hebben op het achterdek.

 De suites zijn na de lunch klaar om betreden te worden. Ik mag de komende dagen genieten van een Concierge Suite van bijna 43 vierkante meter en een groot balkon. Dit is een van de meest voorkomende huttypen op dit all-suite schip. Er zijn 140 concierge suites op de Seven Seas Explorer. Als extra krijg je bij dit huttype een overnachting voorafgaand aan je cruise in de inschepingshaven. Het niveau van extra’s en fijne details in de hut is erg hoog.  Je mag gebruik maken van een verrekijker, een Illy Espresso Maker en er is een cashmere deken aanwezig. Ik ben blij verrast door de enorme marmeren badkamer met ruime douche en diep bad, compleet met mozaiek in de vloer. Bovendien staan er badartikelen afkomstig van de exclusieve collectie Mer & Mistral van L’Occitane en een fles heerlijk ruikende Lavendel badschuim met frisse lavendelolie uit de Provence.

Het wordt tijd voor een rondje schip om de komende dagen niet al te vaak te verdwalen. De Seven Seas Explorer is handig ingedeeld met trappen/liften voor en achter. Erg overzichtelijk! De fotoreportage kan je hier zien. Wat het mooiste is op het schip? Het mooiste vind ik  de handgemaakte Tibetaanse gebedsmolen die bij de ingang van Aziatisch restaurant Pacific Rim staat. Ieder gebed van de 3000 kilo zware gebedsmolen kan handmatig rondgedraaid worden zodat de spreuk de lucht in vliegt en hopelijk vervuld!
Seven Seas Explorer 009

Een andere eyecatcher is zoals op veel cruiseschepen het prachtige zwembad. Ik denk dat deze zeker gebruikt zal gaan worden door mij!

Seven Seas Explorer 004Na een lange vermoeiende dag eet ik in het hoofdrestaurant Compass Rose. Je komt er door de trap in het atrium af te dalen waarna je een indrukwekkende entree hebt naar het restaurant toe. Het ultra-all-inclusief aspect komt tijdens het diner goed naar voren; je hoeft je geen zorgen te maken over de drankrekening. Alles is inclusief. De wijnen smaken voortreffelijk en ik zit (bij toeval) aan tafel bij een uit Amerika afkomstige wijnkenner. De wijnen zijn volgens hem inderdaad uitstekend en de sommeliers doen goede suggesties. Uiteraard mag je ook vragen naar je favoriet (tip van mijn tafelgenoot!). Om half tien vertrekt de Seven Seas Explorer naar onze eerste bestemming, Morgen zijn we de gehele dag op zee en overmorgen bezoeken we Toulon.

De top drie van ultraluxe van vandaag:

1)  552 personeelsleden voor 750 passagiers

2) Uitmuntende service van het personeel

3) Luxe suite met L’Occitane badproducten

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)