Fincantieri start met bouw MS Nieuw Statendam

MS Nieuw Statendam
MS Nieuw Statendam

Vrijdag is op de scheepswerf van Fincantieri in Palermo officieel de bouw begonnen van het tweede cruiseschip van Holland America Line in de Pinnacle-klasse, het MS Nieuw Statendam. Tijdens een ceremonie werd het eerste stuk staal gesneden van een segment van de boeg. Dit 3.900 ton zware onderdeel zal binnenkort over zee worden vervoerd naar de werf in Marghera waar het het zusterschip van het MS Koningsdam, dat in maart van dit jaar door dezelfde Italiaanse scheepsbouwer werd opgeleverd, verder zal worden gebouwd en  volgens planning eind 2018 wordt opgeleverd. Het MS Nieuw Statendam krijgt een brutotonnage van 99.500, een lengte van 300 meter en gaat plaats bieden aan maximaal 2.650 passagiers in 1.300 hutten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.