Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenExcursiesReisverslag

Ultraluxe Cruise Seven Seas Explorer: Saint-Tropez en Monaco (5e en 6e dag)

Cruisereiziger Miriam cruist mee op de ultraluxe Seven Seas Explorer op uitnodiging van Regent Seven Seas Cruises van Barcelona naar Monaco, met stops in Toulon, Olbia (Sardinië) en St. Tropez. De bestemming van vandaag, Saint-Tropez, past perfect bij de sfeer op het schip. Ultraluxe en service. Zoals beloofd hierbij nog een foto waarop mijn gedekte ontbijttafel van vanmorgen te zien is.

In de morgen volg ik een interessante tour met de architecten die het schip mede hebben ontworpen. Feitelijk zijn het drie ondernemingen, die elk een aantal publieke ruimtes of restaurants hebben ontworpen. Te weten Tillburg Design, ICRAVE en CallisonRTKL.  Zo vertelt Michael Jackiewicz (CEO en partner van Tillburg Design) een uitvoerig en interessant verhaal over het hoofdrestaurant Compass Rose. Bij binnenkomst waan je je in de zee met water boven je en de rijkdom van parels. Zo hangen er enkele van de handgemaakte kristallen kroonluchters. De foto in het midden toont een kroonluchter waarbij je als het ware onder de wateroppervlakte (donkerblauw) aan het zwemmen bent.

Tijdens deze rondleiding kregen we door Kim Lanza (van ICRAVE) het best bewaarde geheim van de Seven Seas Explorer te zien. Tussen de door ICRAVE ontworpen restaurants Chartreuse (Frans) en Prime 7 (Steakhouse) op dek 10, ligt een afgescheiden ruimte waar exclusief gedineerd kan worden. Wie kan reserveren en voor welk bedrag is nog onzeker. De ruimte is in ieder geval zeer sfeervol ingericht in de stijl van de oud-Engelse bibliotheken. Liefhebbers van ‘zuster’rederij Oceania Cruises herkennen deze ruimte overigens van de Marina en Riviera.

Seven Seas Explorer 034 Na de lunch in de zon op het achterdek bij buffetrestaurant La Veranda verplaats ik mij naar het Constellation Theater waar ik mijn tourticket omruil voor een busnummer. Na kort wachten mogen we als groep het theater verlaten om richting de tender te gaan. We liggen op zo’n 10 minuten varen van Saint-Tropez in de baai. Het dorp heeft geen kade voor cruiseschepen dus vandaar dat we in de baai liggen en met de tenderboot naar de prachtige haven van Saint-Tropez varen.

Seven Seas Explorer 75

Het is druk voor de entree in de jachthaven, maar snel loodst onze tenderkapitein ons naar binnen nadat hij toestemming heeft gekregen. Vanmiddag staat voor mij een excursie op het programma waarbij ik drie dorpjes ga bezoeken die allemaal op een heuvel gelegen zijn. Onze gids Valerie en buschauffeur Jean brengen ons achtereenvolgens naar Grimaud, Gassin en Ramatuelle. Één voor één schattige dorpjes waar we telkens met de gids een uurtje doorbrengen.

Om kwart voor zes keren we met de bus weer terug in Saint-Tropez en werp ik een laatste blik op de sfeervolle haven voordat ik de tender terugneem.

Seven Seas Explorer 74

In de avond barst het feest lost op de Seven Seas Explorer. Het is de laatste avond voor velen van ons op dit ultraluxe cruiseschip en dat wordt gevierd door een grootse barbecue en feest bij het zwembad. In een woord een fantastische avond en een prachtige afsluiting van deze afgelopen vijf dagen waarin ik in ultieme luxe mocht baden.

Dinsdagmorgen ontscheep ik in Monaco. Daarna volgt woensdag een exclusief live-report via Twitter en Facebook tijdens de doop van de Seven Seas Explorer in Monaco.

Regent 2

De top drie van ultraluxe van vandaag:

1) Geen fooien hoeven te betalen voor, tijdens of na deze cruise. Alle fooien zijn inclusief.

2) Opgedekte tafels bij de dekbarbecue

3) Een leeg boordaccount 🙂 bij het ontschepen.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger