Cruisereiziger
BadkamerBuitenhut met balkonReisverslagSuite

Accommodaties op Seven Seas Explorer: fenomenale luxe in suites

Op het all-suite schip Seven Seas Explorer zijn 140 Concierge Suites en 85 zeer luxe suites. Er zijn op de Explorer geen binnen- of buitenhutten met een raam.  De ‘goedkoopste’ categorie is een standaard Verandah suite. Deze zijn vergelijkbaar met de balkonhutten die je op vrijwel alle cruiseschepen ziet. Daarvan zijn er op de Seven Seas Explorer slechts een tiental.

Concierge Suite

De categorie daarna is de eerder genoemde Concierge Suite (ca. 43 m2). Gasten in dit type krijgen de volgende extra’s: een hotelovernachting voorafgaand aan de cruise, voorrang bij het boeken van excursies en specialiteitenrestaurants en in de suite bijvoorbeeld een verrekijker. De suite bevat een ruime badkamer (bad, douche en dubbele wasbak, L’Occitane badproducten), een ruime inloopkast, een zitje en een bed dat uitkijkt richting het balkon. Daar bevinden zich minimaal twee riante verstelbare stoelen met tafel en bij genoeg ruimte een verstelbaar ligbed. Handig zijn: twee cashmere sjawls voor als het wat kouder is aan boord, een deken, paraplu, een Illy espresso maker, een gevulde koelkast met gratis frisdrank en water, fruit, gratis wifi (ongelimiteerd) en ter decoratie een orchideeplant op het tafeltje bij de sofa.

Penthouse Suite

De Penthouse Suite (ca. 59 m2) heeft een afscheiding tussen een klein zitgedeelte en de slaapkamer. Vanaf deze categorie is een business class vlucht bij de prijs inbegrepen, een persoonlijke butler, canapés in de middag, gebruik van Guerlain badproducten, een gevulde bar met alcoholische dranken, gebruik van Ipad & Ipod inclusief docking station.Leuk detail: vanaf deze categorie houdt een Regentteddybeertje de wacht op een ladedoosje met handige spulletjes zoals brillendoekjes, naaisetje, handcreme etc. De badkamer van de Penthouse is groot, maar heeft geen bad. Wel een riante douche en afgescheiden toiletruimte.

Seven Seas Suite

De Seven Seas Suite (ca. 76,5 m2) is ontworpen door Dakota Jackson en heeft twee badkamers, waarvan een voor gasten. De woonkamer, in gouden tinten, en slaapkamer zijn apart. In de woonkamer zijn vanaf deze categorie een aantal bijzondere boeken aanwezig om doorheen te bladeren: een Bond 007 boek en talloze kunstboeken. Aangrenzend aan de slaapkamer is de zeer grote marmeren badkamer met bubbelbad gelegen.

Grand Suite

De Grand Suite (ca. tot 170 m2) heeft een woonkamer en een aparte slaapkamer. De fenomenale badkamer zit vast aan de slaapkamer en biedt zelfs vanuit bad of de douche een geweldig uitzicht op zee. Schuifdeuren leiden naar het grote balkon dat voorzien is van mooi terrasmeubilair. De woonkamer heeft een eigen marmeren bar.

Explorer Suite

De Explorer Suite heeft net als zustersuite Grand Suite, één slaapkamer en twee badkamers. Kenmerkend voor de beide suites is het gebruik van exclusieve houtsoorten, veel natuursteen,  en marmer. Ingelegd in verschillende vormen in de vloer.

Master Suite

De Master Suite heeft een Park Avenue style, licht met kristallen kroonluchters. De vier Master Suites (max. 195 m2) op het schip hebben elk twee slaapkamers met een eigen marmeren badkamer met bad en douche. De suites liggen aan de voorkant van het schip op dek 7 en dek 8 en hebben een geweldig uitzicht. Het balkon loopt rondom.

Regent Suite

Pronkstuk op de Seven Seas Explorer is de Regent Suite gelegen op dek 14. In het oorspronkelijke ontwerp van dit schip was er geen dek 14. Speciaal voor de Regent Suite werd een dek 14 op dek 12 gebouwd. De Regent Suite (ca. 412 m2) is de grootste suite ooit gemaakt op een cruiseschip. De suite is van alle gemakken voorzien. Er zijn twee slaapkamers in de suite met een  veranda (89 m2) die rond de suite loopt. In deze suite staat een prachtige Steinway piano,een riante eettafel en prachtige kroonluchters. De Master bedroom bevat een Savoir-bed van 90.000 dollar en 60.000 dollar linnengoed. Gasten maken gebruikt van een privé spa in de badkamer, met twee verwarmde stenen loungebedden, een sauna, stoomruimte en privé behandelruimtes. De bewoners van de suite krijgen ongelimiteerde spa behandelingen. Andere extra’s zijn: transfers, een privé auto op elke bestemming en wasservices.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger