Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenExcursiesReisverslag

Ultraluxe Cruise Seven Seas Explorer: Olbia (4e dag)

Cruisereiziger Miriam cruist mee op de ultraluxe Seven Seas Explorer op uitnodiging van Regent Seven Seas Cruises van Barcelona naar Monaco, met stops in Toulon, Olbia (Sardinië) en St. Tropez.

Seven Seas Explorer 044

 Deze ochtend wordt er een bijzonder ontbijt geserveerd in buffetrestaurant La Veranda: champagne met kaviaar. Zelfs twee verschillende soorten. Ik moet eerlijk zeggen dat champagne ‘s ochtends bij mij niet goed valt, maar het gebaar waardeer ik zeer. Wat een feestje om zo de dag te beginnen.

Seven Seas Explorer 016

Na het ontbijt schiet ik Olbia in, de stad op Sardinië waar we vandaag zijn aangemeerd. De havenautoriteiten laten een shuttlebus rijden voor alle schepen die vandaag bij de cruiseterminal liggen. De Costa neoClassica, Silver Cloud en ons schip liggen in de haven, tesamen met een aantal ferry’s die in de loop van de dag telkens vertrekken en aankomen. Omdat het zondag is, zijn niet alle winkeltjes geopend in Olbia. Ik pak een toeristentreintje om snel wat bezienswaardigheden mee te pakken: een basiliek en een park. Gezien het warme weer, was een bezoek aan het strand misschien toch wat verfrissender geweest. Ik zie talloze bussen die naar de stranden (o..a Pittulongu gebied op 8 km) in de buurt rijden. Tip voor de volgende keer!

Met de shuttlebus ga ik terug naar de cruiseterminal waar de veiligheidscontroles plaatsvinden. Daarna mag je pas door naar je eigen cruiseschip, lopend of met een andere shuttlebus. De Seven Seas Explorer ligt niet erg ver weg en met 5 minuten lopen, betreed ik de trappen van de loopbrug. Ik besluit snel een thee te halen in Le Cafe op dek 5. Dit is een gezellige plek waar je (uiteraard gratis) speciale koffies kunt verkrijgen. Snacks, cookies, sandwiches en fruit liggen bovendien altijd klaar om genuttigd te worden.
Seven Seas Explorer 019

Tijd om te ontspannen na een paar uurtjes aan land! Ik zoek een plek op een ligbed aan de rand van het zwembad. Al snel komt een ober naar me toe zodat ik een Cola kan bestellen. Ik geniet vervolgens een uur van het in het zoutwaterzwembad badderen en de zon.

Ik let goed op de tijd want 16:00 uur is het Culinary Arts Kitchen tijd! Met een groep van 12 deelnemers doe ik mee aan een kookworkshop onder leiding van chef Kathryn Kelly. Zij heeft haar sporen ruim verdiend in de culinaire wereld en heeft voor Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises een aantal culinaire excursies ontwikkeld. De workshop die ik volg is één van de weinige, zoniet enige, betaalde activiteit op het schip ($89 dollar). In ruim een uur bekwamen we ons in vier technieken die we gebruiken bij het maken van een limoncello cake, vis-schotel, het bakken van coquilles (ze goed droog deppen voordat ze in de pan gaan) en een dressing maken. Tot slot mogen we natuurlijk ook alles zelf opeten.

Bij het diner dat twee uur later volgt, heb ik toch wel weer enige trek gekregen. Het restaurant Pacific Rim waar we dineren, is prachtig vormgegeven. De architect vertelde me eerder dat dit restaurant veel unieke ontwerpdetails heeft. Je ziet er lampenkappen met Aziatische tekeningen, houten vloeren, rijke plafondversiering en prachtige wandbekleding.  Mijn tafelgenoten en ik genieten volop van de meest heerlijke gerechten en de kunst in dit restaurant.

De top drie van ultraluxe van vandaag:

1) Champagne ontbijt met kaviaar

2) Prachtige inrichtingsdetails op het gehele schip: alle plafonds zijn rijkelijk gedecoreerd met prachtige motieven.

3) Obers (bij het zwembad bijvoorbeeld) die alles voor je halen wat je wenst: een drankje, een coupe ijs, een hamburger met frietjes.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger