Ultraluxe Cruise Seven Seas Explorer: op zee (2e dag)

Cruisereiziger Miriam cruist mee op de ultraluxe Seven Seas Explorer op uitnodiging van Regent Seven Seas Cruises van Barcelona naar Monaco, met stops in Toulon, Olbia (Sardinië) en St. Tropez.Seven Seas Explorer 0001

Vandaag is het een zeedag. Bij het wakker worden doet de zon niet heel erg haar best, maar na een uurtje laat ze zich zien wanneer ik een rondje loop bij het zwembad.

Seven Seas Explorer 01

Het ontbijt wordt deze morgen gebracht door de roomservice en de tafel wordt helemaal gedekt voor mij. Ik ben zo nog-niet-wakker, dat ik vergeet er een mooie foto van te maken, dus die houden jullie tegoed van mij.  Later in de ochtend mag ik een kijkje nemen in bijna alle suite categorieën op het schip. Twijfelde ik misschien nog over de ‘ultraluxe’ van het schip. Deze suites hebben me overtuigd. Uiteraard zijn sommige top suites niet voor iedereen betaalbaar. Dé topsuite heet de Regent Suite en bevat een bed van 90.000 dollar en 60.000 dollar linnengoed. De privé-spa is ook zeer aantrekkelijk in deze suite. Het leukste extraatje van de topsuites vind ik het Regent teddybeertje. Hij zit op een ladekistje waarin handige spulletjes verpakt zijn: handcréme, naaisetje, brillendoekjes etc. Wil je een compleet overzicht van de tour die ik gedaan heb, ga dan naar het artikel hier.

Met een hoofd dat duizelt van alle suite soorten, bezoek ik de Pool Grill gedurende lunchtijd en bestel ik een heerlijke hamburger met frietjes van zoete aardappel. De zon doet inmiddels aardig haar best en de middagtemperatuur ligt zo rond de 30C.

In één van de voldoende aanwezige ligbedden zoek ik een plekje. Ondanks dat een zeedag is, valt me op dat lang niet alle ligbedden bezet zijn. De ligbedden rondom het zwembad zijn uiteraard populairder, maar op het dek daarboven zit het ook prima. Er zijn dus meer dan genoeg ligbedden op de Seven Seas Explorer. Op onderstaande foto zie je mijn favoriet met een kap die je omhoog kunt klappen voor schaduw.

Pool

Rond zes uur wordt het stiller bij het zwembad en gaan de meesten zich klaarmaken voor het diner. Kenmerkend voor Regent Seven Seas Cruises zijn de open zittingen: je kunt binnenlopen wanneer je maar wilt. Voor de specialiteitenrestaurants reserveer je wel zodat iedere gast minstens eenmaal in elk specialiteitenrestaurant dineert. Ik eet deze avond in het Franse restaurant Chartreuse. De sfeer weerspiegelt het gevoel van een chique Parijse eetgelegenheid die je ‘s avonds vindt in de vele Parijse wijken. In het restaurant is het mogelijk om intiem met twee personen te dineren in een Bistro sfeer  of te kiezen voor een Parijs geïnspireerde binnentuin, beide met zicht op zee. Ik krijg een plekje in het Bistro gedeelte en geniet van typisch Franse gerechten: steak tartare en coquilles.

De top drie van ultraluxe van vandaag:

1)  De fenomenale Regent Suite die toch voor velen van ons onbereikbaar zal blijven.

2) De kleine details van de suites: de geweldige boekencollectie en het Regent teddybeertje!

3) De roomservice-steward die de ontbijt tafel in de hut geheel opdekt.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.