Cruisereiziger
BestemmingenExcursiesReisverslag

Ultraluxe Cruise Seven Seas Explorer: Toulon (3e dag)

Cruisereiziger Miriam cruist mee op de ultraluxe Seven Seas Explorer op uitnodiging van Regent Seven Seas Cruises van Barcelona naar Monaco, met stops in Toulon, Olbia (Sardinië) en St. Tropez.

Bij het ontbijt om 8 uur op het achterdek cruisen we rustig het laatste gedeelte door de baai naar Toulon. Ik zie veel marineschepen liggen in de Zuidfranse stad. Toulon heeft ongeveer 50% van de Franse vloot.

Seven Seas Explorer 01

 De kade is net lang genoeg om de Seven Seas Explorer te ontvangen. We liggen op een mooie plek dichtbij de jachthavens en het centrum van de havenstad.

Seven Seas Explorer 02

Al vroeg meld ik me bij het theater voor een excursie. Het fijne van Regent Seven Seas Cruises is dat excursies inclusief zijn in de reissom. Dit betekent dat je elke dag 1 (of 2 als ze te combineren zijn) excursies kunt boeken. Vandaag ga ik het dorpje Bormes les Mimosas bezoeken. Dit dorp ligt op een berghelling ten oosten van Toulon richting  St. Tropez. Bij het verlaten va het schip en het naar de bus toelopen, worden mijn medepassagiers en ik welkom geheten door een folklore groep en ontvangen we  een klein cadeautje: een zakje lavendel en een kaart met de Seven Seas Explorer en Seven Seas Navigator beide erop. Vandaag ligt namelijk ook de Seven Seas Navigator in Toulon, helaas aan een andere kade verder weg. Dit schip is onlangs gerenoveerd als onderdeel van een 125 miljoen dollar kostend upgrade programma. Passagiers van de Explorer kunnen daarom een bezoek brengen aan het schip. Ik ga echter naar Bormes, waar we na 50 minuten met de bus aankomen. Een gids loodst ons in een uur door het dorp heen, door schattige straatjes met trappetjes en veel bloemen. Vervolgens heb ik een uurtje vrije tijd om zelf door Bormes heen te slenteren.

In totaal duurt de excursie vijf uur en ben ik om twee uur ‘s middags terug op het schip. Net op tijd voor mijn vooraf gereserveerde spa-behandeling. Helaas is het Infinity zwembad van de Canyon Ranch Spa (op het achterdek) nog niet af en kan ik niet op het achterdek even zwemmen. Wel geniet ik van de stoomruimte en de coldroom voordat de Indean Ocean behandeling start. Dit is een behandeling met producten die alleen uit organische materialen bestaan, onder de naam Red Flower. Helen uit Zuid-Afrika is mijn therapeute. Ik onderga een scrub met een mix van koffie, olijfpitten en verse citroenen. Daarna een reiniging met een olie van Marokkaanse muntthee, kwee-peer en sinaasappel. Een Turkse massage zorgt tot slot voor de complete ontspanning. 

Bij het teruglopen naar mijn suite, doe ik een wonderbaarlijke ontdekking van ultraluxe: zelfs de tenders hebben gordijnen binnenin hangen.

Seven Seas Explorer 12

Rond acht uur meld ik me bij specialiteitenrestaurant Prime 7, een steakhouse, waar ik met een aantal Britten dineer. De menukaart is enorm groot om vast te houden 🙂  Ik geniet van een uitstekende service en heerlijk diner met onder andere Filet Mignon.  Het dessert moet ik overslaan omdat de show om half tien start. Het is de wereldpremiere van A Day in Hollywood, een bekroonde show.

Regent Seven Seas Cruises is een samenwerking met het entertainment team van Norwegian Cruise Line aangegaan. Vier nieuwe  shows worden in het elegante Constellation Theater op het toneel gebracht waarvan vanavond A Day in Hollywoord te zien is. De show bevat veel grappige elementen in de liedteksten. Het Constellation theater is overigens vrij klassiek ingericht naar de jaren ’30.

Seven Seas Explorer 18

De top drie van ultraluxe van vandaag:

1)  Gratis excursies: elke dag mag je aan een of meerdere excursies deelnemen.

2)  Gratis onbeperkt gebruik van het internet voor elke gast

3) Een gevulde koelkast in de suite met gratis drankjes en vers fruit

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)