Cruisereiziger
Scheepsbezoek

Oceania gaat voor lichter interieur: Riviera in het nieuw

Terwijl cruiseschip Riviera van Oceania Cruises in Amsterdam lag, kon Miriam een paar uur aan boord om de uitgebreide renovatie van vorig jaar te bewonderen. Eerder cruiste Marco al mee met dit schip, maar dat was nog net voor de upgrade met de naam OceaniaNEXT. In 40 dagen tijd werden eind 2022 de suites, hutten en publieke ruimtes volledig opnieuw ingericht. Ik was natuurlijk nieuwsgierig om te zien hoe het schip er nu uitzag na deze grote veranderingen.

Majestueuze trap

Bij binnenkomst stap ik direct binnen in het atrium, majestueus, en eigenlijk – zo zal later blijken – een van de weinige ruimtes die zo groots aan doet. De rest van het schip kenmerkt zich door fijne kleinere intieme ruimtes, zeer sfeervol ingericht. De 1200 passagiers hebben veel ruimte tot hun beschikking in een van de 629 hutten, waarvan het merendeel overigens een balkon heeft – slechts 28 niet.

De hutten en suites zijn zeer mooi licht geworden door de frissere kleuren. De sofa en tapijt kennen nog wel wat donkere kleuren. Hieronder zie je het immense verschil; van een landelijk klassieke inrichting naar een landelijk frisse trend in de stijl van Newport.

In de hut is vrijwel alles vernieuwd: tapijt, meubilair, bedbord, bureau, schilderijen, noem het maar op :).  Bij Oceania Cruises krijg je bovendien als passagier een Vero hervulbare waterfles die je op diverse plekken aan boord zelf kunt vullen bij watertappunten. Zo hoeven er geen onnodig plastic waterflesjes gebruikt te worden.

De badkamers zijn uiteraard ook getransformeerd en niet meer herkenbaar. Zo is het bad vervangen door een grote douche en is de gehele look & feel veel lichter. In de badkamer vind je Bulgari artikelen en aan de rechterkant nog een apart make-up hoekje.

In de suites is dezelfde lijn doorgetrokken en is daar ook een zelfde sfeer gecreëerd als in de hutten:

Publieke ruimtes

De grootste lounge, Horizons Lounge, ligt op een mooi hoog dek met uitzicht, heeft geheel in stijl een lichter ontwerp gekregen. Van een klassieke ruit is de lounge nu een veel lichtere ruimte geworden, met golven op het tapijt en op het plafond. De golven op het plafond waren er altijd al, maar komen nu mooier tot uiting. Je kunt hier bijvoorbeeld in de ochtend wat lekkernijen halen voor het ontbijt. Daarnaast worden hier activiteiten georganiseerd en vindt de theetijd in de middag hier plaats.

Een favoriet aan boord blijft de klassieke bibliotheek, nog steeds klassiek heringericht maar misschien nog wel sfeervoller dan voorheen.

Culinaire beleving

Met het simply More aanbod van Oceania krijg je nu ook onder andere de champagnes en wijn inclusief tijdens lunch en diner. Het drankpakket omvat tientallen vintage Champagnes, premium wijnen en internationale bieren om uit te kiezen. Daarnaast blijft Oceania Cruises de altijd inbegrepen drankjes en andere opties aanbieden: gastronomisch dineren zonder reserveringskosten in de specialiteitenrestaurants, thee en koffie, frisdranken en Vero Water® (plat en bruisend), 24-uurs roomservice en fitnesslessen. Ofwel, vrijwel geen extra kosten aan boord wat betreft drankjes.

Ook de restaurants en bars zijn voorzien van een restyling.  Zo is The Grand Dining Room uitgerust met leren fauteuils en zacht nieuw tapijt.

Steakhouse Polo Grill heeft een nieuwe eigentijdse inrichting gekregen met behoud van de leren stoelen en gepolijste houten lambrisering maar met nieuwe vloerbedekking en wandbekleding. Buiten op het terras bij het buffetrestaurant bevindt zich een nieuwe trattoria waar o.a. pizza’s worden geserveerd.

Interessant voor gastronomie liefhebbers zijn de menu’s in La Reserve. Maar liefst drie bijzondere menu’s met wine-pairing biedt de rederij aan: een exclusief Dom Pérignon menu, een Bourgoise menu en het La Reserve menu.

Tot slot maakten we nog een wandeling langs de spa, waar nieuwe ligbedmatrassen in frisse kleuren beschikbaar zijn, en het mooie zwembad midscheeps waar de handdoeken al voor je klaar liggen op de zonnebedjes.

Heb jij interesse in cruisen met Riviera van Oceania Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger